fbpx
Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Minden, amit Photoshop online tanfolyamunkról tudni akartál

Cikkünkben mindent elmondunk Photoshop online tanfolyamunkról! Bemutatjuk a program legfontosabb tudását és eláruljuk, milyen hiányszakmában tudsz elhelyezkedni Photoshop tudással!

Te tudod, hogy mi pontosan a Photoshop?

A köznyelvben sokan már jövevényszóként használják a Photoshopot, mint kifejezést arra vonatkozóan, ha egy kép hihetetlenül természetellenes. Vagy pont ellenkezőleg: úgy tűnik, hogy valódi a kép, de gyanús, hogy mégsem.

Az Adobe cég Photoshop programjának pontosan ez a célja. Úgy tudj képet manipulálni, ahogy csak szeretnél. A Science Fiction-jellegű képektől kezdve a megtévesztésig valósághűig bármit létrehozhatsz, vagy átalakíthatsz, igazából csak a te képzeleted és tudásod szabhat határt.

Nem véletlen, hogy ennyire népszerű ez a grafikai program. Milliónyi funkcióval van ellátva, melyek megkönnyítik és gyorsítják a vele folytatott munkát. Ráadásul az Adobe nem áll meg, folyamatosan fejlesztik a programot, előfordul, hogy akár 1-2 hét múlva is kijön valami olyan fejlesztés, amit aztán előszeretettel használnak a felhasználók.

 

Miért pont a Photoshop?

Ha képszerkesztés, akkor Photoshop. Ma már mindenkinek ez az első program, ami az eszébe jut.

A digitális tartalmak, de az offline tartalom legnagyobb része is képekből áll. Sokkal nagyobb hatást lehet kiváltani színekkel, mint tömör fekete szöveggel. Gondoljunk egy autópálya melletti óriásplakátra. Időd sem lenne elolvasni a szöveget, de egy jó grafikát biztosan megjegyzel. Vagy nézzük ezt a blogcikket. Elolvasnád, ha nem látnál benne képeket? Nagyon kevesen.

A tartalom megjelenítés elengedhetetlen kelléke a képi anyag, ezzel emeled a színvonalat. Legyen az egy közösségi háló, vagy a saját weboldalad, biztos, hogy neked is az ugrik be elsőnek, hogy milyen képet lenne érdemes kitenni. Tanuld meg képmanipulációt, és emeld az oldalak színvonalát gyönyörű képekkel.

A Photoshopot folyamatosan, a felhasználói igényeknek megfelelően fejlesztik. Attól, hogy elvégzed a Photoshop online tanfolyamot, a tanulás nem áll meg. Sőt. Ez egy nagyon jó alap, de rengeteg gyakorlás és munka során fogod megtanulni igazán használni a programot. Viszont ha szereted a grafikát, a képmanipulálást, akkor ez nem lesz fáradtság, hanem inkább jóleső fejlődés!

Meglepően sok munkakör igényli ma már, hogy tudj képet szerkeszteni. És ha már képszerkesztés, akkor azért ne add lejjebb a Photoshopnál. Nagyon sok szerkesztő, rajzoló program létezik, de egy sem ilyen összetett, és könnyen használható, felhasználóbarát, mint a Photoshop. És az, hogy online tanfolyamként megtanulhatod, már csak hab a tortán.

 

Miért jobb a Photoshop?

A Photoshopnál nincs elterjedtebb és kedveltebb olyan grafikai program, amely ennyire sokrétű tudással rendelkezik. Az árát is jól sikerült kikalkulálni, hiszen olyan árfekvést határoztak meg, amely normális mennyiségű munkával teljes mértékben elenyésző összeggé válik, tehát érdemes megfizetni a program tudását. Sőt érdemes kihasználni az évente több alkalommal is meghirdetett fizetési akciójukat is.

A legfőbb felhasználók a grafikusok, webdesignerek, tervezők, lakberendezők és a marketingesek. Nem is csoda, hiszen amellett, hogy egy régi fotót újjá lehet vele varázsolni és mindenféle grafikai tervet ezzel érdemes létrehozni, olyan trükkökre is képes, mint a GIF, a digitális festészet vagy a 3D-s munka. Mindezt online tanfolyam keretében képes leszel elsajátítani.

 

 

Nézzük néhány dolgot, amiért szeretjük a Photoshopot

Ez a Photoshop tanfolyam kezdőknek szól. A tanfolyam során az első leckék között szerepel egy fotó hátterének módosítása. Teljesen hétköznapi feladat, hiszen gondolj bele, hányszor történt már meg, hogy van egy nagyon jó fotód, de a háttere teljesen tönkreteszi. És ezt a saját fotóidon meg fogod tudni csinálni, pár kattintással a programban. Ha meg már webdesignerként, vagy szerkesztőként dolgozol, akkor nagyon sok olyan feladatod lesz, amikor egy képnek teljesen más értelmet akarsz adni azzal, hogy megmódosítod a hátterét.

Egyre több olyan funkciót kap a Photoshop, amivel megkönnyítik a felhasználók munkáját. Sok egyszerű billentyűkombinációval és egykattintásos funkcióval rendelkezik. Ezt azért fontos kiemelni, mert korábban csak sok-sok kattintás árán voltak elérhetők olyan funkciók, melyeket sokszor kellett használni. De a fejlesztéseknek köszönhetően ezek ma már egy kattintással elérhetők, használhatók. Ilyen például, amikor egy képből portré készül. A program ma már képes egy emberi alak felismerésére és egy kattintással való kijelölésére is.

Sőt ennek egy még fejlettebb része az akciók létrehozása. Olyan sablonokat hozhatunk magunknak létre, amelyeket sokszor használunk, ismétlődők, így nem kell újra meg újra elkészíteni, csak odahúzzuk a sablont és már folytathatjuk is a munkát. Ha pedig nem szeretnénk magunk elkészíteni ilyen sablont, akkor töltsük le ezeket.

Annyi réteget tehetünk egymásra, amennyit csak szeretnénk. Ezzel elérhetjük azt is, hogy egy fotózás utómunkálataként olyan apró részletet is képesek leszünk megjeleníteni, amire a fényképezőgép egyébként nem képes.

Ha úgy érzed, hogy a kép már késze, akkor akár szöveget is elhelyezhetsz. Az Adobe egyik új fejlesztése a Photoshopban az, hogy automatikusan megkeresi, majd felveszi az összes betűtípust, amely az Adobe Fontsban található. Nem kell keresgélni freefontokat, mert van választék az Adobe-on belül is.

Láthatod, hogy az Adobe Photoshop a világ legsokoldalúbb képmanipuláló programja annyi funkcióval és lehetőséggel, amik között minden felhasználó megtalálja a számára nélkülözhetetlent.

Mikor tudod használni a Photoshopot?

A Photoshop az a program, amit hobbi felhasználóként és komoly munkához is bármikor használhatod. Sőt, alakulhat úgy az életed, hogy a hobbiból munka lesz.

Ha csak hobbiként szeretnéd használni, és már eddig eljutottál az olvasásban, akkor annak nyilván nyomós oka van.

Szeretnél kitenni egy képeket a közösségi hálóra, de valahogy egyik sem olyan, amit szívesen megmutatnál? Tanuld meg használni a Photoshopot, és máris olyan képeket készíthetsz, amilyet csak akarsz, amit már érdemes kirakni vagy pólóra nyomni.

Ha egyszerűen csak érdekel, hogy hogy lehet retusálni, alakítani, megváltoztatni egy képet, akkor is itt a helyed!

Ha a munkádhoz kell a Photoshop tudás, akkor is a legjobb helyen jársz. Nem feltétlenül kell grafikusnak vagy webdesignernek lenned, hiszen ma már nagyon sok munkakörben elvárás az, hogy érts egy kicsit mindenhez. A Photoshoppal könnyedén fogsz plakátot, kirakatot, könyvborítót, arculatot tervezni akár sablonból, akár teljesen a saját ötleteid alapján. Mind a színekben, formákban, mind a szövegben egyedit tudsz alkotni.

A Photoshopot mindenhová magaddal viheted. Van már egyszerűbb verziója telefonra is, így ha egy ügyfelednek azonnal mutatnál valamit, de nincs nálad laptop, akkor nyugodtan kapd elő a telefont és mutasd meg, mit tudsz.

Milyen munkád lehet Photoshop tudással?

Ma már mindenki tisztában van vele, hogy csak akkor tud igazán érvényesülni, ha van weboldala. Emiatt a gazdaság bármely szegletében van esélyed elhelyezkedni, vagy munkákat kapni.

A weboldal készítés egyik alappillére a jó képi megjelenés. Erre a Photoshop a legalkalmasabb. Tehát ha összefogsz egy programozóval vagy fejlesztővel, akkor a közös munkátok eredménye egy szép és jól működő weboldal lehet.

Ha jobban érdekel a szerkesztés, akkor elmehetsz egy online vagy digitális nyomdába is dolgozni, ahol rengeteg tervezési munkád lesz. Névjegytől kezdve, esküvői meghívókig, arculatig, képregényig hatalmas a paletta.

Ha magányos harcos vagy, akkor pedig használd ki azt, hogy mindig minden megújul, és például tervezz és szerkessz weboldali háttereket, mobileszköz témákat, sablonokat.

A Photoshop nem ingyenes, de van próbaverzió

Fontos tudnod, hogy a Photoshopért fizetni kell. Viszont többféle konstrukció közül választhatsz. Ha csak 1-1 munkára van rá szükséged, akkor fizethetsz csak 1-1 havi használatért is, de van éves verzió is egyben vagy havi fizetéssel. Érdemes a próbaverzióval kezdeni, főleg a tanulás alatt, mert így megismerkedhetsz vele és el tudod dönteni, hogy csak a Photoshopra fizetsz elő vagy akár teljes csomagot veszel több, mint 20 programmal.

 

A Photoshop tanfolyam fotósoknak is nagyon jól jön!

A Photoshop alapvetően fotómanipulálásra jött létre. Nem véletlen, hogy a fotósok is annyira szeretik, sőt most már van egy kifinomultabb része is direkt nekik, a Photoshop Lihgtroom. Ez kifejezetten a profi fotók utómunkálataira van kitalálva. Minden fotósnak szüksége van utómunkálatokra ahhoz, hogy egy fotót igazán tökéletesnek lásson a fotós és a megrendelő is. Hiszen nem mindegy, hogy pl. egy esküvői fotózás alkalmával készült képek milyen minőségben kerülnek a megrendelőhöz. Persze készülhetnek vicces fotók is, de az már nem olyan vicces, ha minden képben van valami oda nem illő. Ekkor jön segítségül a Photoshop és dolgozik a fotós hosszasan az utómunkálatokon.

Rengeteg funkció van, amivel feljavíthatsz egy jónak tűnő fotót is. Pl. bőrhibák javítása, háttér csere, rossz helyen lévő árnyék, színcsere, effektek. S akár még meg is fejelheted azzal, hogy egy kattintással festmény-szerűvé varázsolod.

Fotósként pénzt kereshetsz úgy is, hogy eladod a képedet olyan oldalaknak, ahonnan aztán szabadon vagy pénzért letölthetővé válik. Ilyen esetekben is érdemes a Photoshopot segítségül hívni, hiszen eladni csak olyat érdemes, amit aztán sokan le akarnak majd tölteni.

 

Pályázz!

Ha már úgy érzed, hogy jól megy a Photoshop, vagy még többet szeretnél gyakorolni és szakértő zsűri véleményére is kíváncsi vagy, akkor használd ki, hogy rengeteg grafikai, tervezési vagy fotós pályázat van.

 

Miért online tanfolyam segítségével tanuld meg a Photoshop használatát?

Az online tanfolyamok hatalmas előnye, hogy otthonról, a saját tempódban sajátíthatsz el olyan tudást, amelyet más esetben iskolapadba ülve tudnál csak megtanulni. Nem kell utaznod, nem kell másokhoz igazodnod, csak jól kell beosztanod a tanulásra szánt idődet. Megspórolod a pénzt, amit az utazásra kellene költened, ha tantermi képzésre járnál, és megspórolod az utazási időt is. Ráadásul te osztod be az idődet, nem kell órarendhez igazodnod és akár szabadságot kivenned azért, hogy fejlődhess.

A Photoshop online tanfolyammal olyan felhasználói szintű tudásra tehetsz szert, amellyel nem csak hobbi szinten dolgozhatsz a képeken, hanem akár munkákat is bevállalhatsz. Olyan dolgok elkészítésére leszel képes, amelyekre eddig csak vágytál. Hiszen megtanulod a képszerkesztést, plakátok és szórólapok megtervezését, a retusálást, és egy csomó trükköt és technikát el fogunk árulni.

 

Miért érdemes elvégezned a Photoshop tanfolyamot?

  • ha szeretnél hobbi szinten képeket módosítani
  • ha eladnád a fotóidat, de még hozzá kellene nyúlni
  • ha marketinges vagy és olyan képeket szeretnél felhasználni, amit te magad is megalkothatsz SEO szempontból nézve
  • ha webdesignernek készülsz
  • ha érdekel a videovágás
  • ha lakberendező vagy
  • ha vonz a digitális grafika
  • ha szeretnél több tudásra szert tenni

 

Jelentkezz most és hozd ki a legkreatívabbat magadból!

Forrás: eduline.hu; The Bright Academy

Képek: Unsplash

 

Matics Kata

További bejegyzések