fbpx
Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Hogyan változott a szemöldök divat?

A szemöldök divat az idők folyamán nagyon sokat változott. Tarts velünk, mert cikkünkben bemutatjuk Neked alakulását és hogy jelenleg mi a trendi szemöldök viselet.

 

Időről időre változó szemöldök divat

A szemöldökünk fontos része arcunknak, keretet ad tekintetünknek. Így nem csoda, hogy divat szempontjából is folyamatosan változik formája.

Pár pillanatra ugorjunk vissza nagyon régre az időben, méghozzá az ókori Egyiptomba, mert már itt elkezdődött a szemöldök alakítása. Akkoriban a szemek erős hangsúlyozása volt a módi, mind a nők, mind a férfiak körében. A szemöldök vonalát is hangsúlyosan kiemelték, csak akkor még szemceruza helyett egyéb elérhető lehetőségekkel, például szénnel és galenit porral valósították meg a szem-, és szemöldökfestést.

Na de térjünk át az 1900-as évekre! Inkább foglalkozzunk a közelebbi korszakokkal.

Az 1920-as években kezdődött el a vékony szemöldök divatja, ami aztán később hol lecsengett, hol újra előjött az idők folyamán.

Az 1930-as évekre Max Factor sminkmester teremtett meg egy új szemöldök trendet, a lefelé hajló vékony íves félhold formát. Ezt úgy érte el, hogy a szemöldököt leborotválta, majd erre rajzolta meg szemceruzával a formát. És így tett minden nő, aki követni akarta az akkori divatot. Teljesen kiszedték, illetve leborotválták szemöldöküket, majd szemöldökceruzával újrarajzolták azt.

Az 1940-es években a II. világháború miatt nem volt idő a tükör előtt szépítkezni és kozmetikai cikkeknek is híján voltak a nők ebben az időszakban. Így akkoriban vastag, természetes ívű, hosszan futó, tömör szemöldököt festettek maguknak a nők.

Az 1950-es években a háború után mindenki próbált visszatérni a normális életbe. A nők újra be tudták szerezni a sminktermékeket, így örömmel használták is azokat. Megkezdődött a rövid, közepesen vastag, finoman ívelt szemöldök trendje.

Az 1960-as évek a hosszú, hangsúlyos szempillák divatja volt. Ekkor háttérbe szorult, hogy szemöldökükkel foglalkozzanak, nem is igazán hangsúlyozták azt.

Az 1970-es éveket a bulizás, diszkó, csillogás, így sok-sok csillámpor jellemezte, szemöldöküket pedig hagyták nőni a maga módján.

Az 1980-as években beköszöntött a vastag és látványos szemöldök kora, ugyanis ezt a korszakot a túlzás és erőteljesség jellemezte. Ekkor volt nagy divat pl. a válltömés és feltupírozott haj is.

Aztán, az 1990-es években nem menekülhettek a szemöldök szálak. Mindenki nekiesett csipesszel, gyantával, hogy egy nagyon vékony ívet alkossanak maguknak.

És elérkeztünk a 2000-es évekhez. Maradt a vékony szemöldök divatban, de a 90-es évekétől kicsit vastagabb formában. Részben visszatért az 50-es évek rövid, finoman ívelt szemöldöke.

Aztán a 2010-es évek elhozta a szó szerint nagy változást! Megérkezett a szinte teljesen egyenes, dús és vastag szemöldökdivat.

Jelenleg, a szelfikorszakban mindenki a tökéletes külsőt akarja hozni, még a férfiak is nagy hangsúlyt fordítanak rá. Ha már tökéletesség, most a szemöldök laminálásnak is nagy divatja van, amelyet elsajátíthatsz Szemöldök 3in1 tanfolyamunkon. Ezzel a formázási technikával beállíthatod rakoncátlan szálaidat, dús és rendezett szemöldököt alkothatsz meg.

 

10 elképesztően túlzó és figyelemfelkeltő szemöldökforma, amit nem feltétlenül kell kipróbálnod

Akadnak, akik nem követni, hanem diktálni akarják a divatot. Néha sikerülhet ezt megvalósítani, de sok esetben óriási divatbakik születnek. Így van ez a szemöldök divat terén is. Döntsd el Te, hogy a következő esetekben kinek melyik jött össze.

Vajon ezek az egyáltalán nem természetes hatású szemöldökök viselői a hétköznapok során is merik vállalni arcukat? Képeket csak linkekkel mertünk mutatni. A nevetőgörcs miatt nem szerettünk volna felelősséget vállalni.

 • Hullámos szemöldök:

Hasonlít a villám szemöldökre. Talán úgy a legegyszerűbb az elkészítése – amennyiben valaki egyáltalán gondolkodna ebben – ha először is eltűnteted az eredeti szemöldököd alapozóval és púderrel, majd ezután festesz magadnak hullámos formát. Aki még a merésznél is merészebb, a szemhéját is hullámosra színezi.

 • Fonott szemöldök:

Ami valójában nem is fonott. Profi sminkesnek kell lennie annak, aki el szeretné készíteni. Ahhoz ugyanis nem elég hosszú szemöldökünk, hogy befonhassuk.

 • Masni formájú szemöldök:

Ha nincs ötleted, hogy mivel nevettess meg valakit, ragadj sminkecsetet, szemöldök festéket és pillanatok alatt elkészítheted a masni formájú „remekművet”.

 • Dupla végű szemöldök:

Azaz sellőfarok szemöldök. Egy kis takaró alapozás, plusz festék, így érhető el ez az ugyancsak különös forma. Szerencsére borotvára itt sincs szükség.

 • Szemöldökbe borotvált szívecske:

Viszont ennél a formánál már előkerül a borotva. Egy apró szívecskét kell beleborotválni a szemöldökbe.

 • Díszített szemöldök:

Van, aki rajzokkal, csillogó strasszokkal díszíti szemöldökét, remélhetőleg csak ünnepi időszakban.

 • Punkos szemöldök:

Avagy karikaékszerek végig a szemöldökbe. Legalább 5-5 db.

 • Sárkány szemöldök:

Vagyis a sárkányok gerincvonali ívének szemöldökünkre varázslása. Egy kis kefére és fixálóra lenne szükséged, ha ki szeretnéd próbálni.

 • Glória szemöldök:

A legbénább szemöldökök díjazottjai közé kétségkívül be lehetne választani. És még kézügyességre is szükség van a szálak megrajzolásához. Szóval leszögezhetjük: macerás és csúnya is egyben.

 • Láthatatlan szemöldök:

Azaz negatív tér szemöldök. Akinek az a célja, hogy ne is látszódjon a szemöldöke, csak alapozóra és púderre van szüksége. Ráadásul, ezt még tuningolni is lehet a szemöldök körüli rész kontúrozásával!

 

Szemöldök 3in1 tanfolyam

A szemöldök formázás legkeresettebb és legdivatosabb technikáit fogod tudni alkalmazni Szemöldök 3in1 tanfolyamunkat sikeresen elvégezve. Tantermi oktatás keretében professzionális oktatóinktól 1 nap alatt elsajátíthatod a cérnás szemöldökszedést, a szemöldökfestést hennával és a szemöldök laminálást is.

Biztosítjuk számodra az összes szükséges eszközt és alapanyagot a tanfolyam idejére.

A részvételhez kizárólag a 16. életéved betöltésére van szükség. Nem előírás semmiféle iskolai előképzettség.

A képzés végén névre szóló tanúsítványt állítunk ki számodra.

Találsz még nálunk további szépségápolási tanfolyamokat is. Nézz körül képzési kínálatunkban!

 

Tippek a mai kor tökéletes szemöldökéhez

Szemöldökünk fontos szerepet tölt be kinézetünkben, az arc meghatározó része. Most adunk pár tippet, amelyek reméljük, hogy hasznosak lesznek számodra.

 • Többségében az embereknek az a szemöldökforma áll a legjobban, amivel eleve rendelkeznek. Szóval ne essünk neki gondolkodás nélkül a szőrszálaknak, hogy aztán egy teljesen más szemöldököt alkossunk magunknak.
 • Divat ide, vagy oda, nem biztos, hogy Neked az aktuális szemöldök trend jól fog állni.
 • Nagyon fontos, hogy arra is odafigyelj, hogy hol kezdődjön és hol érjen véget a szemöldököd, illetve hol legyen a legmagasabb pontja.
 • A szemöldököd közepéből semmiképp ne szedj! Ahhoz soha nem lehet elég dús, hogy el kelljen belőle távolítanod.
 • Próbáld ki a kettő az egyben, prémium minőségű szemöldök és szempilla sampon készletet. A természetes szempillák előkészítése, valamint a műszempillák tisztítása és otthoni ápolása mellett a szemöldök építés, festés és tetoválás egyik legfontosabb alapanyaga egyben. Segítségével könnyedén eltávolíthatjuk a smink maradványokat, faggyút, kórokozókat és más szennyeződéseket, ezzel meghosszabbítva a szempilla és szemöldök építés, illetve laminálás élettartamát. A szemöldök és szempilla sampon készlethez jár egy tisztító ecset is.
 • Szemöldöködet tökéletesen kiemelheted barna, vagy fekete színű szemöldökceruzával. Mindenképp tartós festéket válassz, nehogy a nap végére elmásszon szemöldököd a helyéről.
 • Ha kuszák a szálaid, használj szemöldök formázót. Rengeteg termék választékot találsz belőle. Illetve, erre az esetre is hasznos segítség a szemöldök laminálás, amit tanfolyamunkon is elsajátíthatsz.

 

Meghoztuk a kedved?

Végezd el a Szemöldök 3in1 tanfolyamot, hogy a szemöldök profi formázása előtted már ne legyen akadály!

Várunk szeretettel!

 

 

 

Forrás: illegalbeauty.blog.hu, bronson.men, life.hu

Képek: Unsplash, Shutterstock

Kiskó Anikó

További bejegyzések