fbpx
Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Top 10 otthonról végezhető online munka és ezekhez ajánlott tanfolyamok

A hátad közepére sem kívánod a korán kelést és a főnököd közelségét? Ehelyett rugalmas munkaidőre vágynál? Akkor az online munka az, ami Neked való!

 

Miért olyan vonzó az otthoni munka?

Az online munka számtalan előnyét fel lehetne sorolni. Ezért most kifejezetten csak a leglényegesebb szempontokat osztanánk meg, hogy miért is vannak egyre többen oda az otthonról végezhető munkákért.

Ahogy már feljebb olvashattad, sokan mindent megadnának, hogy a munkaadójuk ne legyen a közelükben. Ez az internetes munka során egyszerűen megvalósítható. A feladatot írásban, vagy telefonon, esetleg videohíváson keresztül kapod meg, de nem kell, hogy nap, mint nap lássátok egymást.

A hatékonyság sem elhanyagolható szempont az online munka során. Ha nincs a munkatársak folyamatos csacsogása, sokkal jobban el lehet merülni a különböző feladatokban, hiszen otthon – ideális esetben – nincsenek zavaró körülmények. Csak a kényelmes foteled.

Ne felejtsük el azt a szörnyű reggeli korán kelést sem! Ha te inkább éjszakai bagoly vagy, áldani fogod a napot, amikor online munkára adtad a fejed! Megteheted, hogy később kelsz, és inkább tovább dolgozol. Ahogy ez a biológiai órádnak megfelelőbb.

És végül, de nem utolsó sorban, nincs helyhez kötöttség! Számos alkalommal találkozunk olyan álláshirdetéssel, amit azért nem tudunk elvállalni, mert nem az adott településen – ami általában Budapest – élünk. Ha szeretnél, akár tengerentúlról érkező online munkát is elvállalhatsz.

 

Top 10 szakma, ha otthonról szeretnél dolgozni

Nézzük most a legjobban keresett otthoni munkákat, melyekkel sok pénzt kereshetsz. Pár mondatot olvashatsz mindegyik szakmáról, hogy segítsünk megfejteni, melyik a Neked való. Illetve, ajánlunk tanfolyamokat is, melyeket szintén az interneten keresztül el tudsz sajátítani.

 

1. Grafikus

A grafikusi egy nagyon kreatív szakma, ahol szükség van szépérzékre. A grafikus kézi, illetve szoftveres rajzokat, grafikákat, design elemeket készít, tervez, és azokat nyomdakész állapotba helyezi. Vizuális koncepciókat hoz létre, hogy olyan ötleteket közvetítsen, melyek tájékoztatják és elbűvölik az ügyfeleket.

Grafikusként a megbízás jellegétől függően például plakátokat, könyvek borítóját, termékcsomagolást, illusztrációt, logót és marketinganyagokat készíthetsz.

Amennyiben érdekel ez a népszerű szakma, a Grafikus online tanfolyamot ajánljuk figyelmedbe, amivel – többek között – megismerheted a grafikusok által használt Adobe Photoshop, Adobe Indesign és Adobe Illustrator programok alapszintű használatát. Illetve, ha Te külön-külön végeznél Adobe tanfolyamokat, arra is van lehetőség az Adobe Photoshop, illetve az Adobe Illustrator tanfolyammal.

 

2. Webdesigner

A webdesigner az, aki létrehoz mindent, ami képileg a webes megjelenéshez szükséges. Arculatot tervez és készít, weboldalt alakít ki, elsősorban design szempontból. Munkája sok mindenben hasonlít a grafikuséhoz, de webdesignerként leginkább weboldalak készítésével kell foglalkoznod.

Ha webdesignerként szeretnél dolgozni, ezeket nem árt mind ismerni: Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, HTML kódolás, CSS kódolás, WordPress. Ezeket az ismereteket mind-mind elsajátíthatod az Online webdesign tanfolyamon.

Ahogy fentebb már megemlítettük, az Adobe Photoshop, illetve az Adobe Illustrator tanfolyam külön is elvégezhető. Illetve, ha Te csak a WordPress tudást szeretnéd elsajátítani, a WordPress online tanfolyamot ajánljuk számodra.

 

3. Marketinges

A marketing lényege, hogy megfelelő időben és megfelelő helyen találjuk meg a célközönséget. Beláthatjuk, hogy az offline marketing erre kevésbé hatékony. Ma már szinte mindenki az online térben éli az életét.

Az online marketing során adott termék vagy szolgáltatás reklámozása történik az internet segítségével. Az online marketing az egyik leghatékonyabb mód, ha az a célunk, hogy minél hamarabb minél több emberhez érjen el az üzenetünk. Az online marketing – ha jól használjuk – olcsóbb, jobban mérhető, és személyre szabott is. Nem vaktában lövöldözünk vele, hanem a saját potenciális vásárlóközönséget érjük el.

A legfontosabb, hogy hogyan használd okosan az online marketing adta lehetőségeket. Erre tanít meg az Online marketing tanfolyam. A képzésen kiderül, hogy milyen lehetőségeid vannak, ha szeretnél hirdetési kampányt indítani. Ha azt gondolod, hogy az online marketing fogalma kimerül a közösségi média – pl. Facebook, Instagram, LinkedIn – használatában, tévedsz. Az online marketing része például a Google Ads, a SEO keresőoptimalizálás, vagy az e-mail marketing, többek között ezeket mutatja be a képzés.

Ha külön szeretnéd elvégezni a Google Ads, illetve a SEO keresőoptimalizálás tanfolyamot, ezek is elérhetőek számodra.

 

4. Programozó

Programozóként rengeteg pénzt lehet keresni, ráadásul akkora a kereslet a munkájukra, hogy válogathatnak a megbízások között. Programozóként nem kell attól tartani, hogy nem tudod fizetni a havi rezsit. Az viszont fontos, hogy egy programozó legyen logikusan gondolkodó és folyamatosan kövesse az IT világ állandó fejlődését.

A Java az egyik legelterjedtebb programozási nyelv, amit egyszerűségének és sokszínűségének köszönhet. Amennyiben belevágnál az elsajátításába, a Java programozás kezdőknek tanfolyamot ajánljuk számodra.

A Python egy magasabb szintű programozási nyelv. A világ egyik leggyorsabban fejlődő és egyik legnépszerűbb programozási nyelve. Ha téged ez a bonyolultabb programnyelv foglalkoztat, a Python programozás kezdőknek tanfolyamot végezd el.

 

5. Videószerkesztő

Nap, mint nap töménytelen mennyiségű videó készül. Éppen ezért, ez az a szakma, ami állandóan munkát fog kínálni számodra. És az ezért cserébe kapott juttatásra sem lehet majd panaszod.

Egy szoftver nagymértékű ismerete elengedhetetlen, ha videóvágás és szerkesztés a célod. Ezért ajánljuk számodra az Adobe Premiere Pro videoszerkesztő tanfolyamot.

Az Adobe Premiere Pro videószerkesztő az egyik legkorszerűbb videóvágó szoftver, mellyel gyakorlatilag bármilyen tartalom – videó, kép, hang – szerkeszthető. A vágás mellett a programban gyorsan és egyszerűen adhatunk a videóhoz zenét, feliratokat és effekteket. A tanfolyam elvégzése után a videóvágás már a kisujjadban lesz.

 

6. WordPress szakértő

Ma már lassan szinte már elképzelhetetlen lesz, hogy egy vállalkozás ne rendelkezzen weboldallal. Hiszen így található meg könnyedén, hogy aztán vásárolni tudjanak tőle. Szeretnél te is weblapokat készíteni? Sablon alapján, de egyedi honlapokat készíthetsz, ha megtanulod a WordPress weboldalkészítőt használni.

A WordPress egy nyílt forráskódú ingyenes szoftver számtalan előre elkészített sablonnal, bővítménnyel. Amilyen egyszerűen kezelhető, ahhoz képest végtelen számú variációs lehetőséget rejt magában. Használatával szinte pillanatok alatt hozhatsz létre új weboldalakat.

Az Online WordPress tanfolyam Neked készült, ha szeretnél önállóan weboldalakat készíteni. A tanfolyamon megtanulod mire kell odafigyelned weboldalak létrehozásakor. Láthatod, hogy milyen eszközök állnak a rendelkezésedre. Továbbá, azt is megtanulod, hogyan kell a WordPress-t a tárhelyre telepíteni.

 

7. Virtuális asszisztens

A virtuális asszisztens – azaz virtual assistant, vagyis VA – az a szakember, aki virtuálisan, távolról, vagyis online segít vállalkozásoknak, támogatja azok működését. A virtuális asszisztens szakma már Magyarországon is egyre inkább elterjed, amit a pandémia megjelenése is segített. Virtuális asszisztensként nem csak magyar, hanem más országok megbízóit is bátran vállalhatod, ha ehhez megfelelő a nyelvtudásod.

Ahhoz, hogy virtuális asszisztensként kezdhess dolgozni, nem kell, hogy legyen konkrét végzettséged, viszont előnyös, ha van már tapasztalatod a fontosabb irodai alkalmazásokban, legalább kezdő szinten képben vagy a marketing alapjaival. Éppen ezért, a Virtuális asszisztens képzés tananyaga is nagyon átfogó.

Ha emellett még a számítógépes tudásodat is növelnéd, ezek között a tanfolyamok között bátran szemezgethetsz: ECDL tanfolyam, Gépírás tanfolyam, Kezdő Excel tanfolyam, illetve Haladó Excel tanfolyam.

 

8. Szövegíró

A szavak embere vagy és ezt írásba öntenéd? Miért ne lehetne ez a napi munkád, amiért még fizetés is jár? Remek ötlet, ugye? Rengeteg ilyen munkát tudsz találni, ugyanis a hosszú szöveges tartalmak a vállalkozásoknál mind-mind szövegíróktól származnak.

A Kreatív írás tanfolyam biztosítja, hogy az írásod olyan magas szintű legyen, hogy az megragadja a célközönséged figyelmét. Ugyanis a mai világban mindenki rohan, nem egyszerű az olvasókat a szöveghez szegezni.

Ha profi szövegíró akarsz lenni, akkor a keresőoptimalizálás szabályaira is odafigyelsz. Ha látja ezt a cég, aki a feladatot adja neked, biztos lehetsz bent, hogy nem fog elpártolni tőled. További számos munkát fogsz kapni tőlük. Ehhez tudjuk ajánlani a SEO keresőoptimalizálás tanfolyamot.

 

9. Mérlegképes könyvelő

Vállalkozási mérlegképes könyvelőként nagyon precíznek és megbízhatónak kell lenned! Ezt a szakmát nem lehet félvállról venni, hiszen a vállalkozás számvitellel összefüggő feladatait kell elvégezned.

Ha érdekel ez a szakma, akkor a távoktatásos formában megvalósuló – az egyik legfelkapottabb pénzügyi tanfolyamot a – Vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítést ajánljuk figyelmedbe. Elvégzése és a sikeres vizsga után államilag elismert Vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítést igazoló bizonyítvány kerül a tulajdonodba.

 

10. Adatrögzítő

A Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere – azaz FEOR – megfogalmazása alapján az adatrögzítő számokat és egyéb adatokat visz be elektronikus berendezésekbe feldolgozás és továbbítás céljából.

Tömérdek ilyen adminisztrációs állás vár rád a neten. A hirdetések közt bármikor találsz ilyet. Ha minél gyorsabban, minél több adatot szeretnél rögzíteni, hogy aztán egyre több munkát vállalhass, így aztán egyre több pénzt kaphass, sajátítsd el a Gépírás tanfolyamot.

Ahhoz, hogy megfelelően tudd bevinni az adatokat, legalább alap szinten értened kell a fő irodai és számítógépes programokhoz. Az ECDL tanfolyam átfogó tudást nyújt ehhez. Illetve, nem árt, ha kicsit jobban belemélyedsz az Excel táblázatkezelő program működésébe. Ehhez nyújt segítséget a Kezdő Excel, illetve a Haladó Excel tanfolyam.

 

Egy kis extra segítség, hogy könnyebben csöppenhess bele az online munka világába

Ha bejegyzésünk rádöbbentett, hogy téged az online munkák vonzanak, akkor azt tanácsoljuk, hogy ne csak az adott szakmában legyél jártas, hanem abban is, hogyan válhatsz szabadúszóvá, hogyan tudsz ebbe az egész életmódba belevágni. A Hogyan legyek szabadúszó tanfolyam ebben lesz segítségedre.

Elmondhatjuk, hogy sokan egyéni vállalkozóként űzik hivatásukat. Ha szeretnéd tudni, hogyan kell létrehozni egy vállalkozást, miket kell hozzá elintézned, milyen adózási módot javasolt választanod, vagy hogy milyen költségeid merülhetnek fel, javasoljuk a Hogyan legyek vállalkozó tanfolyam elvégzését.

 

Vágj bele! Ne félj váltani!

Mi megmutattuk Neked a tanfolyamokat, melyekkel ki tudnál törni az irodai létből. A többi már csak rajtad múlik.

Élj a mai kor előnyeivel, dolgozz otthonról kényelmesen!

 

 

 

Forrás: thebrightacademy.hu, tanfolyam.hu

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések