fbpx
Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Megfogadtad, hogy idén új szakmád lesz? Mutatjuk hozzá a tanfolyamokat!

Megfogadtad, hogy ebben az évben bővíted a tudásod és új szakmát szerzel? Még nem tudod, hogy mi legyen az? Tarts velünk, segítünk a döntésben!

 

Építsd idén tudatosan karriered!

Ha sikeres akarsz lenni és életed új irányba szeretnéd terelni, akkor első lépésként alaposan gondold át jövődet! Nem is lehetne jobb alkalom arra, mint az év eleje, hogy részletesen átvedd, hogyan alakult eddigi karriered és eltervezd a következő lépéseket a szakmai fejlődésed érdekében.

Ha az idei évben tanulásra is szánsz kellő időt és energiát, meglátod, befektetésed hamar meg fog térülni! És ami a legfontosabb, hogy a megszerzett tudást már senki nem veheti el tőled! Csak legyél szorgalmas és kitartó!

 

Mikor érdemes új szakma után nézni?

  • Ha nem vagy elégedett a jelenlegi munkahelyeddel és úgy érzed, már jópár éve annak, hogy nem megfelelő helyen dolgozol. Ilyen esetben keress olyan hivatást, amit örömmel csinálnál! Életünk nagy részét a munkahelyünkön töltjük. Ne pazarold ezt az időt egy olyan szakmára, amit egyáltalán nem szeretsz csinálni.
  • Szereted jelenlegi szakmád? Na ez a jobbik eset. Viszont soha nem tudhatjuk, hogy mikor csökken a kereslet a hivatásunk iránt. Miért nem szerzel még egyet, hogy mindig stabil lábakon állhass? Miért ne lehetne egyszerre két, vagy három szakmád? Ha az egyikben már nem tudsz érvényesülni, még mindig ott lesz a második és a harmadik a tarsolyodban.

 

„Tanulni, tanulni, tanulni”

Ugye ismerős a Lenini szállóigeként számon tartott mondás? A mai világban az egyik legjobb befektetés a tanulás, a sokrétű tudás.

Legyen életed része a tanulás! Állj egyszerre több lábon! Különösen fontos ez a gyorsan változó világunkban, hiszen pillanatok alatt megváltozhatnak a körülmények, az elvárások és az eddig jól menő szakmák képviselőinek másik munka után kell nézniük.

Gondold át, hogy mivel szeretnél foglalkozni és járj utána, hogy milyen végzettség szükséges hozzá. Arra is sok esélyed van, hogy néhány hónapos tanfolyam alatt sikeresen elsajátítható a vágyott szakma. Most ilyen képzéseket mutatunk be Neked. Kezdj velünk új életet! Találd meg életed hivatását!

 

Szereted a számvitelt? Legyél vállalkozási mérlegképes könyvelő!

Először is, mielőtt ezt a részt tovább olvasnád, fontos tudnod, hogy vállalkozási mérlegképes könyvelőként nagyon precíznek és megbízhatónak kell lenned! Ezt a szakmát nem lehet félvállról venni, mert a vállalkozás számvitellel összefüggő feladatait kell elvégezned, amennyiben ezt a hivatást választod.

Ilyen tevékenységek például, hogy kontírozol, könyvelsz, adóbevallásokat készítesz, valamint összeállítod a vállalkozás beszámolóját. Segítséget nyújtasz a különböző ellenőrzési folyamatok lebonyolításában. Összeállítod a cég számviteli politikáját és a kapcsolódó szabályzatokat. Értelmezed és feldolgozod a vállalkozásoknál keletkezett pénzügyi és számviteli bizonylatokat, szerződéseket, iratanyagokat.

Mindezek mellett elvégzed a vállalat adófizetési kötelezettségeihez kapcsolódó elektronikus ügyintézési feladatokat. Kialakítod és folyamatosan vezeted az analitikus nyilvántartásokat, illetve rendszeresen egyezteted és ellenőrzöd egyezőségüket a főkönyvi könyveléshez. Illetve, szükség esetén kapcsolatot tartasz a hatóságokkal.

Ha érdekel ez a szakma, akkor a távoktatásos formában megvalósuló Vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítést ajánljuk figyelmedbe. A tanfolyam megkezdéséhez kizárólag érettségi végzettség és a 18. életéved betöltése szükséges.

Ezen kívül számos pénzügyi és ügyviteli tanfolyam között tudsz még az Alfa Kapos Képző Központ oldalán válogatni.

 

A szépészet világa vonz? Itt a komplex Sminkes és szempillaépítő tanfolyam!

Amennyiben egy nagyon átfogó, professzionális szépségápolási képzést végeznél, amivel aztán megtanulnál számtalan féle sminket készíteni, műszempilla építési technikákat, szempilla liftinget, szemöldök laminálást, maszkolást, öregítést, sebkészítést, hennát, arc- és testfestést, csillámtetoválást alkalmazni, akkor válaszd a Sminkes és szempillaépítő tanfolyamot.

A képzés, ami 5-6 hónap alatt elvégezhető, tantermi- és élő online oktatás, illetve önálló otthoni felkészülés formájában valósul meg. A tananyagokat elektronikus úton biztosítjuk számodra. Kérdés esetén oktatód elektronikus formában szívesen segítségedre lesz.

A tanfolyam díja tartalmazza a nagy értékű eszköz- és alapanyag csomagot, mely a képzés végeztével is saját tulajdonodban marad.

Középfokú iskolai végzettség és a 18. életéved betöltése szükséges a tanfolyam megkezdéséhez. Ezen kívül egészségügyi alkalmasságra is szükséged van, mely vizsgálatot bármely foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely, foglalkozás-egészségügyi szakorvos elvégezhet.

A képzés végén tanúsítványt állítunk ki. Sikeres szakképesítő vizsga esetén államilag elismert Sminkes és szempillaépítő szakképesítést igazoló bizonyítvány kerül a tulajdonodba. Ezután már önálló vállalkozást indíthatsz, vagyis megnyithatod saját szalonodat.

Találsz még a Spirit Akadémiánál további szépészeti tanfolyamokat is. Nézz körül a képzési kínálatban!

 

Mit szólsz a felelősségteljes tűzvédelmi feladatokhoz?

Egy munkahelyi tűzeset kapcsán azonnal elkezdik a kivizsgálását a szabályok betartásának, és ha valami nincs rendben, minden esetben súlyos bírságra számíthat a cég. Ezért is és persze a károk miatt is, nagyon fontos, hogy maximálisan be kell tartani és tartatni a különböző jogszabályok által szabályozott tűzvédelmi előírásokat. A tűzvédelmi előadó, illetve főelőadó az, aki intézkedik a tűzvédelmi jogi és szakmai szabályok betartatásáról, valamint a hiányosságok megszüntetéséről.

A tűzvédelmi előadó, illetve a főelőadó szakmailag előkészíti a tűzvédelemmel kapcsolatos vezetői döntéseket és részt vesz azok végrehajtásának ellenőrzésében. Intézkedik a gazdálkodó szervezet, létesítmény tűzvédelmi helyzetének rendezéséről, szabályozásáról, tűzvédelmi dokumentumainak elkészítéséről és helyes kezeléséről. Elvégzi az adott cég épületeinek tűzveszélyességi és kockázati osztályokba való besorolását.

Ezen kívül még a tűzvédelmi szakember tűzvédelmi oktatást tart, szervez. Tűzvédelmi gyakorlatokat tervez és értékel. Tűz esetén intézkedik a gazdálkodó szervezet tűzjelzéssel, tűzoltással, mentéssel, valamint a tűzvizsgálattal kapcsolatos kötelezettségeinek, feladatainak jogszerű és szakszerű teljesítése érdekében.

A tűzvédelmi főelőadó feladatai nagyjából ugyanazok, mint a tűzvédelmi előadóé. Annyi a különbség, hogy tűzvédelmi főelőadóként már a legveszélyesebb tűzveszélyességi szintű létesítményekkel kapcsolatos feladatokat fogod tudni ellátni. Viszont fontos tudnod, hogy a tűzvédelmi főelőadó szakképesítés csak a tűzvédelmi előadó szakképesítés meglétével szerezhető meg, ugyanis ráépüléses a képzés.

 

Odavagy a különböző rendezvényekért? Szervezd Te őket!

Szeretnéd, ha te szervezhetnél különféle kulturális rendezvényeket? Közművelődési munkatárs – rendezvényszervező – képzésünket sikeresen teljesítve képes leszel elsősorban színházi, cirkuszi, előadó-művészeti rendezvények szervezésére.

Kulturális rendezvényszervezőként az előadó-művészeti intézményekben az elkészült művészi produkciók bemutatásakor a közönséggel folytatott kapcsolatot koordinálod. Felkelted a program iránti érdeklődést. Fogadod a jeggyel rendelkezőket, biztosítod számukra a művészeti érték optimális befogadását. Ezután a visszajelzéseket összegzed és eljuttatod az alkotókhoz. Tevékenységed főként a helyi társadalom közművelődési intézményeiben valósul meg.

Hogy megkezdhesd tanulmányaidat érettségi végzettségre van szükséged. A tanfolyam távoktatásos formában valósul meg, így otthonod kényelméből fél év alatt el tudod végezni. A tananyaggal kapcsolatban felmerülő kérdésekben az oktatók elektronikus úton állnak majd rendelkezésedre. Sikeres szakképesítő vizsga esetén államilag elismert Közművelődési munkatárs szakképesítést igazoló bizonyítvány tulajdonosa leszel.

 

Ha átfogó – rengeteg munkához felhasználható – tudást szereznél

Végezetül, mutatunk Neked egy olyan tanfolyamot, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy produktívan végezhesd irodai munkádat. Ez az Excel tanfolyam. Illetve, egyéb szakmák mellé is javasolt elsajátítása, mivel számtalan hasznos felhasználási lehetőség rejlik benne. Az Excel legalább kezdő szintű ismerete szinte már mindenhol alapkövetelmény.

Ma már megszámlálhatatlan számítógépes program, alkalmazás létezik, melyek a hatékony irodai munkavégzést segítik. De közülük az Excel használatának megkerülése szinte lehetetlen.

A számadatok papíron történő vezetése, illetve az ezekkel való műveletek papíron végzése már a múlté. Ezeket sokkal célszerűbb Excel táblázatba rendezni. Így bármilyen pénzügyi, logikai, matematikai stb. műveletet tudunk végezni az adatokkal. Ezekhez a műveletekhez előre definiált képletek, azaz függvények nyújtanak segítséget. A végeredményt pedig – különféle diagramokkal – grafikusan is szemléltethetjük.

Hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő szintű képzést, kétféle Excel tanfolyamot hoztunk létre. Kezdő Excel online tanfolyamunkat akkor ajánljuk számodra, amennyiben nem rendelkezel még semmiféle Excel tudással, illetve akkor, ha szeretnéd a régen tanult alapokat felfrissíteni. Haladó Excel online tanfolyamunk elvégzését akkor javasoljuk, ha már tisztában vagy az alapokkal. Neked komplexebb műveleteket fogunk megtanítani.

 

Érd el velünk céljaidat!

Válogass folyamatosan frissülő tanfolyamaink között!

Szerezz nálunk hasznos többlettudást, hogy téged soha ne érhessen meglepetés a munkaerőpiacon!

 

 

Forrás: tanfolyam.hu, szakkepesites.ikk.hu

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések