fbpx
Május 15-én áremelés!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

A jó párkapcsolat alapjai – Párkapcsolati kommunikáció tanfolyam

Oktató:

Halász Kinga

[tba_ribbon]
bruttó

29 990 Ft

Egyszeri összeg

[tba_icon_list_display]
[tba_icon_list_display]

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) A jó párkapcsolat alapjai – Párkapcsolati kommunikáció tanfolyam?

A jó párkapcsolat alapjai: egy téma, ami szinte mindenkit foglalkoztat. Rengeteg film, újságcikk, tv műsor és könyv foglalkozik párkapcsolati témákkal, hogy megoldjon egy több ezer éves rejtélyt: hogyan tudunk közelebb kerülni a másikhoz? Mi a hosszú párkapcsolat titka? Ebben a szakember által összeállított tanfolyamban, a párkapcsolati kommunikációt helyeztük reflektorfénybe, ami talán minden egészséges párkapcsolat alapja. Elégedett vagy a párkapcsolatoddal? Szeretnél még többet tenni érte? Vágysz arra, hogy megértsd mit szeretne a másik fél? Ez a kurzus segíthet neked abban, hogy megtaláld az utad a másik ember felé, és talán önmagadhoz is.

 

Boldogan éltek, míg meg nem haltak…

Kislányként, mindannyian a Disney mesék világában nőttünk fel. A gyönyörű lány ( lehetőleg valamiféle nemesi ranggal ) aki sok viszontagság árán, megtalálja a fehér lovon ülő herceget, akivel azonnal mélyen megértik egymást és boldog élnek míg meg nem halnak, csapó. Gondoljunk csak a tragikus sorsú Rómeó és Júliára, akik annyira szerették egymást, hogy a végén belehaltak. Mi történik akkor, ha házasságra lépnek, és szétoszlik a rózsaszín köd? Esetleg rájönnek a kezdeti lángolás után, hogy a másik a rossz végén nyomja a fogkrémet? Soha nem mosogat el maga után? Valóban, apró, hétköznapinak tűnő problémáink, – és azok kommunikációjának hiánya – komoly bélyeget hagyhat a párkapcsolatunkon. A párkapcsolatok idealisztikus ábrázolása, sajnos nem javít a helyzeten, hiszen gyakran gondoljuk úgy: a szomszéd fűje, mindig zöldebb.
a-jo-parkapcsolat-alapjai-1

Párkapcsolati bevásárlólista

Segítő szakemberek rendszeresen találkoznak azzal, hogy szingli pácienseik bevásárlólistával indulnak egy a társkeresés rögös útján.

“ Azt szeretném, hogy a párom legyen ilyen… de semmiképp nem olyan, mert azt nem tudom elviselni “
“Legyen magas/alacsony/nagydarab/slank/kék szemű vagy barna és természetesen rendelkezzen sok diplomával, hiszen az garancia egy jobb életre”.

Nincs azzal semmi baj, hogy valaki tisztában van igényeivel, az sokkal gyakoribb probléma, hogy azokból nem hajlandó engedni.
A kompromisszumra való hajlam és a saját önismeretünk talán a két legfontosabb tulajdonság, amivel rendelkezhetünk. Legyünk nyitottak, ha ragaszkodunk az elképzelésekhez, akkor hiába felel meg valaki 90%-ban, mi mégis csak a hiányzó 10%-ot látjuk meg.

 

Kezeletlen sebek

Ha pedig eleve sérülten kerülünk egy új párkapcsolatban, még a sebeinket nyalogatva, esetleg traumákkal telítve, az semmire jóra nem vezet majd a későbbiekben. Tegyük rendbe először önmagunkat, ha ezzel megvagyunk, és rendben van az érzelmi világunk, akkor eljön az ideális párkapcsolat is. Rengeteg mintát hordozunk önmagunkban, amit a szüleinktől, közeli családtagjainktól láttunk. Ezeket mind tovább visszük, és újra és újra lejátszuk. A legtöbben ezért állnak döbbenten a tény előtt: már megint ebbe a csapdába estem! Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, komoly felismeréseket kell tennünk, esetleg – szükség esetén – szakember segítségét kérnünk.a-jo-parkapcsolat-alapjai-2

Szép remények

Egy kezdeti stádiumban lévő párkapcsolat, a varázslat órája. Minden fényes, csillogó, sem aludni, sem enni nem tudunk, hiszen minden porcikánkat betölti a másik ember gondolata. Itt még elnézőek vagyunk a párunk hibáit illetően, hiszen az is “olyan aranyos”. Egy jól működő kapcsolat alappillére a megfelelő kommunikáció, már a kezdet – kezdetén. Ne féljünk attól, hogy ha kifejezzük az igényeinket és a gondolatainkat a másik fél megretten és elszalad. A valódi társunk, akivel egy csapatban játszunk vállalja ezt a feladatot.
Ha úgy érezzük valami zavar, és nem tudunk vele azonosulni, akkor egyszerűen mondjuk ki. Ha mindent a szőnyeg alá söprünk, akkor előbb vagy utóbb felbukunk benne és másik fél ott áll majd, tanácstalanul. Ezt úgy kerülhetjük el, ha őszinték vagyunk és tudunk hallgatni és figyelni. Tanuljuk meg olvasni a másik embert és beszélni az ő “szeretetnyelvén”, ezáltal biztosítva őt a támogatásunkról és szeretetünkről.

 

Szürke hétköznapok

A kezdeti lángolás után, amikor a hormonális bomba hatása gyengül, akkor kezdődik a valódi munka. Szakértők szerint egy kapcsolat első két évében a párok a feniletilamin nevű hormonnak köszönhetően egy igazán intenzív vonzódást élnek meg, aminek a hatása két – három évig tart. Természetesen, ez az “őrült állapot” nem tarthat örökké. A jó hír, hogy a valódi szerelem és vonzódás ezután is megmarad, csak a “mániás szakasz” ér a végéhez. A valódi munka, az egymáshoz csiszolódás komoly munka, de a kifizetődő. Ha van bennünk kellő nyitottság, elfogadás és megértés, akkor kapcsolatunk olyan lesz, mint egy ház, ami stabil alapokon áll.

 

#Relationship Goals

Ha elkezdünk görgetni bármelyik közösségi média felületen, láthatjuk, hogy mindenkinek tökéletes, “instakompatibilis” élete és párkapcsolata van. De ne gondoljuk, hogy mindenki egy boldog rózsaszín felhőn ül, mindenkinek vannak párkapcsolati problémái. A boldog párkapcsolat titka a folyamatos munka önmagunkon, és a párkapcsolatunkon. Gondoljuk végig, hogy mit jelent számunkra a másik fél, mit keresünk egy párkapcsolatban vagy a másik emberben? Mit jelent számunkra a boldogság, milyen viszonyban vagyunk önmagunkkal?
Ha ezekre tudunk válaszolni, akkor egy lépéssel közelebb kerülünk a “boldogan élünk, míg meg nem halunk” titkához és talán egy kicsit önmagunk megismeréséhez is. Mindeközben ne feledd: “Nem fontolgat az, ki szívével szeret, mert szíve titkát bátran megmutatni kész.”


a-jo-parkapcsolat-alapjai-3

Miről szól a jó párkapcsolat alapjai tanfolyam?

Ez a tanfolyam, olyan párkapcsolati témákat boncolgat, amely sokakat érint, és számos kérdésre megadják a választ. Miként éljünk túl egy szakítást, vagy lobbantsuk fel a kapcsolatunk pislákoló lángját? Megtanítja, hogy milyen szeretnyelvek léteznek, szembesít a tévhitekkel és megmutatja hogyan tudod felismerni és megoldani a párkapcsolatban leggyakrabban felmerülő problémákat.

 

Kiknek ajánljuk a tanfolyamot?

 • Mindenkinek, akit érdekel a téma. 
 • Segítő szakembereknek, akik párkapcsolati témákkal foglalkoznak. 
 • Azoknak, akik keresik társukat, de nem tudják, hogyan találják meg. 
 • Azoknak, akik egy szakításon vannak túl.

 

Mi szükséges a jó párkapcsolat alapjai tanfolyam elvégzéséhez?

Csak egy toll, papír és stabil internetkapcsolat.

 

Tanfolyam moduljai

1. Modul – Az egészséges kapcsolat alapjai

 • Ha a párkapcsolat olyan, mint egy ház…
 • Én + Te = Mi
 • „A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek”

2. Modul – Tárd fel a saját kapcsolatodat!

 • Milyen mintákat, hiedelmeket hozol?
 • Kötődési típusok
 • Párkapcsolati adok-kapok
 • A szerelem háromszög elmélete
 • Emberi játszmák
 • Tévhitek a párkapcsolatokról
 • Szerelem sziluett

3. Modul – Párkapcsolati konfliktusok

 • A leggyakoribb párkapcsolati problémák és megoldásuk
 • Így működnek a konfliktusok
 • Mit tehetsz megelőzésként?
 • Alapeszközök a konfliktusok megoldásához
 • Asszertív kommunikációval a kölcsönös elégedettségért
 • Tiltólista – amit kerülj el

4. Modul – Step by step: Úton a harmonikus kapcsolat felé

 • Szeretetnyelvek
 • Sebezhetőség és bátorság
 • Hogyan béküljünk ki?
 • Lobbantsd fel újra a lángot!

5. Modul – Lépj a tettek mezejére – gyakorlatok

 • Heti 6 óra a boldogabb párkapcsolatért
 • Párkapcsolat barométer
 • Rád figyelek!
 • A közös sztorink
 • Ha unalmas a „Milyen napod volt?”
 • Vállalási lista
 • Szerelemszokások és további gyakorlatok
 • Romantika a köbön

6. Modul – Egyedül is egészként

 • Hogyan vészelj át egy szakítást?
 • Elengedést segítő gyakorlatok
 • Magány vs. egyedüllét
 • Úton a teljesség felé

 Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

(havi bruttó átlagbér)

200 000 HUF
(minimálbér)
1 000 000 HUF
Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Kitől fogsz tanulni?

Halász Kinga

Mester diplomás kommunikációs szakember. Emellett 2017-ben elvégeztem a Vista Verde Oktatási Központ Life Coaching képzését. A két terület összehangolásával támogatom klienseimet abban, hogy elérjék céljukat és önmaguk legjobb verziójává váljanak.

Ezek is érdekelhetnek:

Ráépülő képzések:

Itt volt egy shortcode form: aac_c3_submit_form

Azért lett elrejtve, hogy ne tudjanak  regisztrálni, mert fals regek érkeztek be. Ha ez újra elérhető, akkor egy captcha-t rárakni erre a formra

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!