A HR jelentése

Először is nézzük meg, hogy mit jelent a HR. A HR, azaz a human resources az emberi erőforrás menedzsment angol verziója. A HR alá tartozik a szervezet alkalmazottainak toborzási, kiválasztási, felvételi és irányítási folyamata. A HR minden esetben a vállalati környezetben van jelen, tehát a HR generalista, vagy menedzser vagy alkalmazottként, vagy szabadúszóként vesz részt a szervezeti stratégia kialakításában. Ez egy olyan munka, ahol a személyes kapcsolattartás, és az emberi együttműködés létfontosságú az eredmények eléréséhez.  

A jó HR-es fontossága

Vannak jól működő cégek és munkahelyek, és vannak olyanok, amikről egyenesen álmodnak a munkavállalók. De mitől lesz egy cég igazán szerethető? Miért van az, hogy egy szervezet számos embert vonz, míg egy másiknál negyed évente változik a csapat? Igaz, ez egy többtényezős dolog, de egy biztos: sok köze van hozzá a humán erőforrás menedzsmentnek. Az a cég, ahol egy szakképzett HR-es felel a dolgozók jólétéért és a közösségért, sokkal jobban teljesít. A jó HR-es feladata a munkakörnyezet kialakítása, a munkatársak kiválasztása, a szervezetfejlesztés és a belső rendszer megalapozása. Ezek a mozgatórugói egy vállalkozásnak, ezért fontos, hogy egy olyan ember kezében legyen, aki ért hozzá és szenvedéllyel érdeklődik az adott üzlet fejlődése iránt.

Mi az az innováció?

Az innováció nem csak az üzleti újdonságokról és nem csak a pénzről szól. Az innováció sokkal inkább a lehetséges jövő kihívásaira való felkészülés. Az üzleti innováció csökkenti a szervezet működési kockázatait. A tudatosságról - és a partnerek biztonságáról is szól: egy innovatív szervezet felkészültebb a változásokra és nagyobb valószínűséggel lesz ott a jövőben, így partnereinek is nagyobb biztonságot tud nyújtani.

Az üzleti innováció a vállalatok értéket befolyásoló, meghatározó tényező.

Az innovatív vállalatoknak, szervezeteknek, részlegeknek olyan munkatársakra, struktúrákra, szervezetekre, megoldásokra és szoftverekre van szükség, amely támogatja a jövőre való felkészülést, az innovációt és az üzletfejlesztést.

Miért jó az innováció?

Az innovatív szervezetek, mint az Apple, a Google és a többi nagynevű cég sikereinek vizsgálata során kiderült, hogy a vállalatok eredményességében az egyik legfőbb tényező maga ember, illetve az emberi erőforrások megfelelő menedzselése, az innovatív személyügy. Tanfolyamunkon elsajátítható, hogy egy korszerű HR hogyan járulhat hozzá a tartósan jövedelmező, üzleti újdonságok előállítására rendszeresen képes szervezet kialakításához. Ezen túl megtudhatod hogy milyen technológiai és egyéb innovációk jellemzik a hatékony, innovatív HR tevékenységet. 

Mi tartozik az innovatív HR-hez?

Beletartozik az innovációs célokat maximálisan támogató vállalati kommunikáció, a munkavállalók béren kívüli juttatásainak digitális kezelése. A munkavállalói visszajelzések online folyamatokon keresztül, ami azonnali feedbacket is lehetővé tesz. Az alkalmazottak elemzésétől és a bérjegyzék felhőalapú kezelésétől kezdve a jelentkezőket nyomon követő szoftverekig és a mesterséges intelligenciáig technológiák hosszú sora segítheti a HR-menedzsereket.

Mi az a HR innováció?

A HR innováció új ötletek, módszerek és technológiák adaptálása, megvalósítása, hogy a szervezet jobban megfeleljen a folyamatosan változó környezet kihívásainak. Az innovatív HR a jövőbeli szükségletek és körülmények előrejelzéséről szól, nem pedig egyszerűen választ találni a változó jelenlegi helyzetre.

A magyar vezetők és HR szakemberek 93 százaléka fontosnak tartja azokat a változásokat, amelyeket az üzleti folyamatokban a digitalizáció eredményez, viszont a válaszadók alig fele érzi úgy, hogy a szervezetükre jellemző a digitális innovációban rejlő lehetőségek kihasználása. Ez derül ki a Humán Szakemberek Országos Szövetsége (HSZOSZ) és a Milton Friedman Egyetem vizsgálatából, amelyben több mint 250 hazai vállalat és intézmény vett részt.

innovativ-hr

Mit csinál az innovatív HR-es?

Egy HR manager részt vesz a toborzás, kiválasztás során, tehát interjúzik a jelöltekkel, önéletrajzokat olvas át, bérigényeket tárgyal és segíti a csapat új tagját a beilleszkedésben. De nem csak ezek a feladatok jellemzik egy HR-es mindennapjait, hiszen részt vesz a vállalkozás szükséges stratégiai döntéseiben és segít az alkalmazottak fizetéséhez, a cégen belül betöltött szerepükhöz, a motivációjukhoz, teljesítményükhöz kapcsolódó tárgyalások lebonyolításában is. És hogy miben különbözik az innovatív HR a szokásos HR-től? Most néhány pontban összegyűjtöttük!

Kreatív módszerek

Az innovatív HR menedzser bátran alkalmaz olyan technikákat, amit azelőtt senki. A rendszereket, szabályokat, a céges rituálékat a cégre és annak dolgozóira szabja és a teljesítményértékelési folyamatokat is kreatív, innovatív módon látja el.

Juttatások és extrák

Car sharing kuponok, edzőterem bérlet, uszodabelépő? Nem hétköznapi juttatásokkal és kiegészítésekkel jutalmazza a dolgozókat az innovatív eszközöket alkalmazó HR-es, miközben az üzleti és piaci helyzetet is figyelembe veszi.

Employer branding

Az employer branding, hasonlóan a brandinghez azt mutatja meg, hogy miben más a cég munkavállalói felépítése, miért szeretnek az emberek ott dolgozni. A HR manager bekapcsolódik az identitás kialakításába és a gyakorlati alkalmazásban is.

Digitális rendszer

Ha innováció, akkor az online rendszereket nem lehet említés nélkül hagyni. Az innovatív HR menedzser felelős azért, hogy friss és hasznos applikációkat vezessen be és ezzel segítse a munkafolyamatokat, a hatékonyságot.

Milyen készségekre van szüksége egy HR menedzsernek?

A szakértelem mellett szükséges, hogy egy HR-es jó kommunikációs készségekkel rendelkezzen, jó interperszonális készségei legyenek és jó szervező legyen. A munkája szempontjából fontos, hogy átlássa a vállalati szituációkat, mind a vezető, mind a munkavállalók szemszögéből, ezért a logikus gondolkodás, a figyelmesség és az empátia elengedhetetlenek egy HR-es számára.

Miért válaszd ezt a képzést?

Az online képzésünk gyakorlati rendszerben működik, tehát a képzés során olyan tudás birtokába kerülhetsz, amit azonnal alkalmazhatsz. Oktatóink jelentős szakmai tapasztalattal rendelkeznek és az alap HR fogalmak mellett az innovatív módszereket is ismerik és alkalmazzák. Ez lehetőséget ad arra, hogy a képzés során valós példákon és esettanulmányokon keresztül mutassák be számodra az innovatív HR alapjait. A képzés online zajlik, így a képzési idő hossza csak tőled függ! Akár napi 1, vagy 8 óra áll rendelkezésedre a tanuláshoz, te oszthatod be, hogy milyen tempóban haladsz. A képzés sikeres elvégzése után hiteles certifikát tulajdonosa lehetsz!

Innovatív HR - Szerezz átfogó tudást nálunk!

Napjainkban számos képzés foglakozik a HR egészével vagy részeivel. Innovatív HR tanfolyamunkon a digitalizáció felerősödése következtében tapasztalható szakmai meglátásokat, megoldásokat és megközelítéseket ismerhetjük meg. Ha a HR területén szeretnél elhelyezkedni és egy olyan képzést keresel, ahol szakemberek tanítanak meg a szakma alapjaira, miközben a saját tempódban haladsz a tananyaggal, akkor nálunk a helyed! Ez a képzés azzal a céllal jött létre, hogy megfelelő támogatást nyújtson. Képzésünkön bemutatjuk a üzleti innováció és a HR szervezeti kapcsolatát és az abban rejlő lehetőségeket.

Kinek való a HR képzés?

Azoknak, akik a HR szakmában szeretnének karriert építeni.

Innovatív emberi erőforrás menedzsment tanfolyam vizsga-, és névjegyzékbe kerülési lehetőséggel.

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az Innovatív HR menedzser képzés indulásáról!

Egyedi vállalati képzések, személyre szabott csomagajánlatok a naprakész tudásért a The Bright Academynél!

Modul 1. A versenyképes vállalkozás a gyakorlatban – a kritikus pontok elemzése, a versenyképesség összetevői

Modul 2. Az alkalmazott modern vállalati innováció – az innovációtól várható eredmények és milyen akadályok lehetnek az üzleti célú innováció útjában

Modul 3. A vállalkozás innovációs képességének felmérése, üzleti innovációs audit

Modul 4. Szervezet és folyamatok, szervezet és ember – az üzleti innovációs folyamatok beillesztése és menedzsmentje

Modul 5. Az üzleti innovációs teljesítmény mérése, indikátor-számok

Modul 6. HR trendek, megoldások, eszközök az innováció jegyében – Honnan hova tartunk és hol állunk most?

Modul 7. Hogyan lesz a HR az innováció kincsestára? Az innováció legértékesebb emberi tényezői

Modul 8. Egy innovatív szervezet és a HR – Melyek a feladatok és milyen eredmények várhatóak?

Modul 9. Innovatív személyügy – folyamatok és eszközök

Modul 10. Új technológiák, új üzleti modellek – új HR? A technológia a HR szolgálatában, hagyományos és felhő alapú HR megoldások

Modul 11. A közösségi média és megoldások jelene és jövője a személyügyben

Modul 12. Új módszerek a HR gyakorlatban

Modul 13. Pályázati lehetőségek a megoldások bevezetéséhez

Modul 14. Konzultáció, kérdések-válaszok