fbpx
Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Mi a különbség az online, távoktatásos, e-learning, tantermi és levelező képzés között?

Ma már számos tanfolyami forma létezik. Most megmutatjuk Neked, hogy mit is jelent pontosan az online, távoktatásos, e-learning, tantermi és levelező képzés. Tarts velünk!

 

Az oktatás érdekes átalakulása

Az 1840-es évektől az oktatás kezdett kimászni az iskolapadból. Azelőtt még csak a tantermi keretek közti tanítást tudták az emberek elképzelni. 1840-ben mindez megváltozott, amikor Isaac Pitman levelezőlapon kezdte el az angol gyorsírási rendszert tanítani. Így leggyakrabban az ő nevéhez kapcsolják a levelező oktatás megjelenését. Ezután már egyre több helyen születtek levelező iskolák szerte Amerikában és Európában.

Az 1990-es évektől beszélhetünk az internet gyors elterjedésről. Ahogy ez a folyamat megindult, az e-learning képzéseket is útjára indította. A koronavírus helyzet ezt a vonalat még inkább erősítette. Számos oktatási intézményt kényszerített arra, hogy – legalább – egy időre felhagyjanak a tantermi oktatással és online tanításba fogjanak.

Felgyorsult, rohanó világunkban a könyvekből és tantermekből való tanulás egyre inkább háttérbe szorul. Már rengetegen választanak inkább egy gyors online tanfolyamot, minthogy hosszú éveken keresztül az iskolapadban üljenek.

A leggyakoribb képzési formák Magyarországon

Most megmutatjuk Neked a leggyakoribb képzési formákat, hogy hozzásegíthessünk a számodra legmegfelelőbb kiválasztásához. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei, így nem is olyan egyszerű a döntés.

Online tanfolyam

Nincs kedved kimozdulni otthonod kényelméből? Akkor online képzéseink csak Rád várnak! Ezzel a képzési formával önállóan sajátítod el a tananyagot, melyet képzőintézményünk állított össze számodra.

Mutassuk legkelendőbb online tanfolyamainkat? Íme!

Távoktatásos képzés

A távoktatás a hagyományos definíciója szerint olyan oktatási formát jelent, melyben a tanár és a diák között nagy a távolság, vagyis nem egy helyszínen tartózkodnak. A távoktatásos képzések esetén nagyrészt önállóan sajátítod el az elektronikus formában kapott tananyagot. A felkészítésre kontakt online oktatás keretében kerül sor, előre megbeszélt órarend szerint. Ha kérdésed merülne fel, fordulj az oktatódhoz, aki szívesen segít Neked.

Itt láthatod legkeresettebb távoktatásos tanfolyamainkat:

E-learning tanfolyam

E-learning, azaz számítógéppel támogatott képzés. Az oktatások kontakt órák keretében, online felületen keresztül történnek, a hallgatóknak biztosított órarend alapján. A tananyagokat elektronikus formában biztosítjuk. A tananyaggal kapcsolatban felmerülő kérdésekben az oktatók elektronikus úton rendelkezésre állnak. Mindenkinek ajánljuk, aki ezzel a módszerrel otthonról, kényelmesen, saját időbeosztással, költségkímélő módon szeretné elsajátítani a tudásanyagot.

Mutatjuk népszerű e-learning támogatású tanfolyamainkat:

Levelező képzés

Levelező képzés esetén szinte tényleg teljesen Te osztod be, hogy mennyi idő jusson tanulásra. Vagyis egyénre szabott a tanulás ritmusa. Csak ne felejtsd el megcsinálni a házi feladatokat!

Ilyen felkapott levelező tanfolyamok:

Tantermi oktatás

A tantermi oktatás fogalmát talán nem is kell magyaráznunk. Ez jelenti azt a hagyományos képzési formát, amikor a tanuló a tanteremben ülve hallgatja meg az oktató előadását.

Közkedvelt, tantermi formában megvalósuló tanfolyamaink:

A tantermi és nem tanteremben megvalósuló képzések összevetése

Igyekeztünk összeszedni azokat a pro-kontra érveket, melyek a személyes, tantermi formában történő oktatást, illetve a nem hagyományos oktatási formákat jellemzik.

Hagyományos tantermi oktatás

Ha tantermi képzésre jelentkezel, valós időben fog történni az ismeretanyag átadás. Ezt az oktatási formát a személyes részvétel jellemzi. Helyhez kötött, az oktató által irányítva működik. A tanárokkal közvetlenebb kapcsolatot alakíthatsz ki. Gyorsan jutsz visszacsatoláshoz, hiszen egyből választ kapsz kérdéseidre.

Sokan azért is részesítik előnyben ezt a képzési formát, mert folyamatosan közvetlen kapcsolatban lehetnek hallgató társaikkal, mely a tanulás során nagy segítség lehet. Akár szoros barátságok is köttethetnek egy-egy ilyen képzés során.

Mint mindennek, ennek is van előnye és hátránya egyaránt. Számolni kell például az utazással töltött idővel, illetve az utazási költséggel. A helyhez kötöttség miatt nem mindegy, hogy az ország melyik részén indul a kurzus.

Nem tanteremben történő tudásközvetítés

Az újabb típusú oktatási formáknál a hallgatók sokkal függetlenebbek, viszont, így felelősebbek is kell, hogy legyenek. Sokkal nagyobb szerep jut a tanuló időbeosztásának, mivel itt az önálló tanuláson van a hangsúly. A saját tempód szerint tudsz haladni, de figyelned kell rá, nehogy lemaradj a tananyag elsajátításával.

Ha nem tantermi formában történik a tudásanyag átadás, számolnod kell azzal, hogy korlátozottabb lesz a kapcsolat a hallgatótársakkal és az oktatókkal. Így nem jutsz azonnali visszacsatoláshoz.

Óriási előnye, hogy bárhonnan elérhető, akár külföldről is. Nem kell utazni, így nincs utazási költség és rengeteg időt megtakaríthatsz.

Hatalmas könnyítés, hogy az otthonodból tanulhatsz, akár egy kényelmes fotelből teával a kezedben és mindezt munka mellett is megteheted.

Viszont, a képzésben való részvételnek eszközigénye van. Szükséges, hogy számítógéppel, laptoppal, vagy táblagéppel, illetve stabil internetkapcsolattal rendelkezz.

Gyere, és tanulj nálunk!

Ha kiválasztottad a megfelelő képzést, ne tétovázz, vágj bele!

Szeretettel várunk tanfolyamainkon!

Forrás: wikipedia

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések