fbpx
Május 15-én áremelés!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Egy támogató női üzleti közösség előnyei

Női vállalkozó vagy és azt érzed, hogy nincs kivel beszélned az üzleti sikereidről, nehézségeidről? Elakadtál a vállalkozásod építésében és szívesen meghallgatnád, hogy más hogyan csinálja?

A szakmai közösségek egyre nagyobb teret nyernek a vállalkozói világban.

És hogy miért van ez így?

Összegyűjtöttük, hogy miért jó egy női üzleti közösség és miért jelentkezz egyhez még ma!

Milyen egy üzleti közösség?

Egy üzleti közösségben hasonló érdeklődésű emberek (például női vállalkozók) időszakosan találkoznak, kapcsolódnak és megosztják egymással a tapasztalataikat, félelmeiket, sikereiket.

Online vagy személyes?

Egy üzleti közösség lehet csak online fókuszú. Ilyen esetben a közösségi média oldalakon keresztül, vagy csoportos videó hívások során tudnak ismerkedni és beszélgetni a tagok.

Vannak viszont személyes találkozásokon alapuló közösségek is, amikor akár egy egész napos rendezvényen, workshopon, vagy egy elvonuláson tudnak részt venni a vállalkozók.

Milyen előnyökkel jár egy összetartó közösség?

Az alábbi 8 pontban összefoglaltuk, hogy miért érdemes minden női vállalkozónak egy női üzleti közösséghez tartoznia!

Tanulj mások hibáiból

Vállalkozni nem lehet anélkül, hogy ne kövessünk el hibákat. A közösségben nem csak a sikerekről, de a hibákról is szó esik. Spórolj meg időt és pénzt azzal, hogy mások történetét figyelmesen végighallgatod. Lehet, hogy hasonló utat jártak végig, mint amilyen előtt te állsz, így még időben hozhatsz jó döntést!

Tippek és tanácsok

A vállalkozói klubok tagjai hasznos tippekkel és tanácsokkal látják el egymást. Ez két szempontból szuper: segíthetsz másoknak és téged is segítenek.

A tagok saját tapasztalataikkal és tudásukkal segítik társaikat, illetve maguk is segítséget kapnak. Lehet, hogy más is hasonló problémával küzd, mint te, és együtt megtalálhatjátok a megoldást rá! Több szem többet lát: ez a mondás itt is igaz!

Inspirálódj

Ahogy az az előző pontban is áll, a közösségben mások történetét hallgatva tanulhatsz. Ha érdeklődéssel figyeled a többiek vállalkozói útját, olyan ötletek juthatnak eszedbe, amik korábban nem.

Meríts erőt mások sikereiből, de soha ne hasonlítsd magad más vállalkozóhoz! Mindenkinek egyedi története van, sajátos problémákkal. Amelyik problémát te könnyen megoldod, az másnak hónapok munkája – és ez fordítva is igaz.

Kapcsolódj hasonló emberekkel

Ha nincsenek a környezetedben vállalkozók, vezetők, vagy üzleti beállítottságú emberek, akkor sokszor érezheted magad egyedül. A közösségekben sokszor cserélődnek az email címek és kontaktot kaphatsz olyan emberekhez, akikkel amúgy máshol nem találkoznál.

Új információk

Minden találkozó során új dolgokat tanulhatsz. Egy közösségbe tartoznak kezdő és tapasztalt vállalkozók. Akármelyik is vagy, olyan emberektől tanulhatsz, akik bizonyos területen nagy tudásra tettek szert, vagy akár több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek.

Cserélj ötleteket

Egy vállalkozó egyik legnagyobb ereje a kreativitása. Legyen szó új termék, egy kampány egyedülálló üzenetéről, vagy a problémák megoldásáról – ötletekre mindig szükség van.

Néha nehéz új perspektívából tekinteni az embernek a saját vállalkozására és úgy érzi, hogy már mindent kipróbált. Ezekben a helyzetekben nagy segítség egy vállalkozói klub, ahol másokat bevonva lehet új ötleteket kitalálni és megvalósítani.

Hasonló érzések

A vállalkozói életet nem csak a siker, öröm és előrehaladás jellemzi. Sokszor pedig a mélyponton az segít átlendülni, ha egy támogató közösség vesz körül. Mások személyes történetei segíthetnek rávilágítani arra, hogy nem vagy egyedül és képes leszel megoldani az előtted álló akadályt.

Üzleti lehetőségek

Egy női üzleti közösség tagjai általában nyitottak az üzleti lehetőségekre és szívesen vesznek részt új, innovatív üzleti projektekben. Sosem tudhatod, hogy milyen lehetőséget rejt egy találkozó más, sikeres női vállalkozókkal.

Új üzleti partner? Együttműködés? Két cég egyesítése?

Add meg a lehetőséget arra, hogy valami sikeres ötletet találjatok ki és építsetek fel együtt!

Hozd ki magadból a maximumot!

Ha szívesen kihasználnád te is egy női üzleti közösség előnyeit, akkor tedd meg az első lépést ma! Vegyél részt a 3 napos alapító elvonuláson, ahol sikeres női vállalkozókkal találkozhatsz, hozzád hasonló emberektől tanulhatsz és új kapcsolatokat építhetsz!

 

Forrás: https://tudatosvallalkozonok.hu/

Képek: Unsplash

Matics Kata

További bejegyzések