fbpx
Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Íme tanfolyamaink listája, melyekre felhasználhatod a Képzési Hitelt

Jártál már abban a cipőben, hogy tanulnál, de nem volt rá elég pénzed? Ennek megoldására hozták létre a Képzési Hitelt. Tájékozódj bővebben cikkünkből!

 

Bevezetésre került a Képzési Hitel

Felnőttképzésben tanulsz és a képzési díj kifizetéséhez, vagy a hétköznapi megélhetéshez pénzügyi segítségre lenne szükséged? Már igényelheted a három hónapnál hosszabb idejű képzésekre a 2021. május 31-től rendelkezésre álló kétféle államilag támogatott, kedvezményes Képzési Hitel1, illetve Képzési Hitel2-t.

Amennyiben rendelkezel felnőttképzési jogviszonnyal és elmúltál 18 éves, de az 55. életévedet még nem töltötted be, illetve bejelentett lakcímmel rendelkező magyar állampolgár vagy, megigényelheted a Képzési Hiteleket, akár egy időben a Képzési Hitel1 és Képzési Hitel2-t.

Nincs hitelbírálat, kezes és fedezet. A törlesztés kiszámítható. Egy hitelkalkulátor segítségével előre meg tudod nézni hogyan alakul hiteled törlesztőrészlete, amit egyenlő havi részletekben kell majd visszafizetned.

Az igénylésen kívül számos más dolgot is intézhetsz online:

 • tájékozódhatsz a szerződés adatairól
 • egyenleget, befizetéseket kérdezhetsz le
 • kedvezményeket igényelhetsz
 • befizethetsz
 • adatváltozást jelenthetsz be
 • kommunikálhatsz az ügyfélszolgálattal

Ha rendelkezel már Diákhitel1, Diákhitel2, vagy Diákhitel Plusz szerződéssel, ez sem jelent akadályt, a Képzési Hitelt így is felveheted.

A visszafizetést elég csak a felnőttképzési jogviszony megszűnését követő negyedik hónapban megkezdened. A futamidőt 1 és 10 év között Te választod meg.

Ha már tudod, melyik képzést végeznéd el, ellenőrizd le, hogy szerepel-e az IKK listák valamelyikében, mert csak akkor tudod igényelni a Képzési Hitelt.

Előtörleszteni és végtörleszteni bármikor, díjmentesen tudsz.

A Képzési Hitel1 és Képzési Hitel2 esetében is érvényesíthető a gyermekvállaláshoz kapcsolódó kedvezmény, ami azt jelenti, hogy a 2. gyermek megszületését, vagy örökbefogadását követően a tartozás felét, a 3. gyermek után pedig az édesanyák teljes tartozását elengedik. Ezzel a kedvezménnyel kizárólag hölgyek élhetnek.

 

Képzési Hitel1, avagy szabadon költhető biztos pénzügyi háttér tanulmányaidhoz

A Képzési Hitel1 egy szabad felhasználású képzési hitel, ami bármire elkölthető, ha megkezdesz egy képzést. Ilyenek például a szállás, utazás, könyvek, jegyzetek, technikai eszközök, kommunikáció, mindennapi kiadások.

15 000 Ft-tól 150 000 Ft-ig terjedő havi összeg vehető fel, így akár 900 000 Ft-ot is igényelhetsz félévente. Ezeket az összegeket – a képzés hosszától függően – havonta vagy félévente utalja Neked a Diákhitel Központ.

A kamat mindössze 1,99%. Nincsenek rejtett költségek, a kamat minden költséget tartalmaz!

 

Képzési Hitel2, azaz képzések költségére költhető biztos pénzügyi háttér tanulmányaidhoz

A Képzési Hitel2 a Képzési Hitel1-el ellentétben csak és kizárólag képzési díjra vehető igénybe. Vizsgadíjra sem használható fel.

A kért összeget a Diákhitel Központ közvetlenül az oktatási intézménynek utalja.

Maximum 500 000 Ft igényelhető, ami később kamatmentesen fizetendő vissza.

Egy adott hitelkonstrukció, egy időben, kizárólag egy képzésre érvényesíthető. Ha az adott hiteltartozás teljes egészében visszafizetésre került, lehetőség nyílik az ismételt hiteligénylésre.

 

A hiteligénylés menete

A Képzési Hitelek kizárólag online módon igényelhetők, amit a diakhiteldirekt felületen tudsz megtenni néhány perc alatt. Az igényléshez rendelkezned kell Ügyfélkapus hozzáféréssel.

Kizárólag a képzés kezdő napján, vagy azt követően nyújthatod be a hiteligényléshez szükséges adatlapot.

A hiteligényléshez elengedhetetlen, hogy cégünkkel megkötött felnőttképzési szerződéssel rendelkezz, aminek meglétét a Diákhitel Központ ellenőrzi.

Az igénylés során a következő dokumentumokra, illetve a benne szereplő adatokra lesz szükséged:

 • személyazonosító okmány
 • lakcímkártya
 • adókártya
 • saját névre szóló bankszámlaszám
 • oktatási azonosító

 

Íme tanfolyamaink listája, melyekre felhasználhatod a Képzési Hitelt

Egészségügyi tanfolyamunk:

Építőipari és gépészeti tanfolyamaink:

Ingatlanszakmai tanfolyamaink:

Kereskedelmi tanfolyamaink:

Pénzügyi és ügyviteli tanfolyamaink:

 

Miért nálunk tanulj?

Ha minket választasz egy-egy képzés során, profi képzési referensek, kedves és felkészült oktatók fognak várni, akikkel folyamatosan tudod a kapcsolatot tartani. Kiváló oktatóink minden segítséget megadnak számodra a tudás elsajátításához.

 

Szuper lehetőség! Élj vele

Fektess a jövődbe, válaszd a Képzési Hitelt, a legkedvezőbb pénzügyi segítséget tanulmányaidhoz.

Tanulj velünk!

 

 

Forrás: diakhitel.hu

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések