fbpx
Május 15-én áremelés!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Önfejlesztő, önismereti tréning

Oktató:

Halász Kinga

[tba_ribbon]
bruttó

24 990 Ft

Egyszeri összeg

[tba_icon_list_display]
[tba_icon_list_display]

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Önfejlesztő, önismereti tréning?

"Amire neked szükséged van, az egy önismereti tréning! Ismerd meg önmagad! Az önismeret fejlesztése fontosabb, mint valaha!" Hallottad már valaha, a fenti mondatokat? Te is úgy gondolod, hogy egy jobb és teljesebb élet egyik alapfeltétele önmagunk megismerése? Akkor ez az önismereti tréning segíthet neked abban, hogy végigmenj a legfontosabb úton: önmagad felé.

 

Az ártatlanság kora

Képzeljük magunk elé gyermeki énünket. Saját belső iránytűnk alapján mondtunk valamire igent vagy nemet, tudtuk, hogy mi a jó és mi a rossz. Természetesen szüleink jelentős befolyással vannak életünkre, és a saját magunkról kialakított képre, mégis egyfajta gyermeki ártatlansággal elfogadóak voltunk önmagunkkal. Ahogy azonban a világ kinyílik, és egyre többféle külső hatás ér minket, énképünk átalakul. Az énkép önmagunkról alkotott és érzelmekkel átszőtt vélekedéseinket tartalmazza.


onfejleszto_onismereti_tanfolyam

Ki vagyok én?

Az énképünk kialakulásának három fő tartópillére a következő:

 • Saját, önálló, cselekvésből fakadó tapasztalataink
 • Szűkebb környezetünk: szülők, tanárok, vagy barátok személyes visszacsatolásai
 • Más kortársakhoz kapcsolódó, összehasonlításból fakadó élmények

 

Énképünkre ne merev keretrendszerként gondoljunk, ez az életünk során egy folyton változó, dinamikus rendszer. Folyamatosan változik, más lelki vagy érzelmi hatásokra, új információk, vagy mások véleménye, vagy társas kapcsolatok hatására. Az énképünkre azonban jellemző, hogy csak olyan adott behatásokra reagál, és azt engedi be, ami az egyén törekvésével összhangban áll. Röviden tehát: a kritikát, ha lehetséges, figyelmen kívül hagyjuk.

 

Dacoló kamaszok

A kamaszkor a változások kora. Kamaszkorban megszületik az igény a saját, privát szférára, amely természetes igény, de sokszor irreális. A kamasz gyermek, elkezdi felfedezni önmagát és az életet, meg akarja tudni kicsoda ő, és hol a helye a világban. Ilyenkor a barátok, útjelző táblaként funkcionálnak, hogy a kamasz elevickéljen a családi és társas kapcsolatok útvesztőjében. A kamaszkorban kialakul a gyermekben egy egyéni kép arról, hogy milyen a megfelelő vagy akár egy életre szóló emberi kapcsolat. Ebben a korban sokszor megtépázódik az önbizalom, hiszen kamaszkorban hajlamosak vagyunk légvárakat kergetni, és belekapaszkodni egy vágyott képbe. A kamaszok helyzetét tovább nehezíti, hogy sajnos sok esetben a családi háttér sem ideális a pozitív életszemlélet vagy az önbecsülés kialakításához.

 

A felnőtté válás küszöbén

Az önismeret felé vezető út, mindannyiunk számára egyéni. A felnőtté váláskor már kialakul bennünk egy kezdetleges kép arról, hogy kik vagyunk, mit akarunk és elhelyezzük önmagunkat a világban. Ez az időszak már nem hozza magával a kamaszkor dacosságát és a világ ellen való állandó küzdelmet. Más feladatok válnak fontossá, megérkezünk az első munkahelyünkre, vagy az első tartósabb felnőtt kapcsolatunkba. Megtesszük az első babalépéseket a felnőtt élet kapuja felé, ami kifejezetten hasznos önismereti folyamat. Ilyenkor kialakul bennünk az igény arra, hogy jobban megismerjük a motivációinkat, személyiségünk rejtett tartalékait.

 

Tanulom magamat

A 20-as, 30-as éveinkben elérkezik az életünkben az az időszak, mikor önmagunk fejlesztése (akár személyiségfejlesztő tréningek, képzések, coaching vagy könyvek formájában) előtérbe kerül. Önmagunkat fejleszteni komoly munka, de annak érdekében, hogy a munkában és a magán/családi életünkben sikeresek legyünk, megéri befektetni. Mivel az ember természetéből fakadóan társas lény, így ahhoz, hogy tartós kapcsolatokat alakítsunk ki és azokban jól működjünk együtt, fontos a kellő önismeret. Rendben, de miért is szükséges mindehhez egy önismereti tréning és külön képzés?


onfejleszto-onismereti-tanfolyam-1

Coaching, önismereti csoport vagy online tréning?

A pandémiás helyzet és a rengeteg otthon, zárt térben töltött idő miatt, a legtöbbünkben komoly feszültség alakul ki. Ennek a kezeléséhez, önmagunk fejlesztése talán fontosabb, mint valaha. Ha nem ismerjük fel az okokat, akkor kezelni sem tudjuk majd problémát, úgy ahogy az nekünk kényelmes és testhezálló. Ahhoz, hogy sikeres és boldog legyél, találnod kell egy számodra megfelelő módszert, ahol önismerettel foglalkozol. Mivel jelenleg a személyes lehetőségek száma korlátozott, ezért ez az online képzés tökéletes lehetőség azoknak, akiknek továbbra is céluk önmaguk fejlesztése. Legyen az munkahelyi stressz, családi vagy magánéleti okok, helytelen kommunikáció, vagy egy cél, amit szeretnél elérni, ez az online önismereti képzés segít neked a megvalósításban.

 

Önismeret 1.0

A pandémiás helyzet miatt sokan az online tréningek és fejlesztő gyakorlatok felé fordították figyelmüket, nincs ez másképp az önfejlesztő csoportok esetében sem. Az önismeret olyasvalami, amit bármikor gyakorolhatunk, mindig hasznunkra válik, rövid és hosszútávon egyaránt. Ez az önismereti tréning 20 fejezeten keresztül mutatja be a hatékony önfejlesztés lépéseit, legyen az társas kommunikáció, vagy a belső motivációnk feltérképezése. Feltérképezheted a különböző személyiségeket, szó lesz változásra való hajlandóságról, és a tréning kitér kommunikációs nehézségekre is. Az önismereti tréninget szakember állította össze, abból a célból, hogy megkönnyítse másoknak az önismeret rögös útján való haladást.

Ez az önismereti tréning különböző gyakorlatok segítségével vezet téged majd az úton, hogy később kezelni tudd a felmerülő helyzeteket.

 

Miről szól az önismereti tréning?

Az online önismereti tréninget olyan profi tréner állította össze, aki mögött sokéves szakmai tapasztalat áll. A képzés - ahogy a The Bright Academy képzések többsége - teljesen online, így nem szükséges az elvégzéshez extra utazás a képzési helyszínre. A képzés az elmélet és a gyakorlat keverékével igyekszik átadni számodra a valóban használható tudást.

Pont emiatt a képzés rövid idő alatt elvégezhető, és saját tempóban végezhető. A képzés után bármilyen konfliktust - legyen az önmagaddal vagy másokkal - sokkal magasabb szinten tudsz majd kezelni, pont azért, mert fejleszted magad. Fedezd fel a benned rejlő erőt: hidd el, életre szóló utazásra indulsz!

 

Kiknek ajánljuk az Önismereti tréninget?

 • Azoknak, akik szeretnének még több időt és energiát fektetni önmagukba.
 • Azoknak, akik nyitottak önmaguk megismerésére bármilyen okból.
 • Azoknak, akik a munkájuk vagy magánéletük miatt nehéz helyzetek sorával találkoznak.

 

Hogyan épül fel az Önfejlesztő tanfolyam?

1. Modul – Bevezetés

2. Modul – Mire jó az önfejlesztés?

3. Modul – Ki van a tükörben?

 • Ismerd meg magad
 • Az önismerethez vezető első lépések
 • Személyiségtipológiák – te melyik csoportba tartozol?
 • Próbáld ki az egyik legnépszerűbb önismereti eszközt!

4. Modul –  Minden, ami visszahúz

 • Miért olyan nehéz a változás?
 • Félelmek és kifogások
 • Az élet a komfortzónán túl kezdődik
 • Nyusziból oroszlán – kilépés a vadonba
 • Hogyan kezeld a kritikát?

5. Modul – Önbizalom

 • A múlt sebeitől a vágyott önbizalomig
 • Énkép feladat
 • Erősítsd a „szeretem magam izmodat”!
 • Magabiztosságot növelő gyakorlatok

6 .Modul – Motiváció

 • Találd meg a nagy MIÉRT-ed!
 • A belső motivációd feltérképezése
 • Hogyan tartsd fenn a motivációdat?

7. Modul – Találd meg a célod!

 • Hogyan tűzz ki jó célokat?
 • Így készülj fel a nehézségekre
 • Checklist, hogy el is érd a célod!
 • Így alakíts ki új szokásokat!

8. Modul – Záró útravaló gondolatok


 

Hasonló képzések

Coach képzés

A jó párkapcsolat alapjai

Asszertív kommunikációs tréning
Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

(havi bruttó átlagbér)

200 000 HUF
(minimálbér)
1 000 000 HUF
Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Kitől fogsz tanulni?

Halász Kinga

Mester diplomás kommunikációs szakember. Emellett 2017-ben elvégeztem a Vista Verde Oktatási Központ Life Coaching képzését. A két terület összehangolásával támogatom klienseimet abban, hogy elérjék céljukat és önmaguk legjobb verziójává váljanak.

Ezek is érdekelhetnek:

Ráépülő képzések:

Itt volt egy shortcode form: aac_c3_submit_form

Azért lett elrejtve, hogy ne tudjanak  regisztrálni, mert fals regek érkeztek be. Ha ez újra elérhető, akkor egy captcha-t rárakni erre a formra

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!