fbpx
Május 15-én áremelés!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Milyen gyakran kell pedikűr? Miből áll egy kezelés?

pedikur

A pedikűr kezelés manapság már nem tartozik luxus kategóriába. Akkor miért hagynánk ki? Egy jó pedikűrös, ráadásul csodákat tud művelni a meggyötört, fáradt lábakkal.

 

Pedikűr-manikűr

A pedikűr és a manikűr között a legnyilvánvalóbb különbség, hogy a láb vagy a kéz, ahol a kezelés történik. A pedikűr a lábfej, a manikűr pedig a kézfej szépségének és egészségének helyrehozatalával foglalkozik.

A manikűrözés, illetve pedikűrözés során a körmök is egyaránt vonzóvá válnak. Mindkettő férfiak és nők számára is könnyen elérhető.

Tudod mit csinál a pedikűrös napi munkája során?

A pedikűrös, vagy lábápoló legfontosabb feladata, hogy rendbe hozza vendégei lábát, mind esztétikai, mind egészségügyi szempontból. Viszont, csak a bőr legfelső rétegével szabad dolgoznia. Azzal is csak abban az esetben, ha gyulladásmentes a bőrfelület.

A munka kezdő lépése mindig az állapotfelmérés. Meg kell tudni különböztetni, hogy melyek azok az elváltozások, amiket elláthat, melyek azok, amikkel már szakorvoshoz szükséges küldeni a vendéget.

Kizárólag olyan elváltozásokat szabad kezelni, melyekhez nincs szükség orvosi felügyeletre! Ezután indulhat is a munka, megkezdődhet a konkrét lábápolás!

A pedikűrös feladatai

A lábápoló szakember fő profilja a szépészet. Ez tartalmaz hagyományos bőr- és körömápolást, valamint körömdíszítést is. Emellett paraffinos és SPA kezelést is végez.

A SPA kezelések során nem történik pedikűr. Nincs köröm ápolás, nincs bőrkeményedés eltávolítás. A láb kényeztetése a célja, mely az egész testre és lélekre pozitív hatással van. Ez a kényeztetés különböző készítményekkel történik.

A pedikűrös munkája még a kézi és kombinált lábápolás, mindemellett az otthoni lábápoláshoz tanácsadás, hozzá megfelelő termékek ajánlása. Egyes pedikűrösök ezen termékek értékesítésével is foglalkoznak.

pedikur-1

A pedikűrös és eszközei

Egy pedikűrös meg kell, hogy becsülje különböző eszközeit, hiszen azok nélkül nem tudna szolgáltatást végezni. Az eszközök élezésére nagy hangsúlyt kell fektetnie.

Emellett fontos kötelezettsége még, hogy a használt eszközöket megtisztítsa, fertőtlenítse, a következő kezelésre az eszközöket előkészítse.

Ma már léteznek speciálisan erre a célra létrehozott eszköz sterilizátorok. Ezeket érdemes beszerezni, mert könnyen és gyorsan halad velük a fertőtlenítő munka.

Egészségügyi-, kontra esztétikai pedikűr

A hagyományos pedikűr elsősorban esztétikai célból valósul meg. Ezért nevezzük esztétikai pedikűrnek. A gyógypedikűr már inkább egészségügyi érdekeket szolgál.

Amiben megegyeznek az-az, hogy mindkettő ugyanolyan csodát kell, hogy műveljen az ember lábával, így mindkét esetben szép lesz a végeredmény.

Esztétikai pedikűr

Az esztétikai pedikűr tartalmazza a talpakon lévő bőrkeményedések eltávolítását, a körmök megfelelő formázását, a körömágyon lévő felesleges bőr eltávolítását. Illetve, nem mindegyik pedikűrös esetén, de a bőrradírozás, masszázs és nedvesség-visszapótlás is benne lehet a kezelésben.

Egészségügyi, vagyis gyógyászati pedikűr

A gyógypedikűr az esztétikai pedikűr kezeléseit tartalmazza, plusz ide tartozik a kellemetlen problémák megoldása. Ilyenek pl. a tyúkszem eltávolítása, a gombás köröm megfelelő kezelése, a benőtt körömsarkak eltávolítása, gyulladás csökkentése.

Amennyiben otthoni kezelés is szükséges, erről fontos a vendég teljes körű tájékoztatása.

Milyen gyakran kell pedikűröshöz járni?

Embere válogatja! Nem mindegy, hogy vannak-e meglévő problémák – például bőrkeményedések, gombás köröm -, illetve, hogy ezek milyen mértékűek. Ezek alapján lehetne egyértelmű választ adni.

Legalább minden tavasszal egyszer azért nem árt beiktatni egy pedikűr kezelést, hogy felfrissüljön a téli vastag, meleg zokniba elrejtett láb.

Viszont, aki folyamatos álló munkát végez, például, akik pultosként dolgoznak, annak valószínű, hogy ez meglátszik a lábain. Az ő lábuk gyakoribb ápolást igényel. Ilyenkor nyilván nem árt többször pedikűrös szakember szolgáltatását igénybe venni.

pedikur-2

Gél lakk készítés lábra

Ha valaki elkezdené színesíteni lábkörmeit, erre a legjobb választás a gél lakkozás, mivel a sima körömlakk és a műköröm zselé pozitív tulajdonságait ötvözi. A gél lakk, vagyis az UV fényre kötő körömlakk használható természetes köröm és műköröm lakkozáshoz egyaránt.

Viszont, túlzottan igénybe vett lábkörmökre – pl. sportolóknak – nem ajánlott, mert esetükben a körömlakk nélküli hagyományos köröm is sokszor sérül.

A gél lakk a kéz és a láb körmein is hosszú ideig kopás, lepattogás nélkül fent marad. A lábkörmöt – mivel lassabban nő, mint a kéz körmei – elég kb. 6 hetente újra gél lakkozni.

Férfi pedikűr – Ciki? Nem ciki?

Manapság egyre nagyobb mértékben foglalkoznak a külsejükkel a férfiak. De vajon mi az a határ, ami még elfogadott, sőt elvárható az erősebbik nemtől a szépségápolás területén, és mi az, ami már túllép ezen a képzeletbeli határon?

Így felmerül ez a kérdés is. Ciki, ha férfi vesz igénybe pedikűr szolgáltatást? A válasz egy egyértelmű nem! Sőt! Az a ciki, ha egy láb ápolatlan, berepedezett. Legyen az akár egy női, akár egy férfi láb. Az elhalt bőrkeményedések, vagy tyúkszem eltávolítása a férfiak esetében is ugyanolyan fontos.

Így hát, ha egy pasi nem köröm festés, hanem a lábak rendbetétele miatt jár pedikűröshöz, akkor abban nincs semmi kivetnivaló. Különben is, a férfiak miért ne vehetnének igénybe akár egy nyugtató SPA pedikűrt?

Ha érdekel a pedikűrös szakma

A Pedikűr, lábápoló tanfolyamunkat azok részére hoztuk létre, akik nem szeretnének hosszú évekig tartó, iskolarendszerű képzésekben részt venni. A tanfolyam célja, hogy tanulóink rövid időn belül versenyképes szaktudásra tegyenek szert és elismert szakemberekké váljanak.

OKJ-s szakmai képzéssel egyenértékű, gyakorlatorientált minőségi oktatás profi mester oktatókkal.

pedikur-3

Lábápoló, pedikűr tanfolyam

Pedikűr, lábápoló képzésünkön az ország minden megyéjében – összesen 31 városban – lehetőséged van részt venni. Így nem csak Budapest jöhet szóba. Ráadásul, most már online formában is el tudod végezni a képzést. Tiéd a döntés, hogy melyik típust választod!

Kizárólag a 16. életéved betöltésére, illetve alapfokú végzettségre, azaz 8 általános meglétére, van szükséged a jelentkezéshez.

A képzés követelményeinek elsajátításáról, a képzés befejeztével, szakmai vizsga keretében kell számot adnod. Sikeres vizsga esetén egy magyar nyelvű tanúsítvány, illetve egy német nyelvű Zertifikat kerül kiállításra.

A tanfolyam ára tartalmazza a nagyértékű Spirit Start lábápoló csomagot, amely a képzés végeztével is a saját tulajdonodban marad.

Egy jó pedikűrös elengedhetetlen személyiségjegyei

Ha ezt a szakmát választod hivatásodul, a következő tulajdonságok megléte kifejezetten fontos.

Mindig legyél kedves és empatikus vendégeiddel!

Hiszen minden egyes perc, amit veled töltenek a szalonodban, nyugtató és relaxáló hatású kell legyen számukra. Sokaknak a lelki feltöltődés ugyanolyan fontos, mint a lábuk rendbetétele.

Hangolódj rá vendégedre!

Ha azt veszed észre, hogy a vendég teljes nyugalomra vágyik, akkor ne beszélj hozzá kezelés közben. Viszont, ha úgy látod, hogy beszélgetne veled, akkor vedd fel a fonalat.

Mi az, ami még kihagyhatatlan?

A megbízhatóság. Vendégeid rád bízzák magukat, Neked ezért a legjobb tudásodat kell feléjük nyújtani. Illetve, nem szabad össze-vissza kiadnod a kezelések időpontjait, hogy aztán hosszú perceket kelljen rád feleslegesen várni.

És amit semmiképp ne felejts el

Munkád akkor lesz igazán sikeres, ha nem csak a szolgáltatások minőségével, hanem a veled való személyes kapcsolattal is elégedettek vendégeid.

Vágj bele! Jelentkezz most!

Szereted ápolttá varázsolni családtagjaid, barátaid lábát? Eljött az idő, hogy ezentúl profin csináld! Végezd el tantermi, vagy online formában a Pedikűr, lábápoló tanfolyamot!

Nincs más dolgod, mint regisztrálni a képzésre. Ezután minden fontos információt e-mail útján megküldünk részedre.

Amennyiben további számos képzésünk is érdekel, keresd fel weboldalunkat.

Szeretettel várunk!

pedikur-4

Forrás: spiritakademia.hu, harmonet.hu, pediklub.hu, studioflash.hu

Képek: Shutterstock, Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések