fbpx
Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Lesd meg SEO tanfolyamunkat, ha szeretnéd tudni, hogy kerülhetsz előrébb a rangsorban

Napjainkban az üzleti folyamatok nagy része már az interneten keresztül zajlik. Éppen ezért nem árt, ha tisztában vagy a SEO alapjaival. Tarts velünk!

 

SEO, azaz keresőoptimalizálás

Hallottál már a robotokról, amik szüntelenül, megállás nélkül azon dolgoznak, hogy feltérképezzék, megtalálják a világhálón fent lévő weboldalakat? Ahogy ezekre rátalálnak megállapítják, hogy mennyire érdemes az az oldal, hogy a Google keresőbe beírt kifejezésre – kulcsszóra – a keresési találatok között szerepeljen.

Amennyiben a keresőoptimalizálás folyamatát jól végzed, a rangsorolási versenyben remek helyezést érsz el, weboldalad a találatok között előre kerül a Google keresőmotorban. Ez így lehet, hogy nem is hangzik olyan bonyolultnak, pedig egy nagyon összetett folyamatról van szó.

Igazából a Google célja ezzel egyszerű. A legminőségibb, legrelevánsabb oldalakat ajánlani a felhasználók számára. Ahhoz, hogy ezt gyorsan megvalósíthassa, előre feltérképezi az oldalakat.

Ha jól akarsz teljesíteni, alapvető, hogy jó minőségű tartalmakat nyújts a felhasználók számára, valamint az is lényeges, hogy az oldalad technikai SEO háttere is rendben legyen. Ez utóbbit jelenti például a webhely sebessége. Nem mindegy, hogy a felhasználó számára milyen gyorsan tud betöltődni a keresett oldal. Fél másodperccel több idő már visszafordulást eredményezhet a weboldal látogatója részéről. Vagyis nem vár tovább, elhagyja az oldalt.

 

Search Engine Optimization azaz SEO

A keresőoptimalizálás olyan tevékenységek összessége, melyeket azért hajtunk végre, hogy weboldalunk minél előrébb sorolódjon a Google keresőmotorban. Azt, hogy hányadik helyre kerül, a Google algoritmusain múlik. Ezek titkosak és folyamatosan változnak, de a SEO szakértők sok éves tapasztalat útján nagyjából kiismerik az algoritmusok működését. Ezekről az ismeretekről rengeteg cikk íródott. A neten kutakodva számtalan írást találhatsz Te is a keresőoptimalizálással kapcsolatban.

Keresőoptimalizálás tanfolyamunkat azért hoztuk létre, hogy ne vessz el az információtengerben. Könnyen értelmezhető széles körű leírást adunk számodra a keresőoptimalizálás folyamatáról és minden lényeges eleméről.

 

SEO tanfolyam online formában

Ha egy kicsit is érdekel a digitális marketing világa, ez a tanfolyam Neked való! Akkor pedig végképp, ha van egy weboldalad, amit szeretnél, ha előrébb sorolódna a Google keresőben. Ha szövegíró vagy, akkor viszont kötelességed képezni magad, hogy olyan cikkeket tudj írni ügyfeleid számára, amiket az első helyre tudsz juttatni.

Ha praktikus tanácsokra vágysz, amit aztán azonnal át tudsz ültetni a gyakorlatba, akkor bátran ajánljuk számodra SEO tanfolyamunkat. Időkorlát nélküli hozzáférést biztosítunk hozzá. A képzés személyes jelenlétet nem igényel, az anyagot otthonod kényelméből el tudod sajátítani.

 

Ingyenes Google eszközök

Két nagyon hasznos, ingyenes Google szolgáltatás a Google Search Console és a Google Analytics. A Google csodafegyverei segítségével a keresőoptimalizálási tevékenységed sokkal egyszerűbb és precízebb lesz.

 

Google Search Console

A Search Console az egyik legalapvetőbb eszköz a SEO szakemberek és a webhelytulajdonosok számára. Lehetővé teszi, hogy javítsuk weboldalunk megjelenését a Google találati oldalain.

Többek között az is kiderül az adatokból, hogy az emberek mely szavakat használva találnak rá weboldalunkra. Ez alapján pedig könnyebben optimalizálhatjuk weboldalunk a megfelelő keresőkifejezésekre.

A Google Search Console használata során rengeteg olyan lehetőséget találhatsz, melyeket weboldaltulajdonosként hatékonyan bevethetsz a keresőoptimalizálási folyamat során.

 

Google Analytics

Egy nagyon népszerű analitikai eszköz. Viszont, nem olyan egyszerű a használata. Rengeteg adatot tartalmaz, és aki először találkozik a kezelőfelülettel, nem igazán tudja hogyan kezdjen hozzá.

Megtudhatod belőle például, hogy honnan, milyen eszközről érkeznek látogatóid az oldaladra, valamint demográfiai adataikról is információt kapsz. Segítségével azt is kiderítheted, hogy hova érkeznek az emberek az oldaladon, valamint, hogy mely aloldalakról hagyják el leggyakrabban a webhelyed.

 

Néhány kifejezés, amiket már a tanfolyam előtt is érdemes ismerned

 • indexelés: A robotok linkről linkre járnak, hogy felfedezzék az oldalakat. A honlapok HTML kódját aztán egy óriási adatbázisba mentik. Ez az indexelés folyamata.
 • linképítés: Hogy a robotok minél könnyebben megtalálják oldalunkat, fontos, hogy minél több másik weboldalon ott legyen a linkünk.
 • meta leírás: A tartalom rövid, szöveges leírása. Ha jól fogalmazod meg, arra ösztönözheted vele a felhasználókat, hogy kattintsanak a weboldaladra.
 • nofollow: Ezzel jelezzük a robotoknak, hogy ezt a linket ne vegyék figyelembe, vagyis ne kövessék az oldalt.
 • organikus találatok: A keresők listájában azok a találatok, melyekbe nem fizetett hirdetéssel kerülnek a weboldalak.
 • horgonyszöveg: Egy kattintható szövegrész, amire linket helyezünk. Rákattintva átkerülünk egy másik oldalra.
 • 404-es hiba: Amikor a szerver nem találja a keresett weboldalt. A weben ez a leggyakoribb hibaüzenet. Ez általában akkor fordul elő, ha a weboldalt törölték.

 

Kulcsszókutatás

Hogy jön ide a kulcsszókutatás? Hát úgy, hogy a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb része. A kulcsszó, vagy kulcskifejezés egy olyan szó, vagy kifejezés, amelyet a felhasználók a keresőbe beírva, az oldalunkra találhatnak. A kulcsszókutatás során tehát rátalálhatunk azokra a szavakra, amelyek segítségével az emberek legkönnyebben megtalálják a honlapunkat.

A kulcsszókutatáshoz megfelelő eszközre van szükség. Rengetegféle fizetős és ingyenes választásunk van, amelyekről tanfolyami anyagunkban is olvashatsz. Ilyen például a Keyword Planner, ami a Google ingyenes eszköze.

 

Ha szeretnéd még tovább bővíteni tudásod

Ha a keresőoptimalizálásban otthon akarsz lenni, nem árt, ha az alap angol szavakat, kifejezéseket is ismered. Ilyen fontos tudnivalók a keresőoptimalizálás témában például a nofollow, anchor text, meta descripton, head keyword, vagy akár a search engine optimization angol kifejezések. Ezt az alapvető tudást megadja számodra online angol tanfolyamunk kezdők számára, mely A1 szintű nyelvismeret elérésére törekszik. Teljesen az alapoktól építkezik, hogy legalább minimum szinten elboldogulj a világ legbeszéltebb nyelvével.

Ha a keresőoptimalizálást szuperül akarod csinálni, fontos, hogy ismerd a SEO szövegírás szabályait is. Online SEO képzésünk sok-sok tippet fog adni, hogy minél profibb szinten tudj keresőoptimalizáltan írni. De azt tudnod kell, hogy nem elég a Google-nek megfelelni. Az emberek kíváncsiságát is ki kell elégítened, hogy visszatérjenek a honlapodra. Ha szeretnél egy kis plusz útmutatást a kreatív íráshoz, vágj bele kreatív írás tanfolyamunkba. Ez a gyorstalpaló tanfolyam biztosítja az írásod magas szinten tartását. Ráadásul, ezzel a tanfolyammal megnyílik számodra a lehetőség, hogy kreatív szövegíróként belépj egy olyan világba, ahol a hobbiddal keresel pénzt. Nincs főnök, freelancerként – vagyis szabadúszóként – bárhonnan dolgozhatsz, ahonnan csak szeretnél.

A SEO és a digitális marketing kéz a kézben együtt járnak. Aki az egyik témakört átfogóan ismeri, az a másik alapjaival is tisztában kell, hogy legyen. Éppen ezért, ha a keresőoptimalizálásban szeretnél elmélyülni, online marketing tanfolyamunkat is figyelmedbe ajánljuk. Ez a tanfolyam segít Neked abban, hogy elsajátítsd az online marketing alapjait. Természetesen, alaposan körbejárjuk az online marketing jelenleg legnépszerűbb formáját, a közösségi média, vagyis social media marketinget is.

 

On-Page SEO vs. Off-Page SEO

Azt már tisztáztuk, hogy a találati lista sorrendje az algoritmusok által figyelembe vett SEO tényezők alapján épül fel. Ezeket – az egyik fő osztályozási mód alapján – két nagy csoportba sorolhatjuk:

 

On-Page SEO

Minden olyan tényező idetartozik, melyre hatással lehetünk a weboldalunkon, amivel így javíthatunk Google találati helyezésünkön.

Ide tartozik pl. az oldalad:

 • sebessége
 • reszponzivitása, azaz mobilbarát-e
 • tartalmának minősége, használsz-e megfelelő kulcsszavakat
 • kifelé mutató és belső linkjei
 • URL struktúrája

 

Off-Page SEO

Ezek a weboldalunkon kívüli tényezők, így nehezebben lehet rájuk befolyást gyakorolni.

Az off-page SEO részét képezik többek között:

 • külső linkek, melyek más honlapokról a weboldalunkra mutatnak
 • hírlevelek, oldalunkra mutató linkeket elrejtve bennük
 • kérés az ismerősök felé, hogy tegyenek közzé rólunk értékeléseket különböző felületeken
 • egy-egy kommentben elhelyezett jó tanács mellett weboldalunk linkjének elhelyezése
 • vendégcikkek írása, elhelyezve benne linkeket, amik az oldalunkra mutatnak

 

Szóval, belevágsz?

Most már nincs más dolgod, mint weboldalunkon jelentkezni az online SEO tanfolyamra! Csak egy működő digitális eszközre – számítógépre, laptopra, tabletre, vagy okostelefonra – és működő internetkapcsolatra van szükséged. Ne habozz, kezdd el most!

 

 

Forrás: webshark.hu; seoinfo.hu; seoportal.hu; thebrightacademy.hu

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések