fbpx
Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

A jó párkapcsolat alapjai

Különbözőek vagyunk, de vannak alapigazságok a boldog párkapcsolat kialakításához. A jó párkapcsolat alapjai tanfolyamunkat ennek megvalósításához hoztuk létre.

 

Egy téma, ami mindenkit érint

A jól működő párkapcsolat kedvező hatása kiterjed az élet számos területére, a betegségek elkerülésétől a munkahelyi sikerekig. Értelmet ad életünknek. Érdemes tehát újra és újra megdolgozni érte.

Ha azt akarjuk, hogy párkapcsolatunk hosszú éveken keresztül – a rózsaszín köd felszállása után is – boldog és kiegyensúlyozott maradjon, akkor célszerű ezért tanulni és gyakorolni. Ha elkötelezetten akarjuk, képesek vagyunk a jó irányba változtatni.

A harmonikus párkapcsolathoz nincs recept, de ha néhány dologra odafigyelünk, garantált lehet a boldogság!

 

14 tipp a hosszú, boldog párkapcsolathoz

Legyél mindig őszinte a pároddal!

Soha ne veszítsd el a másik bizalmát! Egy hazugságra épülő kapcsolat sosem vezet jó eredményre. Tanuld meg vágyaid kimondását. Oszd meg pároddal érzelmeidet. A pozitív érzéseket jobb együtt megélni, a félelmeken pedig könnyebb közösen túljutni.

Fogadd el a másik fél hibáit

Emberek vagyunk, mindenkinek vannak hibái. Se tökéletes nő, se tökéletes férfi nem létezik. El kell fogadni és ezekkel együtt szeretni a másikat.

Tiszteld!

Figyelj oda, hogy mi hagyja el a szádat. Ha tiszteletlen vagy a másikkal, az gyorsan a kapcsolatotok rovására mehet. A bántó szavak akár visszafordíthatatlan sérüléseket tudnak okozni a párkapcsolatodban.

Fordíts figyelmet a másikra

Ne csak felszínes kapcsolatot éljetek. Kérdezd meg mire van szüksége, érdeklődj érzéseiről. Az egészséges kapcsolatok egyik alappillére a rendszeres kommunikáció.

Ismerd be a hibáidat

Vállalj felelősséget hibáidért. Egy őszinte bocsánatkéréssel sokkal könnyebben és gyorsabban túl fogtok rajt lendülni. Ha elnézést kérsz, tiszta lappal lehet kezdeni.

Legyenek közös céljaitok

Mindegy, hogy rövid, vagy hosszú távú célokról van szó, de tűzzetek ki magatok elé valamit, ami boldoggá, elégedetté tesz titeket.

Lepd meg néha párodat

Egy idő után minden kapcsolat ellaposodik valamennyire. Az újdonság helyett a megszokás kerül előtérbe. Jó hír viszont, hogy ezt nagyobb erőfeszítés nélkül is el tudod kerülni. Mindenkinek jól esik egy kis figyelmesség, egy apró ajándék. Akár egy dicséret, egy rövid e-mail, vagy sms is fel tudja dobni a másik napját. Így érezteted vele, hogy épp rá gondolsz.

Szánjatok időt egymásra

Mindig úgy tervezzétek a hetet, hogy maradjon időtök szórakozásra, közös kikapcsolódásra. Arra is szakítsatok időt, hogy kettesben legyetek. Nem kell drága utazásokra, éttermekre gondolni. Például egy közös séta kézen fogva is tökéletes romantikus program lehet. Ilyenkor kapcsoljátok ki a telefont. Ne hagyjátok, hogy megzavarjon valaki a közös egymással töltött percekben.

Töltsetek időt külön is

Mindenkinek szüksége van egyedüllétre, hogy elmélyülhessen saját gondolataiban. Bármennyire is összetartozunk, két különálló ember vagyunk. A külön töltött idő ráadásul mélyíti a szeretetet egymás iránt. Szükség van személyes térre és szabadságra. Fogadd el társad privát szféráját.

Ne zárd ki a barátokat az életedből

Soha nem tudhatod mikor lehet rájuk szükséged, mikor kérhetsz egy-egy jó tanácsot tőlük, akár a párkapcsolatod vonatkozásában. Ők ugyanis külső szemlélőként látnak titeket. Legyen időd a barátaidra! Mindig jó, ha tudsz valakire támaszkodni szerelmeden kívül is.

Képzeld bele magad a másik bőrébe

Amikor összeveszel a pároddal, lépj bele kicsit az ő cipőjébe. Képzeld el, hogy vajon milyen gondolatok járhatnak a fejében. Lehet, hogy először úgy véled, nincs igaza, ezzel a módszerrel pedig rögtön rájössz, hogy ő miért ezt gondolja. Vitás kérdésekben ne akard legyőzni a párodat, próbáld inkább megérteni az ő nézőpontját.

Egy időben menjetek aludni

Ez az a kevés megfelelő pillanat egyike, amikor külső zavaró tényezők nélkül meg tudjátok beszélni – egymáshoz bújva – a nap történéseit. Ami még nagyon fontos, hogy soha ne összeveszve aludjatok el. Nem jó úgy lezárni a napot, hogy haragszunk a másikra.

Legyél hűséges!

Ugye milyen egyértelmű? Ennek ellenére sokan nem tartják be a párkapcsolat legfontosabb szabályát.

Éreztesd vele, hogy fontos Neked és szereted

Ismerd el a kapcsolatotokért tett erőfeszítéseit, köszönd meg, hogy van neked. A dicsérő, elismerő szavakból érzi igazán, hogy szeretve van. Mondd el neki, hogy miért olyan értékes számodra. Ezzel párod önbecsülését is építed. Ne szégyellj hangot adni érzéseidnek.

 

A jó párkapcsolat alapjai tanfolyam moduljai

Az egészséges kapcsolat alapjai:

– Ha a párkapcsolat olyan, mint egy ház…

– Én + Te = Mi

– „A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek”

Tárd fel a saját kapcsolatodat!

– Milyen mintákat, hiedelmeket hozol?

– Kötődési típusok

– Párkapcsolati adok-kapok

– A szerelem háromszög elmélete

– Emberi játszmák

– Tévhitek a párkapcsolatokról

– Szerelem sziluett

Párkapcsolati konfliktusok:

– A leggyakoribb párkapcsolati problémák és megoldásuk

– Így működnek a konfliktusok

– Mit tehetsz megelőzésként?

– Alapeszközök a konfliktusok megoldásához

– Asszertív kommunikációval a kölcsönös elégedettségért

– Tiltólista – amit kerülj el

Step by step: Úton a harmonikus kapcsolat felé

– Szeretetnyelvek

– Sebezhetőség és bátorság

– Hogyan béküljünk ki?

– Lobbantsd fel újra a lángot!

Lépj a tettek mezejére – gyakorlatok:

– Heti 6 óra a boldogabb párkapcsolatért

– Párkapcsolat barométer

– Rád figyelek!

– A közös sztorink

– Ha unalmas a „Milyen napod volt?”

– Vállalási lista

– Szerelemszokások és további gyakorlatok

– Romantika a köbön

Egyedül is egészként:

– Hogyan vészelj át egy szakítást?

– Elengedést segítő gyakorlatok

– Magány vs. egyedüllét

– Úton a teljesség felé

 

Kinek ajánljuk tanfolyamunkat?

A jó párkapcsolat alapjai online képzésünk felépítéséből láthatod, hogy mindenre kitérünk, ami hozzájárulhat egy kiegyensúlyozott kapcsolat létrehozásához és fenntartásához. Tanfolyamunkat mindenkinek ajánljuk, akit érdekel ez a téma.

Bárhonnan elvégezheted, akár a kedvenc otthoni foteledből is. Nem kell hozzá semmi más, csak egy laptop, internet, illetve toll és papír, ha szeretnél jegyzetelni.

A boldog párkapcsolat titka a folyamatos munka önmagunkon, és a párkapcsolatunkon. Vesd bele Te is magad! Tegyél érte, hogy a Ti kapcsolatotok kiállja az idők próbáját!

 

Hasonló képzéseink

Egy kiegyensúlyozott párkapcsolat kialakításához a fenti tanácsokon kívül az is elengedhetetlen, hogy a felmerülő magánéleti konfliktusokat a megfelelő módon tudd kezelni, hogy megtanulj jelen lenni életed egy-egy adott pillanatában, és meg tudj birkózni a stresszel, ami sajnos sok esetben idéz elő otthoni veszekedéseket.

 

Konfliktuskezelés tréning

Felmerülő konfliktusok esetén szeretnéd hatékonyan megoldani a helyzetet? Tréningünk megoldást nyújt hozzá és számos könnyen alkalmazható konfliktuskezelési technikát javasol. Azt is el fogod tudni sajátítani, hogy ezekből a helyzetekből hogyan legyél képest előnyt kovácsolni.

 

Mindfulness – tudatos jelenlét tanfolyam

Hajlamos vagy elkalandozni, a múlton, vagy a jövőn rágódni, és így nem tudsz sokáig figyelni egy adott dologra? Mivel a figyelmed mindig máshova irányul, rengeteg fontos pillanatot mulasztasz el. A tudatos jelenlét gyakorlása arra kényszeríti elménket, hogy élénk figyelemmel lehessünk ott az adott pillanatban. Tudatos jelenlét tanfolyamunkkal megtanítunk a jelenre koncentrálni és sokkal kiegyensúlyozottabbá, harmonikusabbá válni.

 

Stresszkezelés tréning

Feszült és kimerült vagy, mert túl sok a munkahelyi feladat, az otthoni probléma? A felhalmozódott stresszt nem tudod levezetni? Stresszkezelés tréningünk olyan gyakorlati megoldásokat kínál, amivel helyén tudod kezelni a stresszt okozó helyzeteket, fejlődik a stressztűrő képességed.

 

Ne várj vele! Kezdd el még ma!

Miért halogatnál? Vágj bele most A jó párkapcsolat alapjai képzésbe, hogy boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatod legyen!

 

Forrás: psychocomfort.com, yelon.hu, napidoktor.hu, noihir.hu, divany.hu

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések