fbpx
Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Jól fizető állást keresel? 5+1 népszerű tanfolyam jól fizető szakmákhoz

Jól fizető szakmák, jól fizető állások. Ezek szuperül hangzó kifejezések, ugye? Nézd meg tanfolyami összeállításunkat, hogy aztán elvégzésük után Neked is remek munkahelyed lehessen!

 

Jól fizető szakmák, melyekhez nem szükséges, hogy rendelkezz diplomával

Nem vagy elégedett a jelenlegi munkahelyeddel? Úgy érzed, hogy már ezer éve annak, hogy számodra nem megfelelő helyen dolgozol? Szeretnéd, ha a következő állásod nettó fizetése annyi lenne, mint a jelenlegi állásod havi bruttó keresete? Változtatnál még a szakmádon is, de nem tudod merre tovább? Pedig felsőfokú végzettség nélkül is rengeteg választási lehetőséged van. Így nem is kell évekre visszaülnöd az iskolapadba.

Sokan a jól fizető állásokat csak a diplomával tudják összepárosítani, pedig ez a feltételezés ma már egyáltalán nem állja meg a helyét. Manapság sok szakma létezik, amit könnyen és gyorsan elsajátíthatsz és diploma nélkül is minden nehézség nélkül tudsz érvényesülni. Sőt, akár így is tudsz a legjobban fizető szakmák között válogatni. Mindezt Magyarországon is véghez viheted!

Amikor kiválasztod, hogy mit szeretnél tanulni, nagyon fontos, akár egész életedre kiható döntést hozol. Ekkor számos szempontot számításba kell venned. Mégis, sokaknál talán a legmérvadóbb a biztos megélhetés figyelembevétele.

A cikk további részében olyan szakmákról olvashatsz, melyek nem követelik meg a diploma meglétét. Hiszen akkor is rengeteg lehetőség áll előtted, ha nem rendelkezel vele. Hogy mindenkinek kedvezhessünk, mindenféle kategóriából válogattunk. Olyan tanfolyamokat hoztunk Neked, melyek elvégzésével biztos megélhetést nyújtó szakmában tudsz majd elhelyezkedni.

 

Kézápoló és műkörömépítő

Kezdjük is a szépségápolással. Vannak bizonyos foglalkozások, melyek folyamatosan népszerűek. Ilyenek főként a szépészeti szakmák. Nem csoda, hisz a mai világban elvárás a mindennapos igényes megjelenés. Így a munkaerőpiaci helyzet is nagyszerű ebben az ágazatban. Mindig van a szolgáltatásra kereslet, így sosem maradsz munka nélkül. Nézzük meg a kézápoló és műkörömépítő szakmát, kicsit részletezve.

A kézápoló és műkörömépítő egy nagyon kreatív és összetett szakma. Kézápoló és műkörömépítőként képes leszel vendéged kezének adottságait felmérni és meggyőződni arról, hogy a kézápolásnak vagy a műkörömépítésnek van-e bármiféle akadálya. Munkádat csak akkor kezdheted meg, ha mindent rendben találsz.

Vendéged kívánságát figyelembe véve gondosan és precízen megtervezed a szolgáltatást. Munkád során a természetes köröm felületére műkörmöt építesz különböző anyagok és technikák segítségével. Klasszikus, francia, vagy japán manikűrt alkotsz meg, annak speciális eszközeivel és anyagaival.

A Kézápoló és műkörömépítő elméleti és gyakorlati képzést nálunk kb. 4 hónap alatt elsajátíthatod! Az ország minden megyéjében elérhető tanfolyamunk, pl. Budapesten, Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Veszprémben, Zalaegerszegen.

Csatlakozz a gyakorlatorientált képzéshez és nem Neked kell gondoskodnod arról, hogy beszerezz különféle eszközöket. A tanfolyamra történő jelentkezéssel automatikusan jár részedre a nagyértékű 50 db-os Spirit Start eszközcsomag, ami saját tulajdonodba kerül. Ez tartalmazza a műkörömépítéshez szükséges eszköz és alapanyagcsomagot, rozsdamentes acél manikűrkészletet, csiszológépet.

Akik OKJ-s tanfolyamunk végén sikeres vizsgát tesznek, a kézápoló és műkörömépítő bizonyítványuk – ami előfeltétele a műkörmös szakmának – mellé névre szóló műkörömépítő tanúsítványt is kapnak, amit aztán kitehetnek műkörmös szalonjuk falára.

A tanfolyam elvégzéséhez alapfokú iskolai végzettségre, egészségügyi alkalmasság igazolására, valamint a 18. életév betöltésére van szükség.

 

Targoncavezető

Ha fontos szempont számodra, hogy munkádra mindig legyen kereslet, valamint jól tudsz bánni a gépekkel és van érzéked a vezetéshez, a Targoncavezető képzésbe bátran belevághatsz. Ráadásul, külföldön is sikeresen el tudsz helyezkedni ezzel a szakmával. Ehhez Europass bizonyítvány-kiegészítőt is lehetőséged van igényelni.

A targoncavezető fő feladata az anyagmozgatás a targonca acélvillái segítségével. Felemeli az anyagokat és szállítja őket, mindeközben a legfontosabb a figyelem és az összpontosítás. Munkája nagy részében kényelmesen ülhet a volán mögött.

Előfordulhat, hogy szűk helyeken, vagy éppen emberek között lavírozva kell a rá bízott gépet irányítani. Mivel kellő figyelmet igénylő szakma ez, a tanfolyami részvételhez szükség van szakmai alkalmasság igazolására a foglalkozás-egészségügyi szakellátóhelyi orvos által, 18. életév betöltésére, valamint alapfokú iskolai végzettség, vagyis 8 általános meglétére.

Nem csak Budapest, ami szóba jöhet számodra. Vidéken is rengeteg a kereslet a szakma iránt. Éppen ezért nagyon sok városban van tanfolyamunk. Amiért ekkora a kereslet a targoncavezetőkért, a munkáltatók is jobban megbecsülik e szakma képviselőit, ami órabérben is megmutatkozik.

Az ország különböző pontjain különböző bérek várnak rád, de nincs olyan iparág, ahol ne lenne szükség targoncásokra. Nagyobb üzletek, szupermarketek esetén az áruk, gyárterületeken az alapanyagok vagy a késztermékek mozgatása is mindennapos munkalehetőségeket kínál.

Képzésünk kb. 2 hónap alatt elvégezhető, mely egyaránt tartalmaz elméleti és gyakorlati részt is. Ráadásul, hatósági vizsga szervezését is vállaljuk, amivel gépkezelői jogosítványt is tudsz szerezni! Ha belevágsz a tanfolyamba, hamar arra eszmélhetsz, hogy kezedben a targonca jogosítvány.

 

Munkavédelmi előadó

A munkavédelem feladata azokat a feltételeket megteremteni, amelyek ahhoz járulnak hozzá, hogy a dolgozók biztonságos környezetben végezhessék munkáikat egészségügyi és biztonsági szempontból egyaránt. Ne feledjük, a munkavédelmi előírások figyelembevételével a munkahelyi balesetek nagy része elkerülhető!

A munkavédelmet jogszabályok szabályozzák. Betartásuk mind a munkáltatókra, mind a munkavállalókra nézve kötelező. Aki kikerüli ezeket, komoly bírságokra számíthat! A cégeket az előírások betartásában munkavédelmi szakember alkalmazása, vagy megbízása segítheti.

A munkavédelmi előadó javítja a munkakörülményeket, így aztán hozzájárul a cég versenyképességéhez, termelékenységéhez. A munkavállalók biztonságát és egészségét veszélyeztető kockázatok redukálásával a munkából való kiesések mennyiségét, a gyógykezelésre fordítandó összeget is csökkenti.

Láthatod, hogy a munkavédelmi előadó tevékenységei milyen hasznosak a cégek számára, függetlenül annak méretétől és típusától, így aztán a munkavédelmi előadó fizetésén is megmutatkozik, hogy mennyire megbecsült szakember a vállalatok életében. A munkáltatók jól tudják, hogy a munkavédelmen nem érdemes spórolni.

A munkavédelmi előadó képzés távoktatásos formában kerül megvalósításra, így az ország egész területéről elérhető. Mindenkinek ajánljuk, aki otthonról, kényelmesen, saját időbeosztása szerint szeretné elsajátítani a munkavédelmi előadó szakképesítéshez szükséges ismereteket. A tananyagot elektronikus formában biztosítjuk részedre.

Tanfolyamunkat 5 hónap alatt elvégezheted. Részletfizetésre is lehetőséget biztosítunk számodra. A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről cégünk a képzés befejeztével tanúsítványt állít ki, mely tanúsítvánnyal képesítő vizsgára jelentkezhetsz. Sikeres szakképesítő vizsga esetén államilag elismert Munkavédelmi előadó szakképesítést igazoló bizonyítvány tulajdonosa leszel.

 

Vállalkozási mérlegképes könyvelő

Szereted az adminisztratív, pénzügyekkel foglalkozó tevékenységeket? A könyvelő feladatai ilyenek! Mindig naprakészen dokumentálja a vállalkozás pénzügyeit.

Ha egy kisebb cégnél helyezkedsz el, akkor valószínűleg az összes pénzügyi-számviteli feladatot Te fogod ellátni. Ha viszont egy nagyobb vállalatnál tudsz elhelyezkedni, úgy valószínűleg többen lesztek megbízva, így a feladatoknak csak egy részét kell elvégezned. Ekkor, még az is lehet, hogy Te leszel az, aki irányítja majd a könyvelők csapatát.

Ahhoz, hogy Te legyél a legjobb, nagyon precíz és megbízható kell, hogy legyél! Ha ezt teljesíted, mindig hemzsegni fogsz a munkában és a fizetésre sem lehet majd panaszod.

Ha belevágnál egy tanfolyamba, akkor a távoktatásos Vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítést ajánljuk figyelmedbe. Ne feledd, könyvelőket állandóan keresnek!

Amennyiben a könyvelők tevékenységéről bővebben szeretnél tájékozódni, írásunkból további részleteket tudhatsz meg.

 

Bolti eladó és üzletvezető

Bolti eladóként számos változatos feladat vár rád mindennapi munkád során. Részt veszel az áruk eladótérbe kihelyezésében. Aktuális fogyasztói árat, árucímkét, esetleg áruvédelmi eszközöket helyezel el a termékeken. Napi feladataid közé fog tartozni, hogy pénztárgépet, egyéb digitális és analóg eszközöket használj. Közreműködsz a készletkezelésben, raktározásban, illetve esetlegesen részt kell venned az áruk megrendelésében is.

Fontos, hogy minden vevővel kedves és udvarias legyél. Vevőtípusoknak megfelelően – eladói technikák alkalmazásával – ajánlásokat kell tenned számukra. Vevőreklamációk is akadhatnak, ezeket pedig kezelned kell, ami nem kis fegyelmezettséget igényel. Ilyenkor mindig őrizd meg nyugalmadat!

Itt találod bolti eladó képzéseinket:

Ha úgy döntesz, hogy nem elég számodra, hogy kitanulod a bolti eladó szakmát, jelentkezhetsz összetett tanfolyamainkra is. Ekkor – a szakképesítő vizsga sikeres teljesítése esetén – nem egy, hanem egyből kettő államilag elismert bizonyítvány tulajdonosa leszel! Jól hangzik, ugye?

Ebben az esetben a bolti eladó képzés kiegészül üzletvezető tananyaggal is. Üzletvezetőként már nagyobb lesz a felelősséged, mert ekkor már Te végzed a kereskedelmi egység vezetését. Irányítod, szervezed és ellenőrzöd a kereskedelmi egység tevékenységét.

Folyamatosan nő a jól képzett üzletvezetők iránti igény. A vásárlók kiszolgálása segítőkész, türelmes és szakszerű áruismerettel rendelkező kommunikációt igényel. Az elvárások minél teljesebb körű kielégítése érdekében igény mutatkozik a képzett üzletvezetőkre.

Komplex tanfolyamaink:

 

Excel kezdő és haladó tanfolyam az irodai munkához

Hoztunk Neked egy olyan tanfolyamot is, ami ugyan nem szakmát ad a kezedbe, de elengedhetetlen ahhoz, hogy produktívan végezhesd irodai munkádat, ha ilyen területre orientálódsz. Ez pedig nem más, mint az Excel tanfolyam, ami nem csak informatikai területekre javasolt. Az Excel legalább alapszintű ismerete szinte mindenhol követelmény, hiszen rengeteg hasznos felhasználási lehetőség rejlik benne.

Sok-sok számítógépes program létezik, melyek a hatékony irodai munkavégzést segítik. De közülük az Excel használatának kikerülése szinte lehetetlen.

Amikor sok számadattal kell dolgoznunk, célszerűbb azokat táblázatba rendszerezni, ahelyett, hogy egy papíron vezetnénk. A táblázatban pedig szinte már bármilyen pénzügyi, logikai, matematikai stb. műveletet tudunk végezni a bevitt adatokkal. Ezekhez a műveletekhez előre definiált képletek, azaz függvények nyújtanak segítséget. A végeredményt pedig grafikusan is szemléltethetjük számtalan féle diagrammal.

Tehát, az Excel táblázatkezelő egy olyan számítógépes program, amellyel egy táblázatban tárolt adatokon különféle műveletek végezhetők.

A képzés elvégzéséhez nincs szükséged előzetes tudásra. A részvétel feltétele csak az, hogy legalább a 16. életéved be legyen töltve.

Kezdő Excel online tanfolyamunkat akkor ajánljuk számodra, amennyiben nem rendelkezel még semmiféle Excel tudással, illetve akkor, ha szeretnéd az alapokat felfrissíteni. Megismertetünk az Excel felépítésével, alapfunkcióival. Megmutatjuk hogyan történik az adatbevitel, a navigáció és a kijelölés. Megismertetünk az adatok áttekinthetővé tételével, összesítésével és még számtalan egyéb, az alapokhoz szükséges tudásanyaggal.

Haladó Excel online tanfolyamunk elvégzését akkor javasoljuk Neked, ha már tisztában vagy az alapokkal. Neked komplexebb műveleteket fogunk megtanítani. Bonyolultabb függvényeket is átveszünk, a diagramoknak pedig a formázásával és forrásadatainak módosításával is foglalkozunk.

 

Szeretettel várunk képzéseinken!

Ebben a cikkben bemutattuk Neked, mit érdemes tanulni, ha pályát szeretnél módosítani és biztos megélhetést nyújtó szakmát szeretnél.

Ha kiválasztottad a megfelelő képzést, ne tétovázz, vágj bele!

 

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések