fbpx
Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Mit tanulhatsz online lakberendező képzésünkön?

Eláruljuk, mi a feladata a lakberendezőnek és hogy mi kell ahhoz, hogy a lakberendező tanfolyamot online is könnyedén elvégezd!

 

Először is tisztázzuk, mit csinál egy lakberendező, és mit is jelent a lakberendezés!

Sokan csak annyit gondolnak, hogy a lakberendező berendezi a lakást, azaz vesz egy kanapét, szekrényeket, szép párnákat, kiegészítőket és máris szép lakást varázsol. Ez a része is igaz, de ennél jóval összetettebb feladatról beszélünk, ami széles körű tudást igényel.

A lakberendező kialakítja és berendezi a már meglévő belső tereket, berendezési tárgyakkal és műszaki berendezésekkel.

Az eső lépés annak az eldöntése, hogy melyik helyiség milyen szerepet kap és az milyen stílusú lesz. A stílus megtalálása az egyik legfontosabb, hiszen mindenkinek más igénye van, mégis meg kell találni a közös nevezőt, azt, amivel létre lehet hozni a harmóniát. Legyen az egy családi ház, vagy lakás, vagy például egy iroda.

Ha meg van a stílus, jöhet a következő közös gondolkodás például a nagyobb bútorok elhelyezkedéséről, majd a textilek, növények, világítás és a személyes tárgyak következnek. Mindehhez tervet kell készíteni, hogy a megbízó lássa, mi fog történni, hiszen ő az, akinek az élete abban térben fog zajlani, az ő harmóniáját kell megteremteni.

Milyen feladatai vannak a lakberendezőnek?

Akkora túlkínálat van a lakberendezési áruházakban, de a kisebb lakberendezési üzletekben is, hogy még az is képes elbizonytalanodni a rengeteg áru láttán, aki egyébként teljesen határozottan tudja vagy tudta, hogy mit is szeretne látni a lakásában vagy irodájában.

Ilyenkor kell, hogy a lakberendező közbelépjen, és segítsen, tanácsot adjon, tájékoztasson. Hiszen szakmájából adódóan tudnia kell, hogy hol és mit, milyen árért érdemes megvenni, ezzel időt, energiát és pénzt spórolva ügyfele számára. És az ügyfél azonnal be fogja látni, hogy szüksége van a szakértelemre. Ezért érdemes elvégezni az online lakberendező képzést.

A lakberendező főként a személyes térrel foglalkozik. Ezáltal olyan kapcsolatot kell kialakítanod a megrendelőddel, hogy meg tudjon benned bízni, meg tudjon neked nyílni. Hiszen csak akkor tudsz neki segíteni, ha engedi, hogy megismerd az igényeit, az ízlésvilágát, az életkörülményeit. Ez a bizalom lesz az, ami segíteni fog a látványterv kialakításában is.

A látványtervhez több mindenre is szükséged lesz. Például nagy előny, ha van kézügyességed, és nem riadsz meg a szabadkézi rajzolástól sem. Nem kell, hogy grafikusi szinten legyél, de ne okozzon problémát, ha hirtelen valamit át kell rajzolnod, papíron.

Fontos, hogy érts a tervező és grafikai programokhoz. Ma már vannak kifejezetten lakberendezők részére készült programok is. Nagyban meg fogják könnyíteni az életedet, ha néhány kattintással tudsz módosításokat megmutatni. Érdemes ezeket a programokat mélyebben elsajátítani, legjobb, ha már az online lakberendező képzés előtt megtanulod. Jó, ha tudod, hogy ezek a programok szintén nem igényelnek grafikai szintű kézügyességet. Ezek a munkád könnyítésére készültek. Rengeteg olyan online tanfolyamunk van, amik megkönnyíthetik az életedet, a leendő munkádat is.

 

A bizalmat is növeli, ha azt látja megrendelő, hogy sem a kézi rajztól, sem a számítógépes tervezéstől nem jössz zavarba. Ezzel is megerősíted benne, hogy nyugodtan rád bízhatja a környezete kialakítását, hiszen gyorsan és az igényei szerint tudsz módosítani, persze meghatározott keretek között. Hiszen az egész lakberendezés nem más, mint együtt gondolkodás annak érdekében, hogy a végén egy harmonikus környezet alakuljon ki, mindenki megelégedésére.

 

Miért jó már egy ház tervezésekor elkezdeni együtt dolgozni lakberendezővel?

Amikor eljutsz életed azon pontjára, hogy építkezni szeretnél vagy egy meglévő házat, lakást átalakítani, akkor lehet, hogy rajtad is kifog a lakberendezés és nem is gondolnád, hogy egy szakember mennyire más szemmel látja a majdani tereket, azok jó elhelyezését és kihasználhatóságát. Hidd el, nem luxus igénybe venni egy belsőépítész és egy lakberendező segítségét. Legkésőbb az egész legvégén rá fogsz jönni, hogy nélkülük sokkal kevésbé tudtad volna a lakóteredet úgy kialakítani, hogy igazán jól érezd benne magadat. Nem lesz hiányérzeted, minden kéznél lesz, és az egész ház vagy lakás a te kényelmedet, nyugalmadat fogja szolgálni.

Ha úgy érzed, hogy ez az, amit te magad is csinálni szeretnéd és képes lennél megvalósítani, mert kreatív vagy, mert látod, hogy mire van szükség, hogyan lesz jó, akkor mi ehhez megadunk neked minden segítséget Online lakberendező tanfolyamunkon.

 

Miért érdemes elvégezned a lakberendező tanfolyamot?

Az online lakberendező képzést neked ajánljuk, ha

 • Éppen költözés előtt állsz, és azt sem tudod, hogyan kezdj neki a lakberendezésnek.
 • Vagy épp ellenkezőleg! Ha te vagy az, akinek rááll a szeme, hogyan is lehetne máshogy berendezni egy lakást, de eddig csak gondolatban lakberendeztél. Legyen a hobbid a szakmád!
 • Ha a családtagjaid, barátaid hozzád fordulnak tanácsért, hogy is nézne ki jól, hogyan lenne praktikus, jól kihasznált a lakásuk minden zuga, mert látják, hogy tele vagy jó ötletekkel. Miért ne válhatnál szakemberré?
 • Ha kreatív vagy, szeretsz rajzolni, tervezgetni, de nem is tudod pontosan, hogy mit szeretnél kezdeni a kreativitásoddal, a lakberendező szakmával kiélheted a kreativitásodat, hiszen színekkel, formákkal, terekkel fogsz dolgozni.
 • Ha szeretnéd a saját és mások álmát megvalósítani azzal, hogy valami olyat hozol létre, ami tökéletesen illik az ügyfél elképzeléseihez, életkörülményeihez és személyiségéhez is.
 • Ha szeretsz egyedit és különlegeset alkotni úgy, hogy figyelembe veszed más igényeit is.
 • Ha nincs időd beülni az iskolapadba és hosszú hónapokig vagy évekig szakmát tanulni. Az online képzést a saját időbeosztásod szerint végezheted el otthon, amikor csak időt tudsz és szeretnél szakítani rá.
 • A tanfolyam sikeres elvégzése után certifikátot állítunk ki!

Nos? Belevágsz a lakberendező online tanfolyamba?

 

A tanfolyam során nagyon sok mindent meg fogsz tanulni

Kiragadtunk néhány példát ízelítőül:

 • Mi a lakberendezői tevékenység?
 • Mik a lakás funkciói?
 • Építészeti és bútörténet
 • Térszervezés
 • Műszaki rajz
 • Épületgépészet
 • Helyiségek tervezési szempontjai
 • Igényfelmérés
 • Axonometria, perspektíva
 • Színtan
 • Térhatároló és térelválasztó elemek
 • Világítás, fényforrások
 • Tetőtér
 • Anyagismeret
 • A tervezés fázisai a megbízástól a munka átadásáig

 

Milyen képességekre lesz szükséged?

 • Az egyik legfontosabb a kreativitás, hiszen rengeteg ötlettel kell, hogy rendelkezz, amiből meg kell találnod az aktuális helyhez a legjobbat.
 • A másik a szakmai tudás, mint például az anyagismeret, a stílusérzék vagy a térlátás. Ezek segítségével leszel jó szakember és hozol létre harmóniát.
 • Fontos még a jó kommunikáció és az emberismeret, hiszen sokat fogsz tárgyalni, mind a megbízóddal, mind más szakemberekkel. Jól kell kommunikálnod azért is, mert az ügyfeled tanácsokat is várni fog tőled a már meglévő színekkel, tárgyaival kapcsolatban is.

Milyen munkáid lehetnek?

A lakberendezés nemcsak új ház vagy lakás építésekor érdekes és kihívó feladat. Van, aki egyszerűen nem érzi jól magát az adott térben, de csak azt érzi, hogy valamin változtatni kell. Ilyenkor jön képbe egy jó lakberendező, aki mindent figyelembe véve felrázza a lakásbelsőt, esetleg teljesen át is alakítja azt.

Ugyanez vonatkozik azokra is, akik szeretnék eladni ingatlanjukat, de valamiért nem kel el a piacon. Ilyenkor szintén érdemes felkérni egy belsőépítészt és egy lakberendezőt is, akik olyan átalakítást javasolnak és végeznek el, amivel vonzóvá lehet tenni még egy nem annyira jó ingatlant is, és így már biztosan eladhatóvá válik, akár áron felül is. Így egy kis befektetéssel nagyobb árat is kaphatsz, mint amit elsőnek gondoltál volna.

Egy lakberendező ismeri az aktuális trendeket, figyeli a piacot, ismeri a trükköket. Tudja, hogy mivel lehet értékemelkedést elérni és hogyan lehet könnyen értékesíteni.

Egyre jobban elfogadottá válik az a tény, hogy egy jó lakberendező hatalmas segítséget jelent akkor is, ha még a térkialakítás munkálatai zajlanak és akkor is, ha értékesíteni szeretnénk. Ezért ezzel a szakmával könnyedén el lehet helyezkedni stúdiókban vagy akár saját vállalkozást is indíthatsz.

 

Egyedül vagy csapatban?

Egy lakberendező mindig csapatban kell, hogy dolgozzon. Vannak olyan feladatok, melyek nem a te dolgod, illetve, amit nem is csinálhatsz. Ilyen lehet például egy olyan igény felmerülése, mint egy főfal kivétele. Ehhez nem értesz, nem dönthetsz benne. Ilyen esetben neked is igénybe kell venned más szakemberek tudását. Például a belsőépítészét vagy a kivitelezőét. Együtt, a szakértelmetekkel mindenre képesek lehettek, mindent meg fogtok tudni oldani úgy, hogy a végeredmény biztonságos, harmonikus és a lehető legpraktikusabb legyen, és a megrendelő megelégedésére szolgáljon.

 

Hogyan válhatsz hitelessé?

 • Legyen jó alapod. Azaz tanulj meg tisztességesen mindent az alapoktól kezdve. Ne kerülj bele olyan helyzetbe, amikor tudás híján nem tudsz válaszolni egy egyszerűnek tűnő kérdésre, vagy nem vagy képes kialakítani, elkészíteni azt, amit a megrendelő vár tőled.
 • Ha már meg van az alap, akkor legyél mindig naprakész. A lakberendezés is gyorsan változik, jönnek-mennek a trendek, újabb anyagok jelennek meg, amiket ismerned kell ahhoz, hogy jól tudj dolgozni.
 • Legyen kialakult stílusod. Idő, mire megtalálod és ki tudod alakítani, de megéri, hiszen akár márkát is építhetsz belőle, és ezzel ismertté és elismertté válhatsz.
 • Mindig legyen látványterved. És ez nem egy sokszor átfirkált cetlit jelent! Legyen élethű, papíralapon és digitálisan is. Érezze a megrendelőd, hogy törődsz a feladattal, törekszel a tökéletes létrehozására, hiszen ő az életét fogja ott tölteni abban, ami neked egy feladat.
 • Legyenek referenciáid! Ha végeztél egy projekttel, ments el, rakd el a látványterveket, és az ügyfeled beleegyezésével fotózd le a hozzátartozó végeredményt. Készíts belőle portfóliót!
 • Ha úgy érzed, hogy majd specializálódnál, akkor érdemes jobban elmélyedned egy-egy helyiség trendjeiben, részleteiben, a legjobb kihasználhatóságban.
 • Legyél nagyon türelmes! A te szakértelmednek és a megrendelő igényeinek kell jól találkoznia. Létre kell hoznotok egy olyan komplex egészet, amely nyugalmat, harmóniát, praktikusságot képvisel. Ez egy közös munka, és a végére mindenkinek elégedettnek kell lennie, mert csak akkor dolgoztatok jól.

 

Mi jön ezután?

Ha elvégezted az online lakberendező képzést, akkor máris kiléphetsz a nagybetűs Életbe, hogy megtaláld az első megbízóidat, és azokat a szakembereket, akikkel a jövőben együtt fogsz dolgozni.

Forrás: online-lakberendezes.hu, lakaskultura.hu; ringstudio.hu

Kép: Unsplash

Matics Kata

További bejegyzések