Irányítsd a pénzügyeidet úgy, mint egy profi

Ha elveszel a kiadások vezetésében, és nem tudsz félrerakni annyit, amennyit eltervezel, vagy egyszerűen szeretnél anyagilag stabilabbá válni, akkor ideális számodra a pénzügyi menedzsment kurzusunk! A képzés célja, hogy olyan ismereteket adjunk át diákjaink számára, amik segítenek a rövid és hosszútávú pénzügyi tervezésben és az anyagi stabilitás megteremtésében. Ismerd meg a gazdasági alapfogalmakat, tanulj meg költségvetést számolni, figyelj a cash flow-ra és vedd kezedbe a pénzügyeidet!  

A pénzügyi menedzsment fogalma

A pénzügyi menedzsment a személyes pénzügyek és azzal kapcsolatos folyamatok, döntések tervezését és kivitelezését, irányítását jelenti. Ide tartozik minden, ami befolyásolja a pénzügyeidet: legyen szó kiadásokról, befektetési döntésekről, banki szerződésekről, stb.

Miért fontos a pénzügyek menedzselése?

A pénzügyek helyes és hatékony kezelése segít átlátni a rövid és hosszú távú célokat, csökkenteni a kiadásait, félrerakni és kézben tartani a folyamatok alakulását.

Ahogy egy vállalkozás esetében, úgy magánszemélyként is szükséges pénzügyi tervezeteket és különböző összegzéseket készíteni, hogy lássuk a kiadásainkat és annak fedezési lehetőségeit, illetve tudjunk előre tervezni, gyűjteni és befektetni.

Mikor van szükség pénzügyi menedzsmentre?

Tévedés azt hinni, hogy a pénzügyekkel csak akkor kell foglalkozni, amikor meghatározó élethelyzet előtt állunk (pl. házvásárlás). A kiegyensúlyozott, biztos anyagi háttér a folyamatos irányítás által teremthető meg. Rendszeresen foglalkozni kell a különböző pénzügyi lehetőségekkel, a kiadások csökkentésével és a pénzügyek optimalizálásával a fenntartható biztonság érdekében. Összefoglalva tehát, a pénzügyi menedzsmentre mindig szükség van.

A pénzügyi menedzsment fontos elemei

Az egyéni pénzügyi menedzsment sokban hasonlít az üzleti pénzügyekhez. Magánszemélyként ugyanúgy gondolni kell befektetésre, cash flow-ra, banki hitelek felvételére, havi beszámolók készítésére és még sok másra, mint egy szervezet esetében. Nézzük, mik tartoznak az egyéni pénzügyi menedzsment elemei közé!

Pénzügyi tervezés

A pénzügyi menedzsment a tervezést is magába foglalja, így ide tartozik a rövid és hosszú távú célkitűzés és azok eléréséhez szükséges, megfelelő módon megtervezett és előkészített fázisok definiálása is. Szeretnél félrerakni egy fél éves utazásra? Üzleti projekt elindításán gondolkozol? Vagy autót szeretnél venni? Akármi is a célod, a pénzügyi tervezés az első és legfontosabb lépése annak, hogy elérd az álmaidat.

Gazdasági ismeretek

Az alapvető gazdasági fogalmak és összefüggések ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy reális és jó döntéseket tudj hozni. Ahogyan a gazdaság alakulása és a külső tényezők az üzleti életre és a vállalati pénzügyekre hatnak, úgy az egyéni pénzügyek alakulását is nagyban befolyásolják. Nem vagy jártas a gazdasági témában? Nem probléma, hiszen a pénzügyi menedzsment képzés során megismerkedhetsz az alapokkal!

Pénzmozgás nyomonkövetése

A cash flow angol kifejezés a pénzmozgásra, pénzáramlásra utal. Megmutatja a bevételek és kiadások alakulását és hogy a kettő hogyan fedi le, hogyan egészíti ki egymást. A cash flow azt jelöli, amiből az adott hónapban gazdálkodni tudunk. Fontos ennek a nyomonkövetése, hiszen segít abban, hogy átlássuk a szükséges bevételeket, amik biztosan lefedik a kiadásainkat.

Költségcsökkentés

A vállalati struktúrában az egyik legjelentősebb projekt a költségek és kiadások rendszeres csökkentése. Ez egy olyan folyamat, amire szükséges a hétköznapokban is odafigyelni. Lehet, hogy csak napi 500 Forintot költesz olyan dologra, amit nélkülözni is tudnál, vagy olcsóbban is megkapnád. Alapvetően 500 Forint nem sok pénz, viszont egy hónapra nézve 15 000 Ft-ot jelent, amit költhetnél teljesen másra is. Ezért fontos a költségcsökkentés a mindennapokban is.

Befektetés

Befektetés lehet egy házvásárlás, egy vállalkozás indítása, részvényvásárlás, és sok más. Befektetési projektnek nevezünk minden olyan folyamatot, ami során egy bizonyos összeget kockára teszel annak érdekében, hogy azt profittal kapd vissza, akár megtöbbszörözve. Egy befektetés lehet kicsi, vagy nagy, attól függően, hogy mennyi tőke áll rendelkezésedre és milyen hosszú távra tervezel.

penzugy

Miért válaszd ezt az online képzést?

Egy olyan átfogó tananyagot állítottunk össze, aminek során elsajátíthatod azt a tudást, ami elengedhetetlen a pénzügyeid helyes menedzseléséhez. Befektetés? Megtakarítások? Költségcsökkentés és anyagi stabilitás? Nálunk gyakorlati tudást szerezhetsz, hogy hatékonyan tudd irányítani a pénzügyi életed.

Tanulj online, bármikor és bárhonnan

Az online tanulás lehetővé teszi, hogy a saját tempódban, a saját időbeosztásod szerint haladj a tananyag feldolgozásával. Nem kell az utazással időt töltened, vagy szabadnapot kivenned és hétvégéket az iskolapadban töltened ahhoz, hogy új tudásra tegyél szert. Akár néhány nap alatt elsajátíthatod az anyagot, ami segíthet elérni a személyes céljaidat. Ha pedig több időt szánnál a tanulásra, azt is megteheted.

Tanulj szakképzett oktatóinktól

Az online pénzügyi menedzsment képzés során profi oktatók tanítanak, akik a szakmai tudásuk átadása mellett érdekes példákkal és esettanulmányokkal színesítik az oktatást. Oktatóink sok éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a vállalati és személyes pénzügy menedzsment területén, rengeteg számviteli projekten dolgoztak már és készen állnak arra, hogy mindent megosszanak veled!

Fókuszban a gyakorlat

A példák és gyakorlatias oktatás segítségével hamar elsajátíthatod a pénzügy és számvitel alapjait és a tanfolyam elvégzésével párhuzamos alkalmazhatod a tanultakat.

Kinek való a pénzügyi menedzsment tréning?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a pénzügyi menedzsment képzés indulásáról!

Egyedi vállalati képzések, személyre szabott csomagajánlatok a naprakész tudásért a The Bright Academynél!

Modul 1. A pénzügyi kifejezések jelentése

Modul 2. Likviditás: fogalma; biztosításának "aranyszabályai"; megteremtésének eszközrendszere

Modul 3. A likviditási helyzet értékelése: tárgyi és alanyi módszerek, mutatók

Modul 4. Finanszírozás tervezés: eszközök és források tervezése; finanszírozási stratégiák

Modul 5. Eredménytervezés: bevételek és ráfordítások tervezése

Modul 6. Pénzforgalom tervezés: bevételek és kiadások tervezése; forráshiány és felesleg feltárása

Modul 7. Cash-flow tervezés: operatív és időszaki

Modul 8. A vállalat pénzügyi helyzetének változása: a cash-flow kimutatás

Modul 9. A gazdasági döntések (események) hatása a mérlegre, eredmény-kimutatásra és a pénzügyi helyzetre

Modul 10. A kedvező pénzügyi helyzetben lévő vállalat

Modul 11. A pénzügyi helyzet megítélése rövid és hosszú távon