fbpx
Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Kozmetikus képzés, melyet bárhonnan elérhetsz levelező formában!

Bemutatjuk mik az alapvető és egyéb feladatai egy kozmetikusnak, valamint megtudhatod, hogy kozmetikus képzésünkkel milyen tudásra fogsz könnyedén szert tenni.

Mi az első gondolatunk a kozmetikusok munkájáról?

Sokan gondolják úgy, hogy a kozmetikusoknak csak annyi a dolguk, hogy kellemes környezetet biztosítanak számunkra, kitisztítják, majd krémekkel ápolják az arcunkat, egy kis szemöldökszedés, vagy szempillafestés és kész is! Néha pedig egy kis ilyen-olyan egyéb kozmetikai vagy elektrokozmetikai kezelést ajánlanak számunkra. Valójában ennél sokkal szerteágazóbb egy kozmetikus feladatköre, aminek elsajátításához rengeteg tudásra van szüksége.

Mit csinálnak valójában a kozmetikusok?

Korántsem csak az előbb említett teendőik vannak! Sőt! Ebben a szakmában való jártasság is kellő felkészülést igényel.

Mitől válik nagyszerűvé egy kozmetikai szalon? Először is fontos, hogy a jelentkezés alkalmával, amikor időpontot kérünk, már jó benyomást keltsen bennünk – leendő – kozmetikusunk.

Másodsorban lényeges, hogy amikor kozmetikus kezelésre érkezünk, higiénia, tisztaság, rend, kellemes légkör fogadjon minket, és kényelmes legyen, ahol hosszú időt eltöltünk.

A kozmetikus feladata, hogy kedves, udvarias legyen, és ideális feltételeket biztosítson részünkre. Ugye Te sem szeretnél egy piszkos, dohos helyiségbe érkezni, ahol egy goromba szakember fogad?

A kezelés közben…

Amikor elkezdődik a kozmetikai kezelés, általában kellemes, nyugtató zene szól. A kozmetikus megállapítja a bőr minőségét, hibáit, rugalmasságát, majd ezek figyelembevételével kezelést ajánl és tájékoztat annak menetéről. A bőrünknek ideális speciális termékeket a szükséges mennyiségben bedolgozza bőrünkbe. Természetesen előtte megfelelően előkészítve azt. Ha végzett a kezeléssel, mindent lefertőtlenítve fogadja a következő vendéget.

Kozmetikus munkakörébe tartozó egyéb szolgáltatások

Az alapvető eljárásokon túl a kozmetikus munkakörébe még egyéb szolgáltatások is beletartoznak. Ilyenek például a szőrtelenítés, szőkítés, szempilla-, és szemöldökfestés, szemöldökformázás, valamint a sminkkészítés is. Láthatjuk tehát, hogy ez is egy szerteágazó ismeretet megkövetelő hivatás.

Miért is olyan szép hivatás a kozmetikus szakma?

A kozmetikusok számára szakmájuk nem is munka, hanem inkább hivatás. Egy egészséges bőrt kialakítani, a szépséget előhozni nagyon szép foglalkozás. Emellett szakmád során rengeteg új kapcsolatod fog kialakulni és életre szóló barátságok is köttethetnek.

Ami talán a legfontosabb, hogy kozmetikus munkalehetőség mindig adódik, és végre nem csak Budapest, ami szóba jöhet. Sőt, nemzetközi szinten is nagyon sok lehetőség van a piacon, így az alapozó képzés elvégzésével egy biztos megélhetést nyújtó szakma eléréséhez teszed meg az első lépést!

Ha felkeltette érdeklődésedet, weboldalunkon kaphatsz róla további információt. Itt megtalálható a képzés díja is.

Kozmetikus képzés, mely hozzásegít a szakma megismeréséhez

Ha szeretnél többet megtudni, hogy is zajlik egy kozmetikus munkája, mi alapján dönt a megfelelő kezelések közül, végezd el kozmetikai alapismeretek levelező tanfolyamunkat. Elméleti alapozó képzésünkkel át fogod látni a szakma rejtelmeit.

Ha arra nincs időd, hogy iskolapadban tegyél szert a tudásra és nem szeretnéd, hogy sok-sok hónap, vagy akár több éves legyen, mire végzel a képzéssel, akkor a levelező kozmetikai tanfolyamunk igazán Neked való!

A levelező oktatás során Te magad oszthatod be, hogy mik azok a napok, amikor előkerül a tanulnivaló, a saját időbeosztásod alapján tanulhatsz otthonod kényelméből. Ugye milyen jól hangzik?

A képzés sikeres elvégzéséhez nem kell vizsga, csak a házi feladatokat kell megoldanod. Aki végzett a tanfolyammal, annak pedig névre szóló tanúsítványt állítunk ki.

Egy kis kedvcsináló a kozmetikus tananyaghoz

Ahogy említettük, ha át akarjuk látni, hogy a kozmetikus szakmában valójában mihez kell érteni, egy átfogó elméleti anyagra van szükség. Levelező tanfolyamunk segítségével megtanulhatod a szakma rejtelmeit. És mindezt kedvező áron!

A tananyagunk tartalmából

Szeretnénk a tananyagunk tartalmából egy kis ízelítőt adni számodra. Ahogy látod, nem csak a felszínét mutatjuk meg a kozmetikusok világának, hanem mélyebben is beleláthatsz, hogy miből áll a munkájuk.

Így épül fel a tananyag:

  • gazdasági és munkajogi ismeretek
  • kozmetikus szakmai ismeretek
  • kozmetikus anyagismeret
  • elektrokozmetikai ismeretek
  • szakmai etika

További előnyök

Ha szeretnél később a szakmában elhelyezkedni, naprakész oktatási anyagunkkal – melyet oktatóink gondosan összeválogattak – megfelelő alapot biztosítunk hozzá.

További pozitívum, hogy nem kell, hogy terheljen a beiratkozás fáradalma. Mindent online el tudunk intézni, hogy megkönnyítsük számodra a jelentkezés folyamatát.

Oktatási csomagunk felépítése

Ahogy láthatod, széles körű tudást fogsz elsajátítani képzésünk elvégzése folyamán. Nem csak a kezelésekbe, a kozmetikusok által használt anyagok sokaságába is bepillantást fogsz nyerni, valamint az ehhez szükséges minden elméleti anyag a rendelkezésedre fog állni, amely 12 oktató füzetből áll. A füzetek színes képes mellékletekkel segítve biztosítják a színvonalas szakmai képzést.

Ha szeretnéd megkapni a tanfolyam részletes leírását, egyszerű regisztrálás után máris küldjük részedre.

Kozmetikus képzés az ország sok helyén – Budapest, Szeged, Kecskemét, Debrecen, Pécs, Miskolc, Békéscsaba – elvégezhető, de nálunk ezt levelező formában az otthonod kényelméből tudod teljesíteni. Gyakorlati része nincs, az elmélet anyagát még az ágyból is feldolgozhatod. Ne feledd, itt nincs vizsga!

Kedvet kaptál? Itt egy kozmetikus tanfolyam, amely segít a napi rutinod beállításában is.

Manapság elengedhetetlen az ápolt bőr. Ha valaki ránk néz, az első benyomásnál rögtön szembetűnő bőrünk állapota. Ezért is fontos, hogy professzionális, a saját típusunknak megfelelő termékeket használjunk. Nem mindegy, hogy normál, zsíros, száraz, vagy vegyes típusú a bőrünk. Valamint az sem mindegy, hogy egyes krémeket melyik napszakban használunk.

Sokak élete a pattanások miatt keseredik meg. Akár új kapcsolat létesítése is lelki problémát okozhat emiatt. Aknés bőr esetén különösen oda kell figyelni a napi arcápolásra. Mindig tiszta kézzel nyúlj az arcodhoz és soha ne nyomogasd a bőröd Te magad! Egy kozmetikus azt kellően felpuhítja és úgy kezd hozzá a kezeléshez. Ez a kozmetikus képzés segíteni fog, hogy ezzel a bőrtípussal is tudd, mit kell kezdeni. Sőt, ha valakinek megfelelő tanácsot tudsz majd adni ez ügyben, egész életében hálás lesz Neked!

Valakinek sosem elég…

Sokan már akkor sminkkel lépnek ki az utcára, ha csak a szemetet viszik ki, vagy a sarki kisboltba mennek. Ez mindenkinek a saját döntése. Viszont, ha munkába, vagy szórakozni megyünk egy társasággal, illik legalább egy lágy sminket használnunk, hogy elfedhessük bőrhibáinkat és üde tónust adjunk bőrünknek.

Egy kozmetikusnak tudnia kell nappali, alkalmi, esti, és menyasszonyi sminket is készíteni.

Egy kis érdekesség, ahogy a sztárok csinálják

Mindenkinek más a napi arcápolási, sminkelési rutinja. Most szeretnénk Neked megmutatni egyes elismert, sikeres színésznők elmaradhatatlan sminkelési szokásait.

Audrey Hepburn például a rúzsa társaságától nem tudott soha megválni. Ugyanez elmondható Elizabeth Taylorról is. Amikor nem volt jó passzban mindig a rúzsáért nyúlt. “A szépség számomra azt jelenti, hogy jól érzem magam a bőrömben. Ezt, vagy egy fantasztikus vörös rúzst.” – mondta Gwyneth Paltrow. És ahogy egy férfi, az Yves Saint-Laurent Divatház alapítója gondolta: “A nő legszebb sminkje a szenvedély. De a kozmetikumokat könnyebb beszerezni.”

Ugye, hogy mindenkinek mást jelent a szépség? Viszont, abban megállapodhatunk, hogy a rúzs szinte minden nő életében fontos szerepet játszik.

Az alapképzés elsajátításával már senkinek nem okozhat gondot a napi rutin kialakítása. Akár ragyoghatsz úgy, mint ezek az ismert sztárok, színésznők. És ugyanúgy kezünk ügyében lehet a rúzs, amit most már biztosan jól választunk ki.

Hasonló szépészeti levelező tanfolyamunk

Ha szeretnél hasonló képzésre jelentkezni, mint a kozmetikus tanfolyam, kéz- és lábápoló, műkörömépítő alapismeretek szintén levelező tanfolyamunkat tudjuk Neked ajánlani. A tananyag hasonlóan szerteágazó, mint a kozmetikus képzés esetében. Szó lesz itt anatómiáról, ortopédiáról, bőrgyógyászatról, kéz- és lábápolásról, a műkörömépítés 5 féle alaptechnikájáról, díszítésekről, hennáról, de még a masszázs is szóba fog kerülni. És mivel mélyebben is belenézünk a témába, tanulunk a munkavédelemről és vállalkozási alapismeretekről is.

Ha a műkörömépítés világa nagyon érdekel, figyelmedbe ajánljuk professzionális minőségű műköröm alapanyagok, kellékek és tartozékok széles választékát kedvező áron kínáló webáruházunkat.

Mást is szeretnél tanulni?

A kozmetikus tanfolyam mellett számos más tudást biztosító képzés is elérhető honlapunkon. Színvonalas, folyamatosan bővülő képzéseink tantermi-, online-, levelező-, valamint távoktatással végezhetők el. Elméleti és gyakorlati képzések is megtalálhatók rendszerünkben.

Ha szeretnél a szépségápolás témakörénél maradni, mert úgy érzed kedves számodra ez a kiváló lehetőségeket nyújtó terület, van tehetséged hozzá, hogy komolyabban is elmélyedj benne, akkor várunk szeretettel képzéseinken. Ilyen például nálunk a különféle műszempilla építő tanfolyamok, lábápoló, OKJ-s műköröm építő, valamint egynapos műköröm díszítő tanfolyamok, vagy akár a szépségtanácsadó tanfolyam.

Ha foglalkoztat a masszázs világa, Neked ajánljuk masszőr tanfolyamunkat.

A képzésekről részletesen weboldalunkon tudsz tájékozódni, ahol külön csokorba szedtük szépészeti tanfolyamainkat.

Ha teljesen más képzések is érdekelnek

Viszont, ha más tanfolyamok is érdekelnek, nézz szét nálunk egészségügyi, ingatlanszakmai, kereskedelmi, nyelvi, pénzügyi és ügyviteli, valamint vendéglátói és idegenforgalmi tanfolyamaink között. Legtöbb képzésünk néhány hónap alatt teljesíthető.

Változások a felnőttképzési rendszerben

Ahogy olvashattad, egy egységes, észszerű, leredukált szakmajegyzék bevezetése miatt Magyarország felnőttképzési rendszere átalakul, új OKJ képzés 2021-től már nem indítható, így OKJ kozmetikus képzés sem. Csak a már elindított képzésekhez lehet becsatlakozni.

Ha minket választasz egy-egy képzés során, profi képzési referensünk, kedves és felkészült oktatóink fognak várni, akikkel folyamatosan tudod a kapcsolatot tartani. Kiváló oktatóink minden segítséget megadnak számodra a tudás elsajátításához.

Válogass folyamatosan bővülő tanfolyamaink között. Az OKJ képzés megszűnik, de mi nem állunk meg!

Bátran ajánljuk!

Szívesen várjuk jelentkezésedet kozmetikai alaptanfolyamunkra! A képzéssel megalapozod tudásod ahhoz, hogy a szépészet világában megtedd a következő lépést, vagy csak belekukkants a szakma alapjaiba.

Nem vagy elkésve! Ez egy levelező képzés, az idődet magad oszthatod be. Akár tömegközlekedés közben is tanulhatsz, vagy gyermeked délutáni szundikálása alatt.

Jó lehetőség bármely korosztálynak. Téged is várunk szeretettel!

 

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések