fbpx
Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Mit tartalmazzon a manikűr készleted? Segítünk összeállítani!

Gyengéid az ápolt, gyönyörű körmök? Olvasd el cikkünket, amiben eláruljuk Neked, mik azok az összetevők, amik kihagyhatatlanok egy tökéletes manikűr készletből.

 

Mi az a manikűr?

A manikűr a kéz és az alkar ápolásának folyamatát jelenti. Kezünk nem csak a tisztaság mutatója, hanem meghatározza megjelenésünket, megmutatja, hogy mennyire adunk magunkra, vagy mennyire vagyunk hanyagok.

A manikűr elnevezés két latin szó összeolvasztásából jött létre. Első fele a kezet jelentő „manus”, második része pedig a gondoz, ellát, ápol, gyógyít igéket jelentő „cura” szóból származik.

 

A hagyományos manikűr lépései

Lássuk, mik a főbb lépések egy klasszikus manikűr esetén! Először is alaposan – akár körömkefével – megmossuk a kezet, fertőtlenítjük, majd szárazra töröljük. Mielőtt hozzálátnánk a munkának, gondosan átnézzük a kéz bőrét, a körmök állapotát. Így tudjuk pontosan felmérni a további teendőket.

Ha van a körmökön körömlakk, azt el kell távolítanod, majd körömvágó ollóval le kell vágni és reszelővel formázni kell a körmöket. Jöhet a körömbőr puhítása fertőtlenítős, kézmeleg vízben. Ha ez megtörtént, egy picit hagyjuk nedvesen a kezet, teljesen ne töröljük szárazra, majd körömágybőr feltolóval óvatosan lazítsuk fel a körömlemezre tapadt bőrt. Ezt fájdalommentesen levágjuk bőrvágó ollóval, ügyelve arra, nehogy vérezzen. Következő lépésként fertőtlenítsük a levágott felületet.

Amennyiben lakkozni nem szeretnél, jöhet a körmök és köröm környéki bőr olajozása, majd a bőrtípusnak megfelelő kézápoló krém használata. Ha lakkoznál is, akkor zsírtalanítsd a körömfelületet. Használj először körömerősítőt, utána jöhet a lakkozás, díszítés. Rakjunk fedőfényt, majd utolsó lépésként a körömbőr és kéz ápolását végezzük el olajjal, illetve krémmel.

Ezek voltak nagyvonalakban a hagyományos manikűr lépései, de tanfolyamunk során alaposabban megismerkedhetsz ezzel a technikával. Oktató videónk elsajátítása után már Te is bárkinek könnyedén elvégezheted. De vigyázz, hirtelen nagyon népszerű leszel majd barátnőid körében.

 

Manikűr tanfolyamunkról

Manikűr képzésünk egy alap elméleti oktatás, amely során megismerkedhetsz a bőr-, és kézápolás technikáival, valamint a kézmasszázzsal. Fontos szerepet kap az eszközök, a hagyományos-, japán-, és francia manikűr, valamint a paraffinos ápolás megismerése is. A képzés során az a cél, hogy átfogó tudást kapj a manikűr szakszerű elkészítéséről, valamint a körömlakkok használatáról és a díszítésről.

A kurzus anyagát saját időbeosztásod szerint tudod elsajátítani. Képzésünkön oktató videókkal találkozol majd, melyek segíteni fognak a pontos technika kivitelezésében. A videók között megtalálod a klasszikus és francia manikűr készítését, a kézmasszázs, paraffinos ápolás folyamatát, valamint mutatunk különféle tippeket, trükköket, és nem utolsó sorban bevezetünk a henna festés rejtelmeibe. Ha végeztél tanfolyamunkkal, névre szóló certifikátot állítunk ki számodra.

És most jön a meglepetés! Tanfolyamunkhoz körülbelül 200 alkalomra elegendő otthoni japán manikűr készletet adunk ajándékba, ami egy kompakt szett, melyet bárhova magaddal vihetsz, hiszen kis helyen is elfér. Garantáltan az egyik kedvenc útitársad lesz.

 

A természetesség kedvelőinek, japán manikűr

A japán manikűr a körömfelület speciális ápolását jelenti, egészségesen csillogó fényt eredményez. Már évszázadok óta alkalmazzák. Kezdetben csak az arisztokrácia körében volt ismert. Ma már kiemelt népszerűségnek örvend a természetesség kedvelői között.

A japán manikűr természetes színt és ragyogó fényt ad a körmöknek, miközben elősegíti az egészséges körömnövekedést. Ez a technika lábkörmökön is alkalmazható.

Főként akkor ajánlott a használata, amikor megválunk épített körmeinktől, vagy ha rendszeresen körömlakkot viselünk. Ekkor elvékonyodik, kiszárad a körömlemez. Ennek az állapotnak a helyreállítására bevált módszer a japán manikűr.

Egy hónapon át hetente, utána pedig 2-3 hetente érdemes megismételni a kezelést és garantáltan szép, erős körmeid lesznek.

Továbbá a sok körömépítés, gél lakkozás vagy körömlakkozást követően, ha körmeid egy kis pihenést és ápolást igényelnek, akkor a japán manikűr remek választás!

 

Japán manikűr lépésről lépésre

A japán manikűr első lépései megegyeznek a hagyományos manikűrével. A különbség onnan kezdődik, amikor a klasszikus manikűrnél a kéz bőrét és a körmöket olajjal és kézápoló krémmel ápolnánk. A japán manikűr esetében ehelyett zsírtalanítsuk a körömfelületet, ezután pedig polírozzuk fel a körömlemezt. Jöhet a méhviasz tartalmú polírpaszta bedolgozása a körmökbe szarvasbőr polírozóval. Végül talkumos lezárás, amivel visszaadjuk a körömlemez fényét, vagyis a fehér port bedolgozzuk a körömlemezbe, szintén szarvasbőr polírozóval. Ha szeretnénk, lakkozhatjuk a körmöket, de nem szükséges, mert anélkül is gyönyörű, fényes, ápolt körmöket kapunk.

A manikűr készleted kihagyhatatlan elemei

Vannak sejtéseid, de pontosan mégsem tudod mit kell, hogy tartalmazzon egy praktikus manikűr készlet? Akkor most eláruljuk Neked! Természetesen, lehetnek egyéb plusz elemei is, de amik elengedhetetlen részei, azok a következők:

 • Körömvágó olló:
  Fontos, hogy rozsdamentes, éle pedig kör alakú legyen. A körmök rövidítésére és a körömsarkok kivágására alkalmazzuk.
 • Körömcsipesz:
  Akkor használjuk, ha vastagabbak a körmök.
 • Bőrvágó olló:
  Itt is lényeges a rozsdamentesség. A köröm melletti bőrfoszlányok eltávolítására használjuk.
 • Bőrfeltoló:
  A körömlemezre tapadt bőrt tudjuk vele óvatosan feltolni.
 • Kaparó:
  Segítségével eltávolíthatjuk a körömlemezen maradt bőrdarabokat.
 • Körömreszelő:
  A körömreszelők lelke a rajtuk lévő csiszolópapír. Ez határozza meg érdességüket. Ezáltal lesz lágyabb, vagy durvább a reszelő. Figyelj, mert nagyon sokféle létezik belőle, és ne mindegy melyiket szeretnéd természetes vagy műkörömhöz használni.

Fontos, hogy ezeket az eszközöket minden kezelés után alaposan fertőtlenítsük a sterilitás fenntartása érdekében!

Láthatjuk, hogy nincs sok összetevője egy alap manikűr készletnek. Viszont, mivel csak néhány eleme van, akkor ezek a termékek legyenek professzionálisak! Szánjunk a keresésre egy kis időt, ne a helyi ábécében szerezzük be szettünket, hanem egy erre szakosodott szépségápolási üzletben vagy webáruházban, ahol a segítségünkre lesznek a választásban.

 

És mi az a pedikűr?

Ahogy a manikűr a kézápolásról, a pedikűr a láb bőrének felfrissítéséről, esztétikussá tételéről szól. Ezen kívül fontos célja még a láb egészségének megőrzése. Gondoljunk csak bele, milyen igénybevételnek van lábunk kitéve nap, mint nap, különösképpen, ha magassarkút, vagy nyári papucsot viselünk.

 

Ha egy kis színre is vágysz

Ha a kézápolás és fénylő körmök mellett többre vágynál, vigyél fel egy kis színt a körmeidre. Gél lakk alaptanfolyamunk segítséget fog nyújtani a profi lakkozás lépéseihez, amit akár 20 perccel indulás előtt is felvihetsz körmeidre. Ha nem éred be ajándék japán manikűr készletünkkel, csapj le ajándék gél lakk készletünkre is, ami Gél lakk tanfolyamunk mellé adunk ajándékba.

Online díszítő tanfolyamunk elvégzése pedig már csak hab a tortán! Ha már unod az egyszerű színeket, dobd fel díszítéssel körmeidet. Képzésünk után képes leszel alkalmazni az összes alapvető körömdíszítési technikát. Ugye milyen jól hangzik?

 

Meggyőztünk?

Legyenek ápolt és gyönyörű körmeid! Tanuld meg a kézápoló szakma alapjait! Jelentkezz most manikűr tanfolyamunkra és vedd át ajándékunkat, a japán manikűr készletet.

 

 

 

Forrás: globalszepsegszalon.hu, spiritnails.eu

Képek: Unsplash, spiritnails.eu

Kiskó Anikó

További bejegyzések