fbpx
Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Hogyan legyek egyéni vállalkozó?

Hogyan legyek egyéni vállalkozó? Hogyan kell ezen az úton elindulni? Elinduljak egyáltalán? Ha a Te fejedben is megfordulnak ezek a kérdések, olvasd el bejegyzésünket!

 

Indítsd el sikeres vállalkozásod!

Előtted van az a kép, amikor megpillantasz egy drága autót és arra gondolsz, a tulajdonosa biztosan egy sikeres vállalkozó? Rendszerint tényleg így van, a tulajdonos egy befutott vállalkozó. Viszont sokan már nem gondolják ezt tovább. Feltételezhető, hogy ezért az autóért, az eredményes vállalkozásért tennie is kellett az illetőnek. Méghozzá nem is keveset.

Egy egyéni vállalkozás indítása, beindítása rengeteg erőfeszítést igényel. Itt nem az egyszeri bejelentésekről, hanem a kezdeti – vállalkozásod megismertetésével kapcsolatos – feladatokról van szó. Mert ugye nem elég valamit elindítani, meg is kell ismertetni azt a többiekkel, hogy tudjanak vállalkozásod létezéséről. Ez az igazán nagy feladat. Erre kell felkészülnöd. Ha ezért sokat teszel, meglátod, beérik a munkád gyümölcse.

 

A Te vállalkozásod is maradjon túlélő!

A Központi Statisztikai Hivatal vizsgálta a magyar vállalkozásokat a 2008-2009-es világgazdasági válságot követően. Ha a vállalkozások 5 éves túlélési rátáját nézzük, ez a szám csak 2014-ben indult növekedésnek, de még 2017-re is csak 40%-ra tudott felkúszni. Azaz, a vállalkozások 60%-a nem élte meg az 5 évet sem.

Ahhoz, hogy Te sikerre vidd a vállalkozásod, és az fenn tudjon maradni, rengeteget kell tenned. Nap, mint nap bele kell adnod minden tőled telhetőt. Ezt segítünk megvalósítani a Hogyan legyek vállalkozó tanfolyamon különféle produktivitást növelő módszerekkel és marketing tanácsokkal.

 

Először ezeket gondold végig

Kezdjük is az alapoktól. Egy természetes személynek egyidejűleg egyetlen egyéni vállalkozói jogviszonya állhat csak fenn. Ha eldöntötted milyen vállalkozást indítasz, mi lesz a tevékenységi köröd, akkor igazából néhány óra alatt el is tudod indítani vállalkozásod.

Fontos, hogy először is ellenőrizd, hogy a folytatni kívánt tevékenységed engedély-, illetve bejelentés köteles-e. Több további tevékenységet is megadhatsz a fő egyéni vállalkozói tevékenységeden kívül, de ezeket mind-mind ellenőrizd. Például a tengeri halászat engedélyhez kötött, az édesvízi halászat pedig bejelentés köteles vállalkozói tevékenység.

Azt is el kell döntened, hogy alanyi adómentességet választasz-e, valamint, hogy bejelentkezel-e a kisadózó vállalkozások tételes adója – azaz a KATA adózás – alá, illetve, hogy a havi 50 ezer, vagy 75 ezer forintos tételes adó összeg megfizetését választod. Mindennek van előnye, hátránya.

Arra figyelj, ha olyan jól felfuttatnád a vállalkozásod, hogy a bevételed elérné az évi 12 millió forintos határt, a meghaladó rész után 40%-os mértékű adót kell fizetned.

 

Indulás lépésről lépésre

Az egyéni vállalkozás a legegyszerűbben elindítható és megszüntethető vállalkozási forma.

A NAV Webes ügysegéd szolgáltatásának segítségével be tudod jelenteni egyéni vállalkozói tevékenységed megkezdését, hogy nyilvántartásba vegyenek. Ez díj- és illetékmentes. Ezután a NAV haladéktalanul, automatikusan meghatározza adószámodat, nyilvántartási számot állapít meg és beszerzi a statisztikai számjelet.

A székhelyed szerinti önkormányzat számára is be kell jelentened egyéni vállalkozásodat. Ezután pedig már helyi iparűzési adót kell feléjük fizetned évente két egyenlő részletben.

Vállalkozóként kötelező a regisztráció a Kereskedelmi és Iparkamarába. Ezt a nyilvántartásba vételt követő 5 napon belül meg kell tenni és egyben befizetni az éves hozzájárulást. Szerencsére, a feléjük fizetendő összeg csak évi 5 ezer forint.

Ahogy ezzel a maximum egy napos folyamattal megvagy, indulhat is az izgalmas, kalandokkal teli vállalkozás!

 

Weboldal, közösségi média oldalak szükségessége

Mi a legfontosabb, miután elindítottad egyéni vállalkozásod? Hogy megmutasd magad! Mivel tudod ezt elérni? Rengeteg kommunikációval! És hogy ez milyen felületen a legegyszerűbb és legkifizetődőbb? Saját weboldaladon és a közösségi média oldalakon.

Mindenképp azt ajánljuk számodra, hogy használd ki a fejlett világunk adta lehetőségeket. Bízz meg egy szakembert, aki létrehoz neked egy profi weboldalt és élj a Facebook, Instagram, LinkedIn adta lehetőségekkel.

 

Foglaljuk össze: egyéni vállalkozás indítása – pro-kontra

Összeszedtük neked egy csokorba, milyen előnyei és hátrányai lehetnek, ha az egyéni vállalkozás létrehozása mellett döntesz.

 

Számos előny

 • Az egyéni vállalkozás könnyen elindítható, egyszerű és olcsó megalapítani. Ahhoz, hogy egyéni vállalkozóként elindulhass, nem kell bankot robbantanod.
 • Nem függsz további tagoktól, vagy üzlettársak döntésétől. Nem függsz igazán semmitől, csak önmagadtól és természetesen az ügyfelektől.
 • Az egyéni vállalkozók számára a KATA-s adórendszer kifejezetten előnyös adózási forma, hiszen kevés macerával és adminisztrációval jár.
 • Ha menet közben rájönnél, hogy mégsem ez a te utad, akkor könnyen meg is szüntetheted.

 

Néhány hátrány

 • Az egyéni vállalkozó felelőssége korlátlan, tehát a vállalkozás tartozásai esetén az egész vagyonával felel.
 • A gazdasági életben egy Kft-t sokkal tőkeerősebbnek gondolnak, és jobban megbíznak bennük.

 

Hogyan legyek vállalkozó tanfolyam

Már egy ideje motoszkál a fejedben a számtalan kérdés: Hogyan legyek egyéni vállalkozó? Nekem való egyáltalán a vállalkozás? Létezik még olyan, hogy vállalkozói igazolvány? Milyen kötelezettségekkel jár az egyéni vállalkozás? Meg fogok belőle élni? Hogyan kell létrehozni egy vállalkozást? Eljött az ideje, hogy választ kapj kérdéseidre!

A Hogyan legyek vállalkozó tanfolyam minden moduljában konkrét tanácsok és feladatok várnak, amiket elvégezve egyre közelebb kerülsz majd ahhoz, hogy sikerre vidd a vállalkozásod.

Lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan tudsz létrehozni egy egyéni vállalkozást online rendszereken keresztül, így sorban állás, és ügyintézők nélkül indíthatod el kényelmesen, otthonról a vállalkozásod.

Adózásról, könyvelésről, számlázásról is részletesen lesz szó. Ebben sem maradsz magadra.

Ha szeretnél minden szükséges információt egy helyen megtalálni és felkészülten belevágni életed nagy kalandjába, akkor ez a tanfolyam neked szól! Tekints rá úgy, mint egy vállalkozói kisokosra. Egyéni vállalkozónak lenni nem gyerekmese, de az útmutatások alapján elindulva, kellő szorgalommal egy jövedelmező üzletet tudsz fenntartani.

 

A tanfolyam felépítése

 1. modul: ALAPOK

1.1 Bevezetés

1.2. A vállalkozási ötlet

 1. modul: TERVEZÉS ÉS STRATÉGIA

2.1. Üzleti terv

2.2. Piackutatás

 1. modul: INDULÁS A GYAKORLATBAN

3.1. Regisztráció és hatósági bejelentések

3.2. Adózás és könyvelés

3.3. Fizetés és számlázás

 1. modul: PRODUKTIVITÁS

4.1. Tervezés

4.2. Reggeli rituálék

4.3. A produktivitást elősegítő mobilos alkalmazások

4.4. A produktivitást elősegítő szokások

 1. modul: MARKETING

5.1. Online hirdetési felületek és az arculat

5.2. A szolgáltatáspiramis, a tesztelés és a honlap

5.3. Az értékesítési szövegírás alapjai

 

Kedvet kaptál tanfolyamunkhoz?

Ha nem felesleges információkra, hanem praktikus tanácsokra vágysz, amit aztán azonnal át tudsz ültetni a gyakorlatba, akkor bátran ajánljuk számodra a Hogyan legyek vállalkozó online tanfolyamot.

Most itt a lehetőség! Gyere, Téged is várunk!

 

Forrás: ksh.hu, nav.gov.hu, thebrightacademy.hu

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések