fbpx
Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Érdekel a pénzügy világa? Mutatjuk pénzügyi tanfolyamainkat!

Érdekel a pénzügy területe? Képzési kínálatunkban egyre több pénzügyi tanfolyam elérhető! Mutatjuk ezeket és hogy melyik szakmának mik a napi feladatai! Olvasd el a cikket!

A pénzügyi ágazat népszerűsége

Képzési listánkat nézve, még mindig a pénzügy kategória tanfolyamai az egyik legnépszerűbbek. Nem hiába, hiszen pénzügyi tudással, a munkaerőpiacon könnyen megállod a helyed! Tömérdek hely van, ahol pénzügyi képzettséggel el tudsz helyezkedni.

A pénzügyi képzettség jól fizet!

A KSH a keresetek alakulásának vizsgálatakor, 2022. január-május hónapokra vonatkozóan megállapította, hogy a bruttó átlagkereset a pénzügyi és biztosítási tevékenységet végző ágazatban volt a legmagasabb.

Válogass kedvedre a számos pénzügyi képzés között!

Pénzügyi képzéseinket online, illetve távoktatásos formában végezheted, így nem szükséges, hogy Budapest, vagy környékén élj.

Jöjjenek a szakmák főbb jellemzői ábécé sorrendben szakképesítésekre és részszakmákra bontva.

Szakképesítések a pénzügy területén

Ha ebben a képzési formában veszel részt, a szakmai képzés eredményes elvégzéséről tanúsítványt szerzel, mely előfeltétele a képesítő vizsgának. A képesítő vizsga sikeres teljesítése esetén államilag elismert, szakképesítést igazoló képesítő bizonyítvány tulajdonosa leszel.

Adótanácsadó szakképesítés képzés

Az adózás sokak számára bonyolult, szövevényes, és félelmetes terület, amelynek szabályai sokszor évről-évre változnak. Az adótanácsadók a vállalkozások, magánszemélyek, szervezetek érdekeit szem előtt tartva ellenőrző és tanácsadó feladatokkal járulnak hozzá az adózás sikerességéhez.

Akár százezer forintok is múlhatnak azon, hogy egy jó adótanácsadó segítségével a cég megtalálja a kedvező adózási lehetőségeket, illetve kikerüli a buktatókat. Az Adótanácsadó szakképesítés képzés nálunk 8-12 hónap alatt elvégezhető.

Banki, befektetési termékértékesítő szakképesítés tanfolyam

A banki, befektetési termékértékesítő feladatai közé tartozik egyebek mellett az adminisztratív és háttér munka végzése, pénzforgalom lebonyolítása, pénz és érték kezelés, az ügyfelek tájékoztatása, hitelszámlák megnyitása, kezelése, lekötési kérelmek fogadása, banki és befektetési termékek értékesítése.

Banki, befektetési termékértékesítő tanfolyamunk elvégzése a banki, pénzintézeti ügyfélszolgálati munkakör betöltéséhez javasolt. A szakképesítést fél év alatt el tudod sajátítani.

Függő és független biztosításközvetítő szakképesítés képzés

Függő és független biztosításközvetítőként elsődleges feladatod lesz leendő ügyfeleid számára a megfelelő biztosítási szerződések megkötésének elősegítése.

Mivel az emberek nagyobb részének segítségre van szüksége pénzügyeinek tervezésére, ezért szakmai támogatást fognak keresni. Ilyenkor jöhet képbe a függő vagy független biztosításközvetítő, aki segít eligazodni a biztosítási termékek ismertetése és ajánlása által.

A biztosításközvetítő hozzájárul az emberek tudatos pénzügyi tervezéséhez, ezzel biztonságérzetet teremtve, így akár egy nem várt esemény folyamán sem érzik pénzügyileg csapdában magukat.

A függő és független biztosításközvetítő közötti legfőbb különbség, hogy a függő biztosításközvetítő egy bizonyos biztosítóval van jogviszonyban, elsősorban az ő termékeit fogja kínálni vagy több biztosító termékeit, melyek egymással nem versengenek. A független biztosításközvetítő, vagyis az alkusz a megbízó kérésére jár el. Felkutatja a lehetőségeket, elemzéseket készít és az ügyfél kérésének, életkörülményeihez leginkább passzoló terméket kínálja.

Biztosításközvetítő szeretnél lenni? Vegyél részt fél éven át tartó Függő és független biztosításközvetítő szakképesítésünkön!

Jövedéki ügyintéző szakképesítés online tanfolyam

Jövedéki ügyintézőként fő feladatod a jövedéki adóval kapcsolatos ügyintézés lesz. Ezt a munkát elsősorban logisztikai vagy erre szakosodott magáncégek végzik.

Jövedéki ügyintézőt alkalmazni jelenleg az adóraktárak részére kötelező, de sokat segíthetsz olyan cégeknek is, akik bejegyzett kereskedői tevékenységet végeznek. Ezek a feladatok nagyon sok adminisztrációt hoznak magukkal.

A jövedéki ügyintéző jelen van egy-egy kereskedelmi szerződés megkötésekor, tudja, hogy milyen hatósági engedélyek beszerzése szükséges, tisztában van a hatályos jogszabályokkal.

Jövedéki ügyintéző szakképesítés tanfolyamunkat 6 hónap alatt el tudod végezni.

Munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző szakképesítés tanfolyam

A Munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző tanfolyamon bér és TB ismereteket sajátíthatsz el. A képzés végére tudni fogod melyik munkaviszonyt, hogyan kell bérszámfejteni, milyen adóbevallások szükségesek az egyes jogviszonyokhoz.

Jó szakemberekre mindig szükség van! Bérszámfejtőkből hiány van országunkban, így érdemes belekezdened a fél év alatt elvégezhető Munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző szakképesítés tanfolyamba.

Pénztárkezelő és valutapénztáros szakképesítés tanfolyam

A pénztárkezelő és valutapénztáros végzettséggel hitelintézeteknél és pénzváltói közvetítői szakmában tudsz elhelyezkedni. Felismered a csekkeket és a valutákat, a hitelességüket különböző módszerek segítségével biztonságosan ellenőrizni tudod.

Az önálló valutaváltással és a pénzváltással kapcsolatos minden pénztári, pénzkezelői, értéktárosi feladatot a vonatkozó előírások és jogszabályok alapján el tudod végezni. A valuta-és csekkváltást az előírt szabályoknak megfelelően végzed, bizonylatolsz, a fogyasztói bejelentésekkel és a panaszkezeléssel is megfelelő módon foglalkozol.

Fő feladatod a készpénzforgalom lebonyolítása és elszámolása, valamint a hazai és külföldi fizetőeszközök bankjegy vizsgálata, azaz a pénztárkezelés és a valutaváltás.

A Pénztárkezelő és valutapénztáros képzést mindössze 1 hónap alatt elvégezheted.

Termékdíj ügyintéző szakképesítés online tanfolyam

A 6 hónap alatt megvalósuló Termékdíj ügyintéző képzésünkre azokat várjuk, akik a környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos feladatok ellátását szeretnék megtanulni.

Termékdíj ügyintéző tanfolyamunkat sikeresen teljesítve feladataid közé fog tartozni a termékdíj bejelentéssel, azok nyilvántartásával, bevallásával kapcsolatos ügyintézés, termékdíj köteles termékek adózási feladatai. Szerződéskötésben való közreműködés, kapcsolattartás a vám- és környezetvédelmi hatóságokkal, valamint közreműködni a vámeljárásokban.

Vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítés képzés

Érdekel a könyvelés? A Vállalkozási mérlegképes könyvelő képzésünket sikeresen teljesítve fő feladatod a vállalkozások pénzügyeinek naprakész dokumentálása lesz. Ezen kívül az egyik legfontosabb teendőd az adóhatóság felé a sokféle bevallás elkészítése.

Ezzel a szakmával többféle munkakörben is elhelyezkedhetsz. Ha már a pénzügy területén látsz el feladatokat, akkor érdemes belevágnod a vállalkozási mérlegképes könyvelő képzésbe, hiszen ezzel előrébb léphetsz, és sokkal több lehetőséged lesz a munka világában.

Ez a szakma szerteágazó tudást igényel, így a tanfolyam – az előzetes tudást beszámítva – 10-20 hónapon át valósul meg.

Vámügyintéző szakképesítés online tanfolyam

Sok cég keres vámos munkatársat, amihez a képzés nagyon jó felkészülést ad. A fél év alatt elvégezhető Vámügyintéző tanfolyamot sikeresen teljesítve munkád során fő feladatod a nemzetközi szállítmányozások kapcsán felmerülő vámkezelés lesz. Azaz az export-, import- és tranzit vám dokumentációjának elkészítése és lejelentése.

Ezen kívül dokumentálsz, tájékoztatsz, kimutatásokat készítesz, különböző okmányokat szerzel be ahhoz, hogy a vámkezelési papírokat ki tudd állítani és be tudd nyújtani a vámhatóságnak. Megszervezed és felügyeled a vámkezelést, szoros kapcsolatban állsz a NAV-val.

Részszakmák a pénzügy területén

A részszakma a szakmának olyan önállóan elkülöníthető része, amely legalább egy munkakör betöltéséhez szükséges kompetenciák megszerzését teszi lehetővé.

Adóügyi ügyintéző online tanfolyam

A fél éven át tartó Adóügyi ügyintéző tanfolyam sikeres teljesítése után munkád során átlátod és érvényesíted az egyes adóhatóságok hatáskörét, illetékességét, működését, szervezetét. Elvégzed az adóbevallással kapcsolatos teendőket, az adózással, járulékokkal kapcsolatos nyilvántartásokat vezetsz, adatokat szolgáltatsz, ellenőrzésre előkészíted, az ellenőrzésben közreműködsz.

Az adókötelezettségeknek elektronikusan eleget teszel, felvilágosítod az ügyfelet az adózással kapcsolatos tennivalókról, segítséget nyújtasz az adóbevallások teljesítéséhez, előkészíted a hatósági intézkedéseket, közreműködsz a hatósági eljárások lefolytatásában. Részt veszel ellenőrzéseken és a végrehajtási eljárásban.

Egyéni vállalkozók könyvelése tanfolyam

Vállalnád egyéni vállalkozók könyvelését? Ehhez minden szükséges tudást megadunk 4,5-5 hónapon át tartó Egyéni vállalkozók könyvelése tanfolyamunkon.

A tanfolyam célja, hogy az egyéni vállalkozással kapcsolatos elméleti és gyakorlati kérdésekre választ adva globális rálátást nyújtson e tevékenységi forma adózására, könyvelésére és a kapcsolódó adminisztrációs feladatokra.

Könyvelés elektronikus környezetben tanfolyam

A Könyvelés elektronikus környezetben tanfolyamot sikeresen teljesítve, a megszerzett tudás birtokában elektronikus ügyintézésre leszel képes a könyvelői felületek megismerésével.

Megismerkedhetsz a könyvelő programmal, annak használatával. A 4 hónapon át tartó képzésen sok adóbevallással ismertetünk meg. Megmutatjuk, hogy melyiknél mire kell figyelni, melyiket mikor kell beküldeni az adóhatósághoz.

Őstermelő könyvelése pénzforgalmi könyvvitelben tanfolyam

Aki még nem ismeri, az Őstermelő könyvelése pénzforgalmi könyvvitelben tanfolyamon megtanulhatja, aki már ismeri, e tanfolyam alapján könnyen, gond nélkül végezheti az őstermelők, családi gazdálkodók könyvelését.

A 4-4,5 hónapon át tartó tanfolyam a gyakorlati életből vett példákkal, magyarázatokkal bemutatja az egyszeres könyvvitel teljes folyamatát, a jobb megértés érdekében mintakönyvelést is ad valamennyi lehetséges gazdasági eseményre, bevallás készítésére.

Pénzügyi ügyintéző online tanfolyam

Pénzügyi ügyintézőként pénzintézeteknél, biztosítóknál, az állami és a magánszférában is többféle munkakörben helyezkedhetsz el.

A fél éven át tartó Pénzügyi ügyintéző tanfolyamot sikeresen teljesítve a vállalkozások működésével összefüggő pénzügyi feladatok elvégzésében való közreműködésre, valamint az ide tartozó részfeladatok önálló elvégzésére leszel képes. Fogod tudni segíteni a befektetési, illetve a finanszírozási döntések helyes meghozatalát.

Vezetni fogod a vállalkozás valamennyi pénzmozgással, illetve a pénzállomány-változással összefüggő nyilvántartását, közre fogsz működni az egyes pénzügyi műveletek előkészítésében, lebonyolításában, elszámolásában, és kezelni fogod az ehhez kapcsolódó iratanyagokat is.

Számvitel alapjai – kettős könyvelés tanfolyam

A 4 hónapon át tartó Számvitel alapjai képzéssel betekintést nyerhetsz a könyvelés világába. Eldöntheted, hogy folytatod-e a Mérlegképes könyvelő tanfolyammal.

Erre a képzésre van szükséged, ha a számvitelt nem csak tanulni, hanem érteni is szeretnéd. Illetve, áttekintést szeretnél kapni a számvitel alapfogalmairól, felépítéséről és működési logikájáról, élvezni szeretnéd a számvitel tanulását, vállalkozóként szeretnéd átlátni, hogy mit és miért csinál a könyvelőd.

Számviteli ügyintéző online képzés

A fél év alatt elvégezhető Számviteli ügyintéző képzést sikeresen teljesítve a feladataid közé fog tartozni a gazdasági események kontírozása, a főkönyvi és az analitikus nyilvántartások vezetése, könyvviteli feladások készítése.

Részt veszel a vállalkozások alapításával, működtetésével kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátásában, a bankszámlákkal és a házipénztárral kapcsolatos feladatokban, az adókötelezettséghez kapcsolódó feladatok ellátásában.

Úgy érzed, megtaláltad a tökéletes szakmát?

Regisztrálj a választott pénzügyi tanfolyamra és mi e-mailben megküldjük Neked a képzés tájékoztatóját, valamint a további egyszerű teendőket.

Készülj fel velünk!

Legyél a pénzügyek szakértője!

 

Forrás: ksh.hu, ikk.hu

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések