fbpx
Május 15-én áremelés!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Relaxációs technikák és meditációs gyakorlatok tanfolyam

Oktató:

Pekáry Dorottya

[tba_ribbon]
bruttó

18 990 Ft

Egyszeri összeg

[tba_icon_list_display]
[tba_icon_list_display]

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Relaxációs technikák és meditációs gyakorlatok tanfolyam?

Kifárasztott a nyári pörgés? Egy perc alatt az egekben a vérnyomásod?  Szeretnél kipihentebb lenni? Egy olyan terápiás módszert vagy technikát keresel, ami megoldást jelenthet a feszültség levezetésére? Folyamatosan kavarognak a gondolataid? Ez a tanfolyam olyan gyakorlati megoldásokat kínál, aminek a segítségével elillan a feszültséged és sokkal harmonikusabbak lesznek a hétköznapjaid.  A mindennapok nagyon sok olyan helyzetet hoznak, ahol úgy érezhetjük kicsúszik a kezünkből az irányítás. Lemaradunk egy fontos találkozóról, elkésünk a munkahelyünkről vagy az orrunk előtt zár be a bolt. Ahhoz, hogy ezeket a helyzeteket megfelelően és a helyükön tudjuk kezelni, ez a tanfolyam segítséget nyújt.

 

relaxacios-technikak-tanfolyam

Autogrén tréning és más hasznos módszerek

Szinte mindenhonnan azt halljuk manapság, hogy a kezeletlen és túlzott stressz jelentős egészségkárosító hatással bír. Mivel ilyenkor automatikusan bekapcsol az “ üss vagy fuss” reakció, a testünk nem tud mit kezdeni a helyzettel. Nagyobb méretű problémát okozna, ha esetleg a főnökünk esetén szeretnénk valamelyiket alkalmazni, így a dühünket és a stresszt azonnal elnyomjuk magunkban. Az elménk szinte éjjel – nappal pörög, sokan még este sem képesek ellazulni és kikapcsolni.

 

A szorongás majdhogynem észrevétlenül, de utat tör magának: vizsgák, állások megszűnése, munkahelyi szereplés vagy tömegiszony. A félelem, – így vagy úgy – de mindannyiunkat megtalál. Pánikbetegek, szociális fóbiával küzdők, notórius szorongók számára a rendszeres relaxáció alkalmazása majdhogynem elengedhetetlen. A nap folyamán nagyon sok inger ér minket, ezek pedig figyelmünket kedvük szerint - akár pingpong labdát ide - oda rángatják. Fontos, hogy megtanuljuk kezelni a stresszt, elfogadjuk érzéseinket és a meditáció segítségével megpróbáljuk kizárni a külső zajokat.

 

Az egyik leginkább ismert és használt relaxációs módszer Johannes Schultz nevéhez kötődik, ő fejlesztette ki “Autogén tréning” néven, 1932-ben majd könyv formájába öltötte. Schultz eleinte hipnotizőrként dolgozott majd arra figyelt fel, hogy azok az egyének, akiket hipnózisban kezelt sokszor tapasztalnak egy relaxált állapotot. Ebben az állapotban olyan élmények hatása alá kerültek, ahol kellemes meleget éreztek és nagyon gazdag élményvilágot tudtak leírni számára. Ez állapot ideálisnak tűnt ahhoz, hogy a kliens képes legyen a rendszeres feszültséget kezelni. A forradalmi megoldás azért volt igazán hatásos, mert addig szokatlan módon az elsajátítása után nem volt szükség hipnotizőrre a páciens maga is el tudta érni ezt az állapotot. Monoton szövegek ismétlése szabad áramlást biztosít és hatására képesek ellazulni. A módszer ismeretében képesek lehetünk akár a metrón vagy otthon a négy fal között ellazulni, és kiengedni a napi feszültséget önmagunkból.

 

meditacios-gyakorlatok-tanfolyam

 

A tanfolyam módszereiről

Ez a tanfolyam az autogén tréninghez hasonló módszerrel és technikákkal segíteni fog, hogy bátran szembe nézz a mindennapok stresszes helyzeteivel. A relaxációs gyakorlatok tanulásához és gyakorlásához szükségünk van passzív állapotra és testi nyugalomra. A tanfolyam során hallgatni fogsz egy szöveget, ami a passzív koncentráció elérésében a testi lelki ellazulásban lesz a segítségedre. A tréning szövege akár ennyi is lehet: Tökéletes nyugodt és kiegyensúlyozott vagyok.A nyugalmi állapot eléréséhez egyenként kell majd ellazítani a testedet a lábujjtól a fejtetőig. A relaxáció következő szakaszában a lelki ráhangolódás kerül fókuszba. Itt az elménket próbáljuk lecsendesíteni az egész napos zajtól. Az relaxáció alatt a kliens igyekszik megtalálni a két állapot (passzív koncentráció és elkalandozás) közötti arany középutat. A monoton  szöveg szintén minket segít. Igyekezzünk ne ítélkezni önmagunk fölött, ha valami nem megy azonnal. Ezen technika hatására a stressz lecsökken, lelassul a légzés a kliens olyan lelki állapotba kerül ahol ellazultabbá válik. 

 

Szorongás stop, azaz kapcsolj ki!

Az teljesen szubjektív, hogy a relaxáció melyik formáját választjuk a lényeg az, hogy naponta szánjunk rá legalább 5 - 10 percet. Kezdhetjük a napunkat megerősítésekkel, vagy egy gyors zuhany alatti relaxációval.
Ma már bárki talál számára megfelelő lazítási formát, sokat javíthat a szorongás állapotán heti egy jóga óra, vagy akár a napi progresszív izomrelaxáció. A progresszív izomrelaxáció módszer és gyakorlat segítségével módszeresen ellazulnak a test izmai, így egy feszült, aktív, szorongó állapotból nyugalmi állapotba kerülünk. A progresszív izomrelaxáció alatt tudatosan megfeszítjük az izmainkat aminek a hatására megnyugszik a légzés és csökkenthetőek a szorongásos tünetek és nő a testi – lelki folyamatok önkontrollja. Heti egy jóga óra ( akár csoportos akár egyéni ) rengeteg pozitív élettani hatással bír, javul a közérzetünk és nem mellesleg tónusosabb lesz a testünk is.

 

Kiegyensúlyozott mindennapok

A tanfolyamban bemutatott relaxációs külső segítség nélkül is könnyen elsajátíhatóak majd később alkalmazhatóak. A tanuló teljesen egyéni tempóban haladhat, nincs időhatár. Ezt a relaxációs tanfolyamot szakember állította össze. A technikák elsajátítása természetesen időigényes, fontos, hogy legyen bennünk kitartás. Ezek a technikák nagyon sokat segíthetnek, ha van egy konkrét célod, amit szeretnél elérni: ilyen lehet a súlyvesztés, vagy egy rossz szokás elhagyása. Ahhoz azonban, hogy sikert tapasztaljunk egy dolog elengedhetetlen: a kitartó, mindennapos gyakorlás. Ahhoz, hogy egy új szokást beépítsünk az életünkbe legalább 30 napra van szükségünk. A relaxációs technikák hatására javul az életminőségünk, erősíteni tudjuk testünk öngyógyító folyamatait.

 

relaxacios-trening

 

Kinek ajánljuk a tanfolyamunkat?

 • Azok számára ajánljuk akiknek gondot jelent a stresszkezelés vagy az elméjük lecsendesítése
 • Akiknek a stressz már - már fizikai tüneteket okoz, esetleg alvásproblémával küzenek
 • Emellett azoknak ajánljuk, akiknek nincs lehetőségük Budapest környékén szakember felkeresésére.

 

Az itt tanult relaxációs technika bármikor használható. Reggeli előtt, felkelés után például tökéletes napindító, de este lefekvés előtt is tökéletes. Ha csak 5 perced van ébredés után, relaxáció tökéletes napindító is lehet. Próbáld ki, és nyerd vissza  a kontrollt az elméd felett!

 

A relaxációs technikák tanfolyam moduljai

1. Modul – Miért van szükség meditációs tréningre?
 • Bevezetés
 • Megelőzzük és kezeljük vele a stresszt
 • Stresszkezelés több lépésben
 • Stresszorok és pozitív stressz
 • Yerkes-Dodson törvény
 • Teszt
2. Modul – A meditációs tréning jótékony hatásai
 • A meditációs tréninggel elérjük a belső béke állapotát
 • Hogyan hat a meditációs tréning a pszichére és a testre?
 • Segítséget nyújt a türelem és pihenés eléréséhez
 • A meditációs tréning hatása a belső erőnkre és az intuíciónkra
 • Hatására többet vagyunk a jelenben
 • Teszt
3.Modul – Relaxációs technikák elsajátítása
 • A meditációs tréning sikeres elsajátításának négy feltétele van
 • Különböző meditációs típusok
 • Autogén tréningről
 • Így néz ki egy autogén trénin
 • Teszt
4. Modul – A meditációs tréning hatása az érzelmeinkre
 • Segít felismernünk a saját érzéseinket
 • Segít nyugodtnak maradnod és kezelned a saját érzéseidet
 • Segít rendet rakni az érzéseid világában
 • Segít abban, hogy a megfelelő időben és megfelelő helyen fejezd ki az érzéseidet
 • Teszt
5. Modul – További relaxációs technikák
 • Reggeli meditációs rutin
 • Menj a természetbe
 • Kerüld a káros szokásokat!
 • Rendszeresen tudatosítsd a testeden lévő energiakapukat
 • Teszt
6. Modul – Bónusz meditációs videók
 • 5 perces vezetett meditáció kezdőknek
 • 10 perces vezetett hála meditáció
 • 10 perces reggeli meditáció
 • 3 perces vezetett meditáció
 • Önbizalom növelő meditáció kezdőknek

Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

(havi bruttó átlagbér)

200 000 HUF
(minimálbér)
1 000 000 HUF
Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Kitől fogsz tanulni?

Pekáry Dorottya

2016-ban tettem sikeres záróvizsgát az International Association of Coaching (IAC Coaching) budapesti iskolájának coach-és trénerképzésén, és azóta is folyamatosan képzem magam. Mára felépített coaching praxisom van és örömmel tölt el, hogy végre a hivatásomnak élhetek. Nagy lelkesedéssel adom át neked a tudásom!

Ezek is érdekelhetnek:

Ráépülő képzések:

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!