fbpx

Táplálkozási tanácsadó képzés

Oktató:

Magyarvári Szilvi

[tba_ribbon]
bruttó

149 990 Ft

99 990 Ft

Egyszeri összeg

[tba_icon_list_display]

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Táplálkozási tanácsadó képzés?

Az egészséges táplálkozás

Az egészséges táplálkozás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy testünk és lelkünk jól működjön. A túlsúly, és az ebből fakadó metabolikus problémák ma már globális problémát okoznak. A megfelelő, egészséges étkezés nem bonyolult és ha mindezt kiegészítjük heti háromszori mozgással máris rengeteget tettünk azért, hogy megelőzzük a szív és érrendszeri betegségeket.

 

Az egészséges táplálkozás nemcsak azt jelenti, hogy a megfelelő ételek és italok fogyasztásával bevisszük a szervezetbe a szükséges tápanyagokat, hanem arra is kell figyelni, hogy mindenből a kellő mennyiséget vigyünk be. A Táplálkozási Tanácsadó Képzés segít, hogy tudásunkat bővítsük a témában. Ez a táplálkozási tanácsadó képzés tökéletes választás lehet, ha szimpatikus számodra a dietetikus szakma de még nem döntötted el, hogy biztosan ezzel szeretnél -e foglalkozni. Ha jelenleg sem időd, sem anyagi kereted nincs hagyományos tantermi képzésre, akkor ez a tanfolyam segít neked abban, hogy meglegyen az alaptudásod.

Mi is az a táplálkozástudomány és hogyan működik?

Rengeteg információ kering az interneten arról, hogyan is kellene egészségesen étkeznünk, nemcsoda, hogy összezavarodva kapkodjuk a fejünket. Ahogy fejlődik a tudomány ( biokémia, biológia és kémia) úgy kapnak egyre nagyobb hangsúlyt a hormonok és az anyagcsere folyamatok, ezért pedig a táplálkozás tudomány. Sokan meglepődve kapják fel a fejüket: a táplálkozásnak is van tudománya?!

 

Igen, a táplálkozásnak is van tudománya, ahol a szakember keres összefüggéseket ételek, allergének, tápanyagok között. A tápanyagok fontos építőkövei a szervezetünknek, energiával látnak el, emellett segítik az agyunk működését. Mivel mindannyian táplálkozunk, ezért a helyes táplálkozás fontossága mindenkit érint. Elég másfél liter víz egy nap? Rosszul érzem magam a tejes dolgoktól, ez miért lehet? A glutén tényleg problémákat okoz? A kurzus során a kérdéseidre választ kapsz!


taplalkozasi-tanacsado-kepzes-taplalkozastudomany

Kiknek ajánljuk a táplálkozási tanácsadó tanfolyam elvégzését?

  • Azoknak, akik szeretnének esetleg későbbiekben a dietetikus szakma felé specializálódni
  • Személyi edzők számára, hogy bővíthessék a szolgáltatásukak
  • Azoknak, akik jobban meg szeretnék érteni, hogyan és miből épül fel a testük
  • Dietetikusok számára, hogy frissítsék a tudásukat

 

Miről szól a táplálkozási tanácsadó képzés?

  • Megismerkedünk az alapvető fogalmakkal a táplálkozástudomány területéről
  • Sorra vesszük, milyen korban mire van szüksége a szervezetünknek
  • Megismerjük a tápanyagok fajtáit, hipo- és hiperfunkcióit
  • Bemutatjuk a leggyakoribb, tápanyaghiányból adódó betegséget és hogy hogyan előzzük meg a kialakulását
  • Vitaminok jótékony hatásairól
  • Elemeikre és hatásaira bontjuk a legalapvetőbb élelmiszereinket
  • Növényi alapú táplálkozás előnyeit és hatásait is bemutatjuk
  • A tanfolyam végén étrendtervezőt, recept ötleteket, illetve három napos teljes értékű mintaétrend osztunk meg veletek

A tanfolyam elvégzéséről online certifikátot állítunk ki!

 

A tanfolyam moduljai

  1. Alapgondolatok a táplálkozásról és annak széles körű hatásairól
    a. Bevezetés
    b. Táplálkozás és egészség kapcsolata – Miért legyünk tudatosak?
    c. Mik azok a tápanyagok?
    d. Makrotápanyagok
    e. Mikrotápanyagok
    f. Főbb élelmiszercsoportok és helyük a táplálkozásban
    g. Ételek különböző életszakaszokban
    h. Az egyes ételcsoportok hatásai egészségünkre és fejlődésünkre
    i. A különböző ételcsoportok étrendünkben való korlátozásának hatása
    j. Teszt

  2. Mi van az ételeinkben?
    a. Bevezetés
    b. Melyek a GMO élelmiszerek? Biztonságosak?
    c. Bio és nem bio élelmiszerek
    d. Antibiotikumok a húsban
    e. Mikroműanyagok
    f. Teszt

  3. Mennyi ételt fogyasszunk naponta?
    a. Bevezetés
    b. Napi kalóriaszükséglet életkor és nem alapján
    c. Milyen gyakran étkezzünk?
    d. Anyagcsere – energiabevitel – Számít egyáltalán a kalória?
    e. Érdemes számolni a kalóriákat?
    f. Egészséges lehet a böjt?
    g. Működnek a különböző étrendek? Biztonságosak?
    h. Milyen az egészséges étrend? – Arányok a tányéron
    i. Teszt

  4. Táplálkozási betegségek
    a. Az elhízásról általában
    b. Testtömegindex és testzsírszázalék
    c. Milyen alapanyagok növelik az elhízás kockázatát?
    d. A túlevéses zavar
    e. A táplálkozási hiányok
    f. Az élelmiszer szerepe a krónikus betegségek kialakulásában
    g. Teszt

  5. Táplálkozási irányzatok és életmódváltás
    a. Táplálkozási irányzatok
    b. Diéta helyett életmódváltás
    c. Időben korlátozott étkezés
    d. Teszt

  6. Növényi táplálkozás – hosszútávú megoldás vagy múló hóbort?
    a. Bevezetés
    b. Növényi étrend és egészség
    d. Növényi étrend és fenntarthatóság
    e. Ötletek a növényi alapú étrendhez
    f. Étrendkiegészítők – Érdemes szedni őket?
    g. Teszt

  7. Sport, cirkadián ritmus és légzés 
    a. Sport előnyei
    b. Testtípusok
    c. A mozgás fontossága a fogyás szempontjából
    d. Cirkadián ritmus
    e. Légzés
    f. Teszt

  8. Tanácsadás a gyakorlatban
    a. Milyen egy jó táplálkozási tanácsadó?
    b. Hogyan építsük fel a konzutlációkat?
    c. Hogyan legyünk sikeres táplálkozási tanácsadók?
    d. Ezért fontos a saját weboldal készítése
    e. Miért van szükségünk e-mail kampányra?
    f. További hasznos tippek, amikkel kitűnhetünk a tömegből

  9. Extra tippek, tartalmak
    a. A hüvelyesek elkészítési módja
    b. Mit főzzek? – Három napos teljes értékű mintaétrend
    c. Mit főzzek? – Recept ötletek
    d. Zöld szokások, amiket máris bevezethetünk
    f. Összefoglalás
    g. Ajánlott tartalmak
    h. Felhasznált irodalom
    i. Teszt

Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

(havi bruttó átlagbér)

200 000 HUF
(minimálbér)
1 000 000 HUF
Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Kitől fogsz tanulni?

Magyarvári Szilvi

Dietetikus, táplálkozástudományi szakember és egy három éves kisfiú boldog anyukája vagyok. Diplomáimat a Semmelweis Egyetemen szereztem, 2014-ben és 2016-ban. Azóta már gyökeresen megváltozott a véleményem arról, mi az, amit egészségesnek tartok, köszönhetően az új kutatásoknak. Kisfiam születése is nagy hatással volt értékrendemre és olyan kérdéseket is feltettem magamnak régi szokásaimmal kapcsolatban, amikkel azelőtt sosem foglalkoztam.

Ezek is érdekelhetnek:

Ráépülő képzések: