fbpx
Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@alfakapos.hu e-mail címen.

Ismerd meg egyik számítógépes tanfolyamunkat, a Microsoft Excel képzést!

Már régóta fontolgatod, hogy elvégeznél egy Microsoft Excel tanfolyamot, de nem tudod, hogy miért érdemes? Elég egy kezdő tanfolyam vagy inkább egy középhaladó?

 

Miért jó, ha elvégzed a Microsoft Excel tanfolyamot?

Az utóbbi egy évünk a vírusról szólt. Sokan kellett, hogy munkahelyet váltsanak, vagy valami újba kezdjenek ahhoz, hogy újra munkájuk legyen.

Ma már nem csak irodai környezetben használják az Excelt. Sok olyan munka van, ami nem irodában zajlik, mégis szükséges hozzá ennek a táblázatkezelőnek a tudása, ismerete.

Ahhoz, hogy egy állásinterjúra magabiztosan tudj elmenni, ma már nélkülözhetetlen az Excel tudás. Valaha tanultad? Talán még középiskolában, de már a felére sem emlékszel, pedig most igazán jól jönne? Vagy te az a korosztály vagy, aki soha nem tanult ilyet, de most szükséged lenne rá? Tudod, hogy nem csak a munkád során, de otthon is nagy hasznát veheted?

Miért pont az Excel?

Mert a világ egyik vezető szoftvere. Ha veszel egy laptopot, vagy asztali számítógépet, akkor akár csomagban meg is veheted hozzá Microsoft szoftvercsomagját, amely többek között az Excelt is tartalmazza. A legtöbben a Word miatt veszik meg, azt használják a mindennapjaink során, pedig még milliónyi olyan szoftver van a birtokukban, amellyel megkönnyíthetnék a mindennapjaikat. Nagyon sok embernek van a gépén úgy az Excel, hogy még csak nem is tud róla, vagy nem tudja használni, és ezért nem tudja, mekkora értéket képvisel. Bár bonyolultabb program az Excel, mint a Word, de másra is találták ki. Érdemes megtanulni az alapokat, a többit pedig az élet úgyis hozza magával.

 

Miért szeretjük az Excelt?

Az Excel amilyen összetett, olyan egyszerű, ezért aki teheti, biztosan használja. Te is észre fogod venni, hogy már nem csak a munkádat tudod megkönnyíteni, gyorsítani vele, hanem szépen be fog kúszni a mindennapjaidba, és már az otthoni dolgaidhoz is előveszed és használod. Ráadásul, ha jól összebarátkozol vele, akkor akár többszáz funkciót is képes leszel használni. Az Excel ilyen mértékű tudása, mindennapi használata akár a csúcsfizetések világáig is elvihet.

 

Mit tud az Excel?

Az Excel egy adatbáziskezelő szoftver, melyet a Microsoft fejlesztett. Azért hozták létre, hogy a cégek a kézi számolások helyett egy szoftver segítségével olyan adatokhoz jussanak, amik addig csak hosszú számolási idő árán voltak lehetségesek, vagy még úgy sem. Aztán a céges szintről áttevődött a lakossági felhasználók életébe is, megkönnyítve az egyszerűbb irodai és otthoni feladatokat is.

Az Excelben számolótáblákat lehet létrehozni, melyeket munkafüzeteknek nevezünk. A munkafüzetek munkalapokra vannak osztva. A munkalapok sorokból és oszlopokból állnak, melynek kereszteződéseit celláknak nevezzük. Minden egyes oszlop betűvel, minden egyes sor számmal van jelölve. Minden egyes cellában szereplő adat önállóan formázható. Pl. a betűtípus, a szín. Ezek alapján az adatok alapján lehet számításokat végezni függvények segítségével. Majd a számításokból diagrammokat, statisztikákat készíteni.

A cellába az adatokat kézzel is be lehet vinni, de más külső adatbázisból is tud dolgozni a szoftver. Fontos tudni, hogy milyen adatokat és hogyan kell bevinni ahhoz, hogy aztán a megfelelő számításokat tudja végezni a szoftver.

Az elkészített Excel kimutatásainkat jelszavas védelemmel is elláthatjuk.

 

A táblázatok világa

A legtöbben pont az Excel miatt szoktak rá táblázatok használatára, mivel rájöttek, hogy mennyivel könnyebb, gyorsabb vele minden. Használhatod listaírásra, egyszerű vagy bonyolult számolásokra, számításokra, megkönnyítheted a könyvelői munkát, nyomon követheted a magán bevételeidet és kiadásaidat. Sőt akár többen online is használhattok egy azonos dokumentumot, akár egymás gépén lévőket hivatkozással is használva. És ma már exportálhatsz és importálhatsz is adatokat az Excelbe vagy a Microsoft többi termékébe, vagy egy teljesen más szoftverbe vagy szoftverből is akár.

Mitől intelligens az Excel?

Az Excel egy olyan szoftver, amely tanul a felhasználó magatartásából.

Folyamatosan, gyakorlatilag havi szinten fejlesztik, 1987. óta, ezért egyre több és több funkcióval bővül, a kezelőfelület egyre barátságosabb és áttekinthetőbb. A 2007-es nagy ráncfelvarrás óta is rengeteg új és látványos tudást kapott.

Tudod, hogy az Excelt akár online is használhatod? Oszd meg és dolgozzatok együtt, így mindig biztosan a legfrissebb munkátokat láthatod!

Akár hangparancsokkal is dolgozhatsz!

Képes már arra is, hogy egy fényképből teljes mértékben szerkeszthető táblázatot készítsen! Csak lefotózod az adattáblát, és már dolgozhatsz is!

Ugye mennyivel szimpatikusabb, gyorsabb és nagyobb tudású, mint a kockás papíron való számolgatás?

Miért az Excel online tanfolyam?

Ma már rengeteg ingyenes tutorial érhető el az Excellel kapcsolatban is, mi mégis arra buzdítunk, hogy azokat csak kiegészítésként használd, a tanfolyam után. Hiszen a mi Excel képzésünk tananyagát tapasztalt oktató készítette el, aki pontosan tudja, milyen lépések szerint lehet az Excelt jól megtanulni. Rengeteg video is a segítségedre lesz, melyeket bármikor visszanézhetsz.

 

Inkább személyesen tanulnál?

Mi erre is lehetőséget adunk. Akár egynapos képzés keretében is meg tudunk tanítani az alapokra! Sőt, akár kiscsoportos, céges, kihelyezett képzést is tartunk! Beszéljetek össze a kollégákkal, és tanuljatok együtt!

 

Kinek ajánljuk a Microsoft Excel tanfolyamot?

Tulajdonképpen bárkinek, aki még nem Excel guru. Ha még sohasem találkoztál vele, vagy egyszerűen nem volt szükséged rá, akkor itt a remek alkalom! Vagy a munkád során olyan függvényekre lenne szükséged, amiről még csak nem is hallottál, így persze használni sem tudod, és emiatt csak kínlódsz vele. Vagy ha csak fel szeretnéd frissíteni a 10-20 évvel ezelőtti tudásodat. Vagy pl. felvételire készülsz, és úgy érzed, többet szeretnél tudni.

Minden helyzetben nagy hasznodra lesz! Ráadásul, mivel e-learning tanfolyamról van szó, akkor tanulsz, amikor neked a legjobban megfelel, amikor időt tudsz rá szakítani. Ne felejtsd, videók is segítik a tanulást.

 

Mit tartalmaz az Excel tanfolyam?

Ne aggódj, teljesen az alapoktól indulunk. Megmutatjuk a felületet, a sorokat, oszlopokat, cellákat, a menüt, a formázásokat és szépen fokozatosan el fogsz jutni az egyszerűbb, majd a bonyolultabb függvények rutinos használatáig is. Statisztikákat, diagrammokat, kimutatásokat fogsz tudni készíteni és kiküszöböljük a gyakran felmerülő problémákat is, hogy a későbbiekben már ezzel se legyen gondod. Sőt mutatunk néhány praktikát és tuti tippet is.

A tanfolyam sikeres elvégzése után certifikátot állítunk ki.

 

Nos? Belevágsz?

Ez most már nem is kérdés, ugye? Nincs is másra szükséged, mint egy laptopra, és internetre. De ne okozzon problémát, ha nincs számtógéped, mert ma már egy tableten, de akár már egy telefonon is elérhető az Excel. Vágj hát bele, szélesítsd a tudásodat!

 

Forrás: microsoft.com, thebrightacademy.hu

Képek: Unsplash, Pixabay

Matics Kata

További bejegyzések