fbpx

Táplálkozási tanácsadó képzés

A TANFOLYAMOT PARTNERÜNK A(Z) The Bright Academy SZERVEZI.

bruttó 99.990 Ft Egyszeri összeg
bruttó 99990Ft Egyszeri összeg
  • Áraink az ÁFA-t tartalmazzák
  • A tanfolyam azonnal indul
  • Időkorlát nélküli hozzáférés a tanfolyamhoz
  • Személyes jelenlétet nem igényel

Az egészséges táplálkozás

Az egészséges táplálkozás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy testünk és lelkünk jól működjön. A túlsúly, és az ebből fakadó metabolikus problémák ma már globális problémát okoznak. A megfelelő, egészséges étkezés nem bonyolult és ha mindezt kiegészítjük heti háromszori mozgással máris rengeteget tettünk azért, hogy megelőzzük a szív és érrendszeri betegségeket.

 

Az egészséges táplálkozás nemcsak azt jelenti, hogy a megfelelő ételek és italok fogyasztásával bevisszük a szervezetbe a szükséges tápanyagokat, hanem arra is kell figyelni, hogy mindenből a kellő mennyiséget vigyünk be. A Táplálkozási Tanácsadó Képzés segít, hogy tudásunkat bővítsük a témában. Ez a táplálkozási tanácsadó képzés tökéletes választás lehet, ha szimpatikus számodra a dietetikus szakma de még nem döntötted el, hogy biztosan ezzel szeretnél -e foglalkozni. Ha jelenleg sem időd, sem anyagi kereted nincs hagyományos tantermi képzésre, akkor ez a tanfolyam segít neked abban, hogy meglegyen az alaptudásod.

Mi is az a táplálkozástudomány és hogyan működik?

Rengeteg információ kering az interneten arról, hogyan is kellene egészségesen étkeznünk, nemcsoda, hogy összezavarodva kapkodjuk a fejünket. Ahogy fejlődik a tudomány ( biokémia, biológia és kémia) úgy kapnak egyre nagyobb hangsúlyt a hormonok és az anyagcsere folyamatok, ezért pedig a táplálkozás tudomány. Sokan meglepődve kapják fel a fejüket: a táplálkozásnak is van tudománya?!

 

Igen, a táplálkozásnak is van tudománya, ahol a szakember keres összefüggéseket ételek, allergének, tápanyagok között. A tápanyagok fontos építőkövei a szervezetünknek, energiával látnak el, emellett segítik az agyunk működését. Mivel mindannyian táplálkozunk, ezért a helyes táplálkozás fontossága mindenkit érint. Elég másfél liter víz egy nap? Rosszul érzem magam a tejes dolgoktól, ez miért lehet? A glutén tényleg problémákat okoz? A kurzus során a kérdéseidre választ kapsz!


taplalkozasi-tanacsado-kepzes-taplalkozastudomany

Kiknek ajánljuk a táplálkozási tanácsadó tanfolyam elvégzését?

  • Azoknak, akik szeretnének esetleg későbbiekben a dietetikus szakma felé specializálódni
  • Személyi edzők számára, hogy bővíthessék a szolgáltatásukak
  • Azoknak, akik jobban meg szeretnék érteni, hogyan és miből épül fel a testük
  • Dietetikusok számára, hogy frissítsék a tudásukat

 

Miről szól a táplálkozási tanácsadó képzés?

  • Megismerkedünk az alapvető fogalmakkal a táplálkozástudomány területéről
  • Sorra vesszük, milyen korban mire van szüksége a szervezetünknek
  • Megismerjük a tápanyagok fajtáit, hipo- és hiperfunkcióit
  • Bemutatjuk a leggyakoribb, tápanyaghiányból adódó betegséget és hogy hogyan előzzük meg a kialakulását
  • Vitaminok jótékony hatásairól
  • Elemeikre és hatásaira bontjuk a legalapvetőbb élelmiszereinket
  • Növényi alapú táplálkozás előnyeit és hatásait is bemutatjuk
  • A tanfolyam végén étrendtervezőt, recept ötleteket, illetve három napos teljes értékű mintaétrend osztunk meg veletek

A tanfolyam elvégzéséről online certifikátot állítunk ki!

 

A tanfolyam moduljai

  1. Alapgondolatok a táplálkozásról és annak széles körű hatásairól
    a. Bevezetés
    b. Táplálkozás és egészség kapcsolata – Miért legyünk tudatosak?
    c. Mik azok a tápanyagok?
    d. Makrotápanyagok
    e. Mikrotápanyagok
    f. Főbb élelmiszercsoportok és helyük a táplálkozásban
    g. Ételek különböző életszakaszokban
    h. Az egyes ételcsoportok hatásai egészségünkre és fejlődésünkre
    i. A különböző ételcsoportok étrendünkben való korlátozásának hatása
    j. Teszt

  2. Mi van az ételeinkben?
    a. Bevezetés
    b. Melyek a GMO élelmiszerek? Biztonságosak?
    c. Bio és nem bio élelmiszerek
    d. Antibiotikumok a húsban
    e. Mikroműanyagok
    f. Teszt

  3. Mennyi ételt fogyasszunk naponta?
    a. Bevezetés
    b. Napi kalóriaszükséglet életkor és nem alapján
    c. Milyen gyakran étkezzünk?
    d. Anyagcsere – energiabevitel – Számít egyáltalán a kalória?
    e. Érdemes számolni a kalóriákat?
    f. Egészséges lehet a böjt?
    g. Működnek a különböző étrendek? Biztonságosak?
    h. Milyen az egészséges étrend? – Arányok a tányéron
    i. Teszt

  4. Táplálkozási betegségek
    a. Az elhízásról általában
    b. Testtömegindex és testzsírszázalék
    c. Milyen alapanyagok növelik az elhízás kockázatát?
    d. A túlevéses zavar
    e. A táplálkozási hiányok
    f. Az élelmiszer szerepe a krónikus betegségek kialakulásában
    g. Teszt

  5. Táplálkozási irányzatok és életmódváltás
    a. Táplálkozási irányzatok
    b. Diéta helyett életmódváltás
    c. Időben korlátozott étkezés
    d. Teszt

  6. Növényi táplálkozás – hosszútávú megoldás vagy múló hóbort?
    a. Bevezetés
    b. Növényi étrend és egészség
    d. Növényi étrend és fenntarthatóság
    e. Ötletek a növényi alapú étrendhez
    f. Étrendkiegészítők – Érdemes szedni őket?
    g. Teszt

  7. Sport, cirkadián ritmus és légzés 
    a. Sport előnyei
    b. Testtípusok
    c. A mozgás fontossága a fogyás szempontjából
    d. Cirkadián ritmus
    e. Légzés
    f. Teszt

  8. Tanácsadás a gyakorlatban
    a. Milyen egy jó táplálkozási tanácsadó?
    b. Hogyan építsük fel a konzutlációkat?
    c. Hogyan legyünk sikeres táplálkozási tanácsadók?
    d. Ezért fontos a saját weboldal készítése
    e. Miért van szükségünk e-mail kampányra?
    f. További hasznos tippek, amikkel kitűnhetünk a tömegből

  9. Extra tippek, tartalmak
    a. A hüvelyesek elkészítési módja
    b. Mit főzzek? – Három napos teljes értékű mintaétrend
    c. Mit főzzek? – Recept ötletek
    d. Zöld szokások, amiket máris bevezethetünk
    f. Összefoglalás
    g. Ajánlott tartalmak
    h. Felhasznált irodalom
    i. Teszt