fbpx
Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Irodai munkához elengedhetetlen képzések: Excel és a többi fontos tanfolyam

Azokról az irodai munkához elengedhetetlen programokról – valamint tanfolyamaikról – olvashatsz, melyek jelentősen támogatják a gördülékeny munkavégzést.

 

Szoftverek a produktívabb munkavégzésért

Sok-sok számítógépes program létezik, melyek a hatékony irodai munkavégzést segítik. De közülük néhány használata szinte elengedhetetlen ahhoz, hogy produktívan végezhesd irodai munkádat. Akár adminisztráció, akár más munkakörben.

 

Microsoft Excel táblázatkezelő

Az Excel a Microsoft Corporation által fejlesztett táblázatkezelő program, mely a Microsoft Office irodai alkalmazáscsomag része. Legalább alapszintű ismerete szinte mindenhol követelmény, hiszen rengeteg hasznos felhasználási lehetőség rejlik benne.

Amikor sok számadattal kell dolgoznunk, célszerűbb azokat táblázatba rendszerezni, ahelyett, hogy egy papíron vezetnénk. A táblázatban pedig már mindenféle pénzügyi, logikai, matematikai stb. műveletet tudunk végezni a bevitt adatokkal. Ezekhez a műveletekhez előre definiált képletek, azaz függvények nyújtanak segítséget. A végeredményt pedig grafikusan is szemléltethetjük különféle diagramokkal.

Összegezve, az Excel táblázatkezelő egy olyan számítógépes program, amellyel egy táblázatban tárolt adatokon különféle műveletek végezhetők.

A Microsoft Excel legnagyobb egysége a munkafüzet, amely munkalapokra, másnéven számolótáblákra tagolódik. Ezeket pedig számokkal jelölt sorok és betűkkel vagy betűkapcsolatokkal jelölt oszlopok tagolják, melyekből tömérdek mennyiség áll rendelkezésre a felhasználó részére. A sorok és oszlopok keresztezései pedig a cellák, amelyek adatbevitelre szolgálnak.

Az Excel mára már sokkal többet jelent, mint egy szimpla munkahelyi szoftver. Otthonodban és az irodai munka során is fel tudod használni az elsajátított ismereteket. Az Excel például még a havi háztartási költségek nyomon követésében is segíthet.

Ha kevés volt az iskolában leadott Excel oktatási anyag, illetve a munkádhoz nap, mint nap szükség lenne az Excel használatára, válaszd Kezdő, vagy Haladó Excel tanfolyamunkat!

A képzés elvégzéséhez nincs szükség előzetes tudásra. A részvétel feltétele csak az, hogy a jelentkező legalább a 16. életévét betöltse.

Neked ajánljuk Kezdő Excel tanfolyamunkat, amennyiben nem rendelkezel még semmiféle Excel tudással, illetve akkor, ha szeretnéd az alapokat felfrissíteni. Megismertetünk az Excel felépítésével, alapfunkcióival. Megmutatjuk hogyan történik az adatbevitel, a navigáció és kijelölés. Megismertetünk az adatok áttekinthetővé tételével, összesítésével és még sok más, az alapokhoz szükséges tudásanyaggal.

Haladó Excel tanfolyamunk választását akkor javasoljuk számodra, ha már tisztában vagy az alapokkal. Neked komplexebb műveleteket fogunk megtanítani. Bonyolultabb függvényeket is átveszünk, a diagramoknak pedig a formázásával és forrásadatainak módosításával is foglalkozunk.

Munkáltatóknak is bátran ajánljuk, hogy dolgozóik részére vegyék igénybe tanfolyamunkat. Cégeknél, több dolgozó esetén egyedi ajánlat alapján bárhová szívesen kimegyünk oktatást tartani. Az alkalmazottak olyan gyakorlati tudást fognak elsajátítani, amivel sokkal hatékonyabb feladatmegoldásokat valósítanak meg.

 

ECDL – egységes európai számítógép használói jogosítvány

A mai világ alapelvárása, hogy legalább felhasználói szinten mindenki értsen a számítógéphez. A felhasználói ismeretek meglétét az ECDL bizonyítvány hivatott igazolni.

Az ECDL – European Computer Driving Licence – mára Európa szinte valamennyi országában elérhető, illetve több Európán kívüli ország is csatlakozott, hogy biztosítsa megszerzésére a lehetőséget. Viszont ezekben az országokban ICDL – International Computer Driving Licence – a neve.

Az ECDL-t azért vezették be, hogy minél több ember az információs társadalom teljes értékű tagjává váljon. Az ECDL tanfolyam felkészít, hogy használni tudd a különféle irodai szoftvereket és feladataidat minél egyszerűbben tudd elvégezni.

Képzési csomagunk egy DVD-t foglal magában, amely tartalmazza a 7 modulos ECDL teljes elméleti és gyakorlati részét. A DVD-n gyakorlati feladatok és tesztek is találhatók, ezzel is biztosítva a szükséges tudás megszerzését. Leckéink nyelvezete könnyen érthető, így mindenki számára bátran ajánljuk.

Magyarországon és külföldön is jelentősen nő az esélyed a munkaerőpiacon az ECDL vizsga meglétével, főként, ha irodai munkára jelentkezel. Az ECDL bizonyítvány az a dokumentum, melyet Európában minden munkáltató ismer.

Az ECDL az Európai Unió által támogatott, egységes nemzetközi szabályok alapján működő – modulokból álló – vizsgarendszer. Magyarországon a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság vezette be. Azóta is őket illeti Magyarországon minden jog az ECDL-lel kapcsolatosan.

Az ECDL rendszernek két olyan modulja van, amiből kötelező vizsgázni, ha bizonyítványt szeretnél. Ezek a „Számítógépes alapismeretek” és az „Online alapismeretek” modul. Ezek biztosítják az alapszintű tudást. A többi modul választható opció. Ezek közül a leggyakrabban választottak a „Táblázatkezelés” és a „Szövegszerkesztés” modul. Mindkettőre nagy szükség van az irodai munkában és otthon is.

A vizsgáztatás a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság által akkreditált ECDL vizsgaközpontokban történik. Ezek Magyarország számos városában megtalálhatók, nem csak Budapesten. Csak regisztrálni kell és már meg is kezdheted a modulvizsgákat. A regisztráció bármeddig érvényes, így folyamatosan teheted le a vizsgákat, a Neked kényelmes gyorsasággal.

Az ECDL bizonyítványért 4 – 2+2 – vagy 7 – 2+5 – sikeres modulvizsgát kell tenned. A 7 modulos ECDL vizsga letétele a standard. A modulvizsgák sikeres letétele után, amennyiben négy vagy hét modult sikeresen teljesítettél, elektronikusan hitelesített, nemzetközileg elismert ECDL bizonyítványt kapsz.

 

Gépírás: technika a hatékonyabb munkavégzéshez

A tömérdek szoftver mellett módszerek is léteznek, melyek a gyorsabb munkavégzést segítik. A gépírás, azaz a tízujjas vakírás óriási találmány volt annak idején, amelynek azóta is nagy hasznát vesszük. Azért hozták létre, mert hihetetlen gyorsasággal lehet vele szöveget leírni, és ezáltal rengeteg időt és bosszúságot tudunk megspórolni.

A gépírás nem bonyolult, csupán csak sok-sok gyakorlás kérdése az egész. Át kell állnia agyunknak, hogy az eddigi egy-két ujjunk használata helyett mind a 10-et igénybe vegyük.

A tízujjas vakírás olyan írástechnika, mely során nem szemünkkel keressük meg a billentyűzeten leütendő billentyűket, hanem – gyakorlás útján – emlékezetünkből hívjuk elő egy pillanat alatt előre betanult ujjrenden alapulva.

Az irodai munkavégzés során nagyon sok időt és energiát spórolhatsz meg, ha nem kell keresgélned a betűket a billentyűzeten. Ugyanez igaz akkor is, ha még tanulsz. Se irodai dolgozó, se tanuló nem vagy? Csupán szeretsz a gépen dolgozni, játszani, egyszerűen csak használni? Ugye, hogy milyen bosszantó, ha csak keresgéled a betűket, ahelyett, hogy gyors gépeléssel haladnál?

A gépírás tanuláshoz szükséged lesz egy asztali számítógépre, vagy egy laptopra. Mindegyik billentyűzetén egy kis kiemelkedéssel jelölve van az „F” és „J” betű, hogy mutatóujjainkkal kitapogatva megtaláljuk a vakíráshoz szükséges alaphelyzetet.

Kiinduláskor nyolc ujjunkat a megtanult billentyűk fölé helyezzük és a gépelés során az egyes ujjainkhoz meghatározott billentyűkhöz nyúlunk ki. Lényeg, hogy az egyes billentyűket mindig ugyanazzal az ujjunkkal üssük le és közben ne figyeljük a billentyűzetet.

A gépírás tudást állás keresésnél érdemes beleírni az önéletrajzba, hiszen ezzel jókora előnyhöz juthatsz, mert a munkáltatónak sem mindegy, hogy mennyire vagy gyors és hatékony, milyen a munkaidő kihasználásod.

Vásárold meg a számítógépes gépírást oktató programot, és tanuld meg a vakon írást, a saját otthonodban, a saját tempód szerint. Teljesen mindegy, hogy hány éves vagy, vagy milyen végzettséged van. Ezzel csak nyerhetsz, hiszen – ha a többség közé tartozol – életed nagy részét számítógép előtt töltöd.

 

Bárhonnan képezheted magad

Gépírás és ECDL tanfolyamunk során Te magad oszthatod be, hogy mik azok a napok, amikor időt tudsz rá szakítani, hogy előkerüljön a tanulnivaló. Mindkettő levelező képzés, így saját időbeosztásod alapján tanulhatsz otthonod, vagy akár egy kávézó kényelméből.

Kezdő Excel, illetve Haladó Excel tanfolyamunk tananyaga online módon kerül átadásra. Az oktatás napján a belépési kódot e-mailben elküldjük, mellyel be tudsz lépni a Google Classroom oktatási felületére.

Gépírás, illetve ECDL tanfolyamunk végeztével elismerő névre szóló certifikátot, Excel tanfolyamaink elvégzése után pedig névre szóló tanúsítványt állítunk ki.

 

Most már tudod mit érdemes tanulni

Ha megjött a kedved valamelyik képzéshez, vágj bele, hiszen téged fog segíteni a tudás, amit általa megszerzel. Nincs mire várni! Érd el, hogy a munkatársak álla leessen a tudásod láttán.

Forrás: support.microsoft.com

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések