fbpx
Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Tavaszi nagytakarítás – Önfejlesztő tréningek a tiszta elméért

Beköszöntött a tavasz. Vágj bele a tavaszi nagytakarításba! Ne csak környezetedet, az elmédet is tisztítsd meg! Ehhez nyújtanak segítséget a szuper hasznos önfejlesztő tréningek.

 

Tavaszi nagytakarítás kívül-belül

Tavasszal újjáéled a természet, a növények virágba borulnak, felélénkül az élet. Mindenki belefog a tavaszi nagytakarításba, hogy a természettel együtt az otthona is ragyogjon.

A természet ébredésével mi is friss, új erőre, lélekre vágyunk. Ilyenkor nem árt elménket is megtisztítani a sok stressztől és a zavaró negatív gondolatoktól.

A környezetünk rendbetételénél egyértelmű, hogy porszívót, portörlőt és egyéb hasznos eszközöket veszünk a kezünkbe. Na de mit tegyünk, ha a lelkünket is szeretnénk ráncba szedni?

 

Önfejlesztő tréningek a tiszta elméért

Önmagunk fejlesztése komoly feladat, de annak érdekében, hogy a munkában és a magánéletedben is sikeres legyél, megéri befektetni.

Különböző módokon, de mind az 5 önfejlesztő tréningünk a belső békéd, lelki egyensúlyod helyreállítására szolgál. Tedd rendbe a lelked! Kezdd el a nagytakarítást!

 

Hogyan légy jelen a jelenben?

Állandóan a sikertelen dolgaid felé kalandozik a figyelmed? Ehelyett inkább az élet apró örömeire fókuszálnál? A mindfulness, vagyis a tudatos jelenlét módszere ebben segít Neked! Manapság egyre többször találkozhatunk ezzel a kifejezéssel. Na de mit is jelent ez pontosan? Ez a jelentudatosság, a mindennapok boldogabb megéléséért. Amikor figyelmünket szándékosan a jelen pillanatra irányítjuk.

Gondolataink a mai rohanó világban megállás nélkül cikáznak egyik elvégzendő feladatról a másikra, és közben elfelejtjük megélni a pillanatot. Amikor valamire figyelünk, egyszer csak azt vesszük észre, hogy már megint elterelődött a gondolatunk. Arról szól a mindfulness, hogy ezt észrevegyük és rögtön visszatereljük gondolatunkat a jelen felé. A mindfulness az automatikus reakciók helyett átgondolt, tudatosabb viselkedésre ösztönöz.

A mindfulness alkalmazása pozitív változásokat indít el testünkben, lelkünkben egyaránt. Javulást idéz elő életminőségünkben. Javítja a hangulatot, mérsékli a szorongást, fokozza az életerőt. Figyelmünk fókuszálásával segít, hogy az itt és mostban éljük meg a pillanatot.

A Tudatos jelenlét online tanfolyam egy kivezető út, hogy ne kerülj érzéseid, gondolataid spiráljába. Hogy életedet ne egy mókuskerékben kelljen leélned. Sok gyakorlás és elérheted, hogy már ne kelljen tudatosan figyelned, hogy az adott pillanatra koncentrálhass.

Vedd kezedbe sorsod! Legyél tudatosan jelen a pillanatban! Ne hagyd, hogy az aggodalom szője át az életed!

 

Szabadulj meg a mindennapi stressztől!

Szervezetünknek a pörgős, rohanó életünkben alig van ideje kipihennie a napi fáradalmakat. A folyamatos feszültség, aggodalom és nyugtalanság miatt az egyfolytában képződő stresszhormonok hatására, lelki és fizikai megbetegedések jelentkezhetnek. A feszültség sajnos minden sejtünket érinti, az egész testünk görcsben van, a szervezetünket a kimerülés veszélye fenyegeti.

A Stresszkezelés tréninget azoknak ajánljuk, akik úgy érzik, hogy a hétköznapi élet túlzott stresszével nem képesek segítség nélkül megküzdeni. A tréning célja, hogy olyan gyakorlati technikákat adjon a kezedbe, amelyeket aztán bármilyen élethelyzetben elő tudsz venni és hatékonyan alkalmazni. Segítségével időben és hatékonyan tudod kezelni az életedben fellépő stresszt.

Ez az online tréning hatékony megoldás azoknak, akik úgy érzik, hogy állandó nyomás alatt vannak, és nem tudnak a felhalmozott stresszel megküzdeni. A stresszkezelés tréning során gyakorlatokat végzünk, melyek segítenek kordában tartani a stresszt, hogy egy harmonikusabb, stabil életet tudj kialakítani.

 

Hatékonyan a konfliktusok ellen

Konfliktusok mindig adódnak, mert mindannyian mások vagyunk, másképpen látjuk a világot, aminek hatására aztán nézetkülönbségek léphetnek fel. Te azért kerülöd a konfliktusokat, mert úgy érzed sosem jössz ki jól belőle? A meghátrálás helyett inkább nézz szembe velük!

Mind a magánéletben mind a munkahelyünkön gyakran szembesülünk olyan helyzettel, amiben a résztvevők nem tudják hatékonyan feloldani a köztük létrejött ellentétet. Ez hatékony kezelés nélkül komoly problémákat okozhat.

Te hogyan kezeled a felmerülő vitákat? Ezentúl nem kell megfutamodnod. Állj ki magadért! A Konfliktuskezelés tréning olyan tudást ad számodra, mellyel aztán bármilyen helyzetet mesterien fogsz majd tudni kezelni. Különböző technikákat ad a kezedbe, hiszen nem minden konfliktust tudunk ugyanazzal a módszerrel feloldani.

Az online tréning segít majd Neked, hogy a nehéz vagy a feloldhatatlannak tűnő helyzetekből is képes legyél előnyt kovácsolni.

 

Űzd el a bénító gondolatokat! Csendesítsd le az elméd! Kapcsolj ki!

Stresszesek és kialvatlanok a mindennapjaid? Szeretnél frissebb és nyugodtabb lenni? Olyan módszert keresel, ami megoldást jelenthet a feszültség levezetésére?

A Relaxációs technikák és meditációs gyakorlatok tanfolyam segít lecsendesíteni gondolatainkat, hogy elménk ne folyton-folyvást a mindennapi életünk során fellépő negatív dolgokkal foglalkozzon. Hiszen nem kell hozzá sok, hogy életünket úgy éljük meg, mintha szüntelenül aknamezőn lavíroznánk.

Igyekezzünk a napunkból több időt szorítani arra, hogy az elménknek megálljt parancsoljunk. A tanfolyamon tanult meditáció segítségével megpróbálod kizárni a külső zajokat. A stressz lecsökken, lelassul a légzés és olyan lelkiállapotba kerülsz, ahol nyugodtabb és ellazultabb leszel.

Az itt tanult relaxációs technika bármikor alkalmazható. Ha csak 5 perced van ébredés után, a relaxáció tökéletes napindító is lehet. Egyre inkább tapasztalni fogod, hogy javul az életminőséged, erősíteni tudod tested öngyógyító folyamatait.

Viszont a technikák elsajátítása folyamatos belső munkát igényel. Legalább két-három hónap gyakorlás elengedhetetlen az érzékelhető eredmények eléréséhez.

 

Ismerd meg önmagad!

Mivel társas lények vagyunk, így ahhoz, hogy tartós kapcsolatokat alakítsunk ki és azokban jól működjünk együtt, fontos a kellő önismeret. Az Önfejlesztő, önismereti tréning segíthet neked abban, hogy végigmenj a legfontosabb úton, ami önmagad felé vezet!

Ez az önismereti tréning 20 fejezeten keresztül mutatja be a hatékony önfejlesztés lépéseit, legyen az a belső motivációnk feltérképezése, vagy a társas kommunikáció. Felfedezheted a különböző személyiségeket, szó lesz a változásra való hajlandóságról, illetve, a tréning kitér a kommunikációs nehézségekre is. Különböző gyakorlatok segítségével vezet majd téged az úton, hogy később kezelni tudd a felmerülő problémákat.

Az önismereti tréninget profi szakember állította össze, abból a célból, hogy megkönnyítse az önismeret rögös útján való haladást. A képzés elméleti és gyakorlati úton igyekszik átadni számodra a valóban használható tudást.

A képzés befejezése után bármilyen – önmagaddal vagy másokkal felmerülő – konfliktust sokkal magasabb szinten tudsz majd kezelni.

 

Vegyél mély levegőt és vágj bele még ma!

Rajtad múlik, hogyan alakítod sorsodat. Engedd el a rossz érzéseket és hozd el életedbe a szemléletváltást a boldogabb hétköznapokért!

Fedezd fel a benned rejlő erőt: hidd el, életre szóló utazásra indulsz!

Forrás: thebrightacademy.hu

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések