fbpx
Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Végezd el alakformáló masszőr tanfolyamunk, sajátíts el különleges masszázstechnikákat!

A masszázs energiával tölt fel, ellazít, kikapcsol és újjáéleszti a testet. Bemutatjuk alakformáló masszőr tanfolyamunk, hogy Te is csodákra legyél képes!

 

Alakformáló masszőr – a gondoskodás szakembere

Alakformáló masszőrként, más néven regeneráló wellness szakemberként elsődleges feladatod, hogy a feszült, stresszes mindennapokba ellazulást, megnyugvást hozz az embereknek, legyen szó bármelyik masszázstechnikáról. Ha szeretsz emberekkel foglalkozni, nem szeretnél egy irodában kötött munkaidőben dolgozni, viszont szeretnéd életed a gyógyításnak szentelni, akkor ez a szakma Neked való!

A regeneráló wellness szakember megelőzés céljából, az egészség fenntartását támogató, frissítő, közérzetjavító masszázst végez. Munkája során vendégét fogadja, tájékoztatja, megtervezi a kívánt szolgáltatást, majd különleges masszázstechnikákat alkalmaz a munkavédelmi, környezetvédelmi és higiéniai előírásokat betartva. Szükség esetén tovább irányítja vendégét gyógytornász, gyógymasszőr, illetve szakorvos felé.

Munkád során folyamatosan képezned kell magad, figyelemmel kell követned a világhálón, a továbbképzéseken megjelenő, új kezelési lehetőségeket, technikákat.

 

Különleges masszázstechnikák

Megmutatjuk Neked melyek azok a speciális masszázstechnikák, amiket masszázs tanfolyamunk elvégzése után már könnyedén alkalmazni fogsz:

 • szárazkefés masszázs:
  Elsőre kicsit furcsán hangzik, de ez a technika arról szól, hogy kefével súroljuk végig a testet. Ez a folyamat eltávolítja a bőr felszínéről az elhalt hámsejteket, fokozza a vérkeringést, ennek hatására felfrissül a bőr és csökken a narancsbőr.
 • méregtelenítő mézes masszázs:
  Tisztítja, méregteleníti a testet vérkeringés-fokozó hatása miatt. Legáltalánosabb alkalmazási területe a hát. A mézzel lekent felületre a masszőr erősen rányomja tenyerét, mellyel vákuumhatást ér el. Kezeit megemelve szinte teljesen megemelkedik a bőr.
 • lazító, relaxáló csokoládés masszázs:
  A csoki antioxidáns hatású, így késlelteti az öregedést, valamint hidratálja a bőrt. A kezelés célja ezen kívül még a feszültségoldás és a boldogsághormonok felszabadítása. A csokoládé masszázs felmelegített csokoládéval történik.
 • izomlazító csúsztatásos köpölyözés:
  Több ezer éves ősi méregtelenítő módszer. Oldja az izomletapadásokat. Köpölyözéskor a vákuum fizikai hatását használjuk ki. A köpöly egy kis harang formájú eszköz. Csúsztatásos köpölyözés során a felhelyezett köpöly folyamatos mozgásban van a testen.
 • alakformáló cellulit masszázs:
  Azok számára ajánlott, akik szeretnének narancsbőrüktől megszabadulni, ami általában a helytelen táplálkozás, sok ülőmunka, mozgásszegény, stresszes életmód és a kevés folyadékbevitel során alakul ki.
 • székes-irodai masszázs:
  Ruhán keresztül történik. A masszőr egy speciális, masszázs céljára kialakított széken végzi a kezelést. Nagymértékben csökkenti az ülőmunka miatti gerincproblémák kialakulásának esélyét, valamint stresszoldó hatású.
 • Hammam masszázs:
  Tradicionális török masszázsfajta. Csak annak ajánlott, aki nem idegenkedik a forróságtól és a gőztől. A hammam lényege, hogy megtisztuljon a bőr, közben pedig illatos olajokkal ápolják a testet.
 • frissítő lábmasszázs:
  A sok üléssel, vagy állással járó munkák megviselhetik a lábakat. Talpunkon rengeteg idegvégződés található, így a talpmasszázzsal komoly hatást lehet kifejteni az egyes szervek funkcióinak javítására, a szervezet öngyógyító képességének aktivizálására.
 • aromaterápiás masszázs illóolajokkal:
  Minden illóolaj más-más hatást gyakorol a szervezetre. Egy jól megválasztott illóolajjal és masszázzsal kedvező eredmények érhetők el. Bőrön keresztül és belélegezve is remek hatása van a szervezetre ezeknek a különleges olajoknak.

 

Alakformáló masszőr tanfolyam

Amennyiben rendelkezel érettségivel, már csak a foglalkozás-egészségügyi orvos által jóváhagyott egészségügyi alkalmasságra van szükséged és máris jelentkezhetsz alakformáló masszőr tanfolyamunkra.

Részletfizetésre is lehetőséget biztosítunk számodra. Illetve, kétféle államilag támogatott, kedvezményes Képzési Hitel áll rendelkezésedre.

A 6 hónapon át tartó oktatás online kontakt órák keretében, illetve távoktatásos formában történik, valamint 10 alkalommal személyes megjelenést igénylő gyakorlati foglalkozást is tartunk.

A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről cégünk a képzés befejeztével névre szóló tanúsítványt állít ki, mely tanúsítvánnyal képesítő vizsgára jelentkezhetsz. Sikeres szakképesítő vizsga esetén államilag elismert Regeneráló wellness szakember szakképesítést igazoló bizonyítvány tulajdonosa leszel.

A tanfolyam sikeres elvégzése után, dolgozhatsz vállalkozóként saját szalonodban, illetve más vállalkozás alkalmazottjaként. Alakformáló masszőrként munkádat önállóan vagy csapatban végzed fürdőkben, wellness centrumokban, hotelekben, SPA-ban, szépség szalonokban, illetve egészségfarmokon.

 

Hogyan válj sikeressé?

Munkád során az egyik legfontosabb tulajdonság, amivel rendelkezned kell az az empátia. Rengetegféle ember létezik. El kell tudnod dönteni, kivel hogyan bánj. Valakivel kedvesen kell beszélgetni, viszont van, aki nyugalomra és kikapcsolódásra vágyik. Esetükben sokkal jobb csendben maradni, velük nem kell erőltetni a párbeszédet. Sok páciensnek egy kezelés felér egyben egy lelki felfrissüléssel. Ők hálásak, ha meghallgatod őket.

Ami még igazán fontos, az a megbízhatóság. Vendégeid rád bízzák magukat, Neked pedig a maximális tudásodat kell feléjük nyújtani.

Munkád akkor lesz igazán sikeres, ha nem csak a szolgáltatásod minőségével, hanem a szolgáltatás nyújtása során érezhető személyes kapcsolattal is elégedettek vendégeid.

Az elégedettség mércéje az lesz, hogy mennyi a vendéged, hiszen a remek szakembernek hamar híre megy!

 

A saját egészséged is tartsd szem előtt!

Mivel a kezeléseket ülve, vagy állva – nagyjából egyhelyben – kell végezned, az ezzel járó folyamatos igénybevétel miatt fej-, nyak-, és hátfájás, valamint ízületi bántalmak is felléphetnek. Az egyhelyben végzett munka megterhelő hatásai elkerülhetők tevékenységed időnkénti megszakításával, testmozgással.

Két vendég között tarts mindig kellő szünetet egészséged érdekében. Ezalatt mozgasd át magad egy rövid tornával. Meglátod, hogy a munka is könnyebben, gördülékenyebben fog menni ezután. Számtalan kisvideót találsz az interneten, ahonnan pár perces tornagyakorlatokat tudsz ellesni.

Az egész napos zárt tér és a napfény hiánya nincs jó hatással a szemre, valamint lelkiállapotunkra. Éppen ezért, többször tarts legalább egy rövid szünetet és szellőztesd ki a fejed és a szalont is.

A munkád során használt különböző ápolószerek, vegyi anyagok egészségre ártalmasak lehetnek, allergiát okozhatnak. Az egészségügyi és higiénés szabályok betartásával ezek a veszélyek minimálisra csökkenthetők, elkerülhetők. Figyelj oda ezekre!

 

Mi vár Rád a munkaerőpiacon?

Nagyon könnyen kialakítható önálló vállalkozás ebben a szakmában. Ha jól végzed munkádat, nem maradsz vendégek nélkül. Persze azt is megteheted, hogy először más szalonjában dolgozol alkalmazottként, majd később kezdesz saját vállalkozásba. Ha viszont előnyösebbnek tartod az alkalmazotti létet, később sem fontos váltanod az önállóság felé.

Egy biztos: regeneráló wellness szakemberként nem fogsz unatkozni. Az embereknek mindig szükségük lesz egy kis testi-lelki kényeztetésre. Éppen ezért, külföldön is kapkodni fognak szolgáltatásodért.

 

Vágj bele!

Végezd el alakformáló masszőr tanfolyamunkat és mindenki a Te kezedről fog ódákat zengeni!

Várunk szeretettel masszőr képzésünkön!

 

 

 

Forrás: thebrightacademy.hu, szakkepesites.ikk.hu

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések