fbpx
Május 15-én áremelés!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Adobe Illustrator tanfolyam

Oktató:

Oroszlány Tibor

[tba_ribbon]
bruttó

24 990 Ft

Egyszeri összeg

[tba_icon_list_display]
[tba_icon_list_display]

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Adobe Illustrator tanfolyam?

Szeretnéd megismerni a vektorgrafika alapjait? Kíváncsi vagy, hogy mitől különleges az Adobe Illustrator? Kik és mire használják a leggyakrabban? Akkor a legjobb helyen jársz! 


Botticelli Vénusza 

35 évvel ezelőtt született meg az Adobe Illustrator legelső verziója, ami főként betűtípus és logófejlesztő alkalmazásként működött. Az Adobe Illustrator eredeti platformja, valamint célja a sima és ívelt vonalak, illetve formák matematikai egyenleteinek a Bezier-görbékként ismert rendszerbe történő integrálása volt. Hogy alátámasszák ezt az elképzelést, az ívelt és folyamatos vonalak megjelenítésére Botticelli Vénuszát választották, mint az Illustrator jelképe. Természetesen az évek múlásával változott a megjelenése, kiemelve az Illustrator újabb és újabb funkcióit, de Vénusz egészen 2003-ig, a Creative Suit megjelenéséig velünk maradt.


adobe-illustrator-tanfolyam-1


Eltérő felületek 

Az Adobe első Windows felületére készített verziója 1989-ben jelent meg, ami ugyan távolról sem volt tökéletes, de a célnak megfelelt. Az Adobe más platformok számára is készített verziókat, de végül a piaci verseny döntött.  A 3.0 és a 4.0 verzió a következő években jelent meg, már jelentős fejlesztésekkel. A 1996-os verzió már támogatta a TrueType betűtípusokat és a beépülő modulokat is.


Színre lép a Creative Suit 


2003-ban döntött úgy az Adobe csapat, hogy egy felületre, egy csomagba helyezi az összes Adobe terméket, ebből alakult ki az Adobe Creative Suit. Vénusz helyét itt vették át a vektorgrafikus formák, és illusztrációk. Ez egy igazi mérföldkő volt az Illustrator életében, hiszen létre hozhattak már egyszerű, 3D-s effektusokat is. Néhány évvel később bemutatkozott a Live Trace és Live Paint funkció is. Ahogy megjelent a CS3 egy sokkal letisztultabb, minimalistább képet kaphattunk. A Creative Suite minden programjához különböző színek társultak, az Illustrator kapta a narancssárgát.


Felköltözik a felhőbe - Creative Cloud 

A Creative Suit programcsomagot váltotta 2013-ban a Creative Cloud, ami tulajdonképpen szoftverkölcsönzőként funckionál, ahol különböző előfizetői csomagokhoz kötik az Adobe csomagok használatát. Elmondható, hogy amennyiben valakinek kettőnél több programra van szüksége, akkor érdemes előfizetni a teljes programcsomagra, hiszen 20-nál több programot kapunk meg a csomag részeként. A programok szinte lefedik a kreatív szakmát, legyen a profi videóvágás vagy grafikai tervezés. Egy program ára 25,39 euró, a teljes Creative Cloud pakk pedig már havi 50,79 euróért elérhető. (2021 márciusi adatok szerint). A CC nagy előnye, hogy a programok rendszeresen frissülnek, és ha élő előfizetéssel rendelkezünk erről értesítést is kapunk, tehát szabadon frissíthetjük ha szükséges.


Adobe Illustrator használata 

Az tehát világos lehet számunkra, hogy az Adobe Illustrator használta leginkább a grafikai tervezés világával fonódik össze. Segítségével elkészíhetünk bármilyen illusztrációt, logót vagy éppen diagramot. Az Illustrator emellett lehetővé teszi különböző szövegek megjelenítését, vagy manipulálását, ezáltal készíhetünk képeslapokat, plakátokat, vagy egyéb vizuális terveket. Logó készítésre is alkalmas, hiszen egy - egy ábra köré bátran helyezhetünk bármilyen szöveget. Az Illustrator emellett alkalmas weboldalak látványtervének, vagy ikonoknak a létrehozására, aminek nagy szerepe van egy weboldal elkészítése során.

adobe-illustrator-tanfolyam-2


Pixelek és vektorok 

Az Adobe Illustrator egy vektorgrafikus tervezőprogram. Ha képekkel, vagy grafikákkal találkozunk online, vagy nyomtatott formában, akkor azokat kétféle formában tudjuk elképzelni. Az egyik a pixel alapú, más néven raszteres, a másik pedig a vektorgrafikus, röviden vektoros tartalom. A pixeles esetében a képek pixelekből épülnek fel. Amíg a pixeles fotókat nem tudjuk veszteségmentesen nagyítani, addig a vektorok képeket bármekkora méretre fel tudjuk nagyítani és exportálni tetszőleges pixel alapú formátumba. Az Illustrator tanfolyam tehát azok számára jó lehetőség, akik grafikákat, illusztrációt terveznek létrehozni a program a segítségével.


Vekorgrafika az Illustratorban

Az Adobe Illustrator nagy előnye, hogy a benne létrehozott tartalom bármeddig nagyítható vagy kicsinyíthető, a képminőségünk nem fog változni.  Ez a vektorgrafika legfőbb tulajdonsága, amely matematikai összefüggéseket használ az ábrák vonalainak, íveinek és egyéb részeinek leírásakor. Összehasonlításképpen, az olyan eszközökkel készített képek, mint az Adobe Photoshop, a szerkesztett fényképek a felbontástól függenek, így a kép minőségi automatikusan romlik nagyításkor. A vektorgrafikában a képek sokszögek összességéből állnak, amelyek vektorok.. Minden vektor egy csomópontként vagy vezérlőpontként ismert helyen halad át, amelynek meghatározott helye van egy sík x és y tengelyén. Ez a csomópont határozza meg a vektor útvonalát, amelynek különféle tulajdonságai vannak, például a szín, a görbe, a kitöltés, az alak és a vastagság. A vektorok helyzete matematikai képletekkel kapcsolható össze egymással, amelyek pontosan újraszámolják helyzetüket, amikor egy képet átméreteznek.


adobe-illustrator-tanfolyam-3


Miért hasznos az Adobe Illustrator tanfolyam?

Az Adobe Illustrator tanfolyam, nyolc modulon keresztül ismerteti a program alapjait. A képzés elvégzése után a hallgató, szinte bármit létrehozhat, kedve szerint, nem fogsz akadályokba ütközni, hiszen az alapvető ismereteket már elsajátítottad. Megtanulod az alapvető nyomdai ismereteket, beállításokat,  megismered a mesh tool, a gradient mesh vagy a panel és a színrendszerek fogalmát. A tanfolyam elején megismerkedsz a felülettel, az Adobe Creative Cloud rendszerével. Az oktató különböző tippeket ad a vektorgrafikus fájlok kezelésére, vagy éppen a panelek jellemzőiről mesél.  Az Illustrator tanfolyam – ahogy The Bright Academy tanfolyamok többségégben – az oktató több óra videós tartalommal is segíti a hallgatók a könnyebb megértés és elsajátítás érdekében.


Miről szól az Illustrator tanfolyam? 

Érdekel az illusztráció, a logó design vagy a grafika? Szeretnél még inkább elmélyedni a grafikai tervezés világában és menő logókat, designokat készíteni? Az Illustrator tanfolyam nyolc modulon keresztül mutatja be a grafikai tervezés világát és az Adobe Illustrator használatát. Elsajátíthatod a megfelelő alapszintű tudást annak érdekében, hogy tovább tudj haladni a következő lépcsőfokra. A képzés során megtanulod mit jelent a blend tool, miért fontos a panel, hogyan működnek az effektek, és különböző eszközök. Később bármit elkészíthetsz, legyen az szöveg, rajz, illusztráció, esküvői meghívó, 3D grafika.

Az Illustrator a grafikusok egyik első számú eszköze, ezért ha grafikai karrierben gondolkozol, akkor grafikus tanfolyam mellett, az Illustrator tanfolyam tökéletes választás lehet. Egy ügyesen dolgozó grafikus ért a logók szerkesztéséhez, ismeri a betűtípusokat és a tipográfiát, a vektoros rajz alapjait és a színek pszichológiai hatását. A tanfolyam elvégzése után háromnyelvű certifikátot állítunk ki számodra. 


Kiknek ajánljuk az Illustrator tanfolyamot? 

 • Azoknak, akiket érdekelnek a grafikai képzések, valamint a webes illusztrációk, logók készítése.
 • Azoknak, akiknek a munkájukhoz elengedhetetlen az Adobe Illustrator ismerete.
 • Azoknak, akik régóta karrierváltásban gondolkodnak.
 • Azoknak, akik jó kézügyességgel rendelkeznek.
 • Azoknak, akik otthonról szeretnének dolgozni.

Tanfolyam moduljai

 1. 1. Modul – Adobe Illustrator a gyakorlatban
  • Bevezetés
  • Mire használjuk a gyakorlatban?
  2. Modul – Vektorgrafikus fájlok
  • Bézier – görbe
  • Hogyan állapítani meg egy fájlról, hogy vektorgrafikus vagy pixeles tartalma van?
  3. Modul – Illustrator felhasználói felülete
  • Menüsor bemutatása
  • Vezérlő pult, eszköztár, állapotsor, panelmelző
  4. Modul – Eszközök az Illustratorban
  • Eszközök használata a gyakorlatban
  • Képernyő módok
  5. Modul – Görbekezelés
  • Görbekezelés
  6. Modul – Panelek
  • Panelek
  • Szöveg panelcsoport
  7. Modul – Színrendszerek és további hasznos beállítások
  • Színrendszerek
  • Hasznos beállítások és vektorgrafikus fájlok kezelése
  8. Modul – Illustrator a gyakorlatban

Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

(havi bruttó átlagbér)

200 000 HUF
(minimálbér)
1 000 000 HUF
Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Kitől fogsz tanulni?

Oroszlány Tibor

Ezek is érdekelhetnek:

Ráépülő képzések:

Itt volt egy shortcode form: aac_c3_submit_form

Azért lett elrejtve, hogy ne tudjanak  regisztrálni, mert fals regek érkeztek be. Ha ez újra elérhető, akkor egy captcha-t rárakni erre a formra

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!