fbpx

Webfejlesztő tanfolyam – a webprogramozás alapjai

A TANFOLYAMOT PARTNERÜNK A(Z) The Bright Academy SZERVEZI.

bruttó 69.990 Ft Egyszeri összeg
bruttó 69990Ft Egyszeri összeg
  • Áraink az ÁFA-t tartalmazzák
  • A tanfolyam azonnal indul
  • Időkorlát nélküli hozzáférés a tanfolyamhoz
  • Személyes jelenlétet nem igényel

De mivel is foglalkozik pontosan egy webfejlesztő? A webfejlesztő ugyanaz, mint a programozó? Ahogy te is láthatod, számtalan tévhit él azzal kapcsolatban, hogy mi egy webfejlesztő dolga a mindennapokban. A webfejlesztő - ahogyan a nevéből is fakad - weboldalakkal foglalkozik, ők azok akik olyan háttérprogramokat hoznak létre, amelyek a weboldal hiánytalan működéséért felelnek. Látható, hogy a munka nem áll meg a weboldal létrehozásánál, hiszen folyamatos karbantartást igényel. A következőkben megnézzük, milyen feladatokból állnak össze a webprogramozás alapjai. A webfejlesztői munka egyik legfontosabb tulajdonsága a folytonosság: mivel IT szektorban dolgozol, így nem jövőbiztos szakmát tanulhatsz, hanem olyat is, amire folyton van igény. 


Webfejlesztői feladatok, különböző típusok 

A webfejlesztők feladatai nagyon összetettek: nem pusztán weboldalakat építenek, hanem karban is tartják azokat. A webfejlesztő az a személy, akinek munkája révén jelenik meg minden az oldalon. A webdesigner megtervezi, majd a webfejlesztő kódokba foglalja a munkáját, ez jelenik meg később a weboldalon. Fontos, hogy weboldal az ügyfél igényei szerint épüljön fel, ezért a jó kommunikációs készség nélkülözhetetlen ebben a szakmában. De nemcsak egyféle munkakör létezik a webfejlesztés világában, íme milyen típusok léteznek. 


Frontend fejlesztők 

Ha valamennyire jártas vagy a fejlesztés világában, akkor tudod, hogy léteznek frontend és backend fejlesztők. De mi a különbség a kettő között? A frontend fejlesztő végzi a látványosabb munkát, ők felhasználói fejjel gondolkodnak, az ő dolga az, hogy a weboldal még nagyobb konzerviót érjen el. A backend fejlesztő ezzel szemben inkább a háttérfolyamatokról gondoskodik. Ha szeretnénk ennél vizuálisabb képet kapni, akkor képzeljünk el magunk elé egy házat. A frontend fejlesztő a lakberendező, míg a backendes az építész vagy a villany és vízhálózat felelős. 


Frontend fejlesztés során a használt programnyelvek a HTML, CSS, a Javascript, és a jQuery, ezeket minden fejlesztőnek ismernie kell. A Javascript inkább a “fun factor” felelőse, a különböző nyomógombokért, interaktivitásért, a HTML a különböző tartalmak hozzáadásásért felelős, a CSS pedig a tartalom változtatásáért. 

Back end fejlesztők

Az ő munkájuk kevésbé látványos, sokkal inkább analitikus jellegű. A back end fejlesztők által használt leggyakoribb programnyelvek közé tartozik a Java, Ruby, Python, és a PHP. Ők felelősek a szerver oldali kommunikációért, lényegében mindenért, ami a háttérben zajlik. Fontos, hogy munkájuk során lényegretörő és átlátható kódokat írjanak, pontosak és megbízhatóak legyenek. A weboldal felé elsődleges elvárás, hogy gyors legyen, egyrészt mert a felhasználók nem szeretnek várni a weboldal betöltésére, másrészt SEO és UX szempontból is lényeges. 


Full stack fejlesztők 

A full stack fejlesztő az, aki mindenhez ( is ) ért egy kicsit. Ismerik a webfejlesztés minden csínját - bínját, lényegében ők a szakmai létre csúcsa. Átlátják a webfejlesztés minden folyamatát, legyen az kliens vagy szerver oldal. Kisebb projektek esetében, vagy kisvállalkozásoknál előnyben részesítik a full stack fejlesztőket a komplex tudásuk miatt. A full stack fejlesztés elsajátítása igényel a legtöbb időt, és a legtöbb felelősség is az ő vállukat nyomja, hiszen egy egész weboldal működése függ a munkájuktól. 


Webfejlesztés a munkaerőpiacon 


Az már a legtöbbek számára világos, hogy az IT szektor kiemelkedően jó fizetésekkel rendelkezik, legyél alkalmazott vagy szabadúszó. A digitalizáció folyamatos változásai megkövetelik a piaci szereplőktől, hogy egyre profibb és minőségibb szoftverekbe és weboldalba ruházzanak be. Mivel a különböző alkalmazások ( webes, mobilos, asztali ) elterjedése, az igényt is megteremti a fejlesztésre és a szakemberekre. A különböző okos eszközök megjelenése a piacon egyértelmű azt mutatja: a webfejlesztés iránt egyre nagyobb lesz az igény, a webfejlesztő tehát egy jól fizető, jövőbiztos szakma. 


Freelancer vagy alkalmazott? 

A kérdés abszolút jogos, hiszen rengeteg webfejlesztő választja a szabadúszást, és a saját időbeosztást. Amennyiben kezdő vagy, érdemes tapasztalatot szerezni egy kisebb cégnél, ahol megismerheted a belső folyamatokat, az ügyfél kommunikációt.Ha már kellő tapasztalattal és ügyfél ismeretséggel rendelkezel, akkor bátran kezdj el szabadon szárnyalni és saját projekteket futtatni. 


Mennyit kereshetsz szabadúszóként? 

Ez abszolút tőled függ. Ha már rendelkezel kellő tapasztalattal, akkor a 9 - 10 ezer forintot is elkérheted óránként, a nagyobb projektek esetében pedig ki kell számolnod a munkaórát, amit ezzel töltesz és az alapján számlázni. Itt könnyedén elkérhetsz, akár több százezer forintot is, sőt ha még ennél is nagyobb projektről van szó, akkor az elérheti a milliós álomhatárt. 


Milyen képességekre lesz szükséged webfejlesztőként? 

Most pedig nézzük, hogy melyek azok a képességek amelyekre szükséged lehet webfejlesztőként. Először is nem árt, ha reziliens vagy, tehát jó alkalmazkodási képességekkel rendelkezel, hiszen a digitális világ állandó változásban van. Értened kell különböző fejlesztési szempontokhoz, a webalkalmazások biztonsági réseihez,  

Ez a tanfolyam abban segít neked, hogy biztonsággal elsajátítsd az alapokat, és junior fejlesztőként elkezdj saját projekteket, de ha úgy döntesz szeretnél jobban elmélyedni a webprogramozás világában, muszáj lesz további szakmai tanfolyamokat végezni. 


UX tervezés

Az utóbbi években a felhasználói élmény kiemelten fontos lett, hiszen egy - egy új alkalmazás használatát a user szinte pár perc alatt elsajátítja a letöltés után. Így természetesen a felhasználói igények is megnőttek, sőt az üzleti jellegű alkalmazások esetében is elvárják, a könnyen tanulhatóságot. Emellett természetesen a verseny is óriási hiszen ha applikációk milliói állnak rendelkezésre, és az nyer, aki a legmagasabb minőséget tudja adni a user számára. Így webfejlesztőnek ismernie kell az UX tervezés alapjait. 


Biztonsági ismeretek 

Ha szeretnél specializálódni akkor mindenképpen hasznos, hogyha olyan tudást szerzel, amivel csak kevesen rendelkeznek, de a piac egyre nagyobb igényt mutat rá. Ilyen például a biztonsági rések/funckiók magas szintű ismerete. 


Front end nyelvek 

A front end nyelvek alapszintű ismerete mindenképpen hasznos lehet a jövőben, ezért fordíts rá kiemelt figyelmet. 


Javascript ismeret 

Ebben a webfejlesztő tanfolyamban lehetőséged lesz arra, hogy nagyobb mértékű betekintést nyerj a Javascript ismeretekbe. A Javascript egy magas szintű programozási nyelv, amely olyan funkcióért felelős, mint: videók és interaktív térképek elhelyezése a weboldalon, elemek mozgatása stb. 


HTML, CSS ismeretek 

Egy webfejlesztő számára nélkülözhetetlen a HTML és a CSS ismeret, a HMTL5-öt főként jelölőnyelvként használják, és weboldalak létrehozására, a CSS-t pedig a stílus kialakításánál alkalmazzák, színek elrendezése, betűtípusok, stb. 


Analitikus képességek 

Elérkeztünk a kevésbé technikai képességekhez. Az analitikus gondolkodásmód nélkülözhetetlen a webprogramozó szakmában. Az elemzői képességek azért is fontosak, mert így az ügyfél igényeit is képes leszel jobban megérteni, másrészt a így garantáltan minőségi, pontos és működőképes lesz a kódolás, ami a webfejlesztő elvégez.


Aktív hallgatás és asszertív kommunikáció

Mivel többnyire ügyfél által kért projekteken dolgozol majd, ezért fontos, hogy képes legyél megérteni a pontos igényeket. Ez annyit jelent, hogy aktívan tudsz hallgatni és asszertívan kommunikálni, egy - egy konfliktusosnak vélt helyzetben és képes vagy megérteni a másik felet és szabadon, önérvényesítve kommunikálni a saját részed. Minél ügyesebben kommunikálsz, annál sikeresebb webfejlesztő lesz belőled. 


Mivel foglalkozik egy webfejlesztő? - Tények és tévhitek 


Webfejlesztő = webdesigner 

A webfejlesztő nem webdesigner. Ugyan szorosan együtt dolgoznak, de munkájuk nem azonos. A webdesigner az arculatért felelős, a vizuális megjelenésért, ezeket foglalja kódokba a webfejlesztő. 


Csak honlapfejlesztés 

A webfejlesztő nem csupán honlapokat fejleszt, hanem applikációkat is, amely használatának betanítása is a feladatai közé tartozik. A honlapfejlesztés után, a honlapok karbantartása is a feladataid közé tartozik, hiszen a digitális világ állandóan változik, így az igények is változhatnak és a honlap frissítése is nélkülözhetetlen. 


Nem csak kódolni fogsz… 

Ha úgy gondolod egy webfejlesztő munkája, csak kódolásból áll, bizony tévedsz. Egy webfejlesztő, az ügyfél igényeinek megismerése és tisztázása után, felvázolja, hogyan tud az adott weboldal, vagy applikáció a legfelhasználóbarátabban működni. Egy fejlesztői csapat segítségével végrehajtja a projektet, elkészíti a tesztüzemet és ha minden igényt kielégít leszállítja a terméket, így tehát az ügyfélkezelés kiemelten fontos feladata. 

Webfejlesztő online tanfolyam - Miben segít neked?

Az online tanfolyam 6 modulja során megismered a webprogramozás alapjait. Az első modulban megismerkedsz a webprogramozás alap pilléreivel, ezekre épülnek a következő fejezetek. Megismered a kliens és a szerver oldali különbségeket, a domain beállításokat, és az alapfogalmakat és telepítésre kerül a Notepad++. A második modulban a HTML alapfunkciókkal ismerkedhetsz meg, mint a linkek, adatok táblázatok, szekciók és szövegek. A modul végén pedig már értelmezni is tudsz egy forráskódot. Az utolsó két modulban a Javascript és a PHP használatát sajátíthatod el, a tanfolyam végén pedig képes leszel megírni az első saját JavaScript kódodat!
A tanfolyam teljesen online, így akár munka mellett, saját időbeosztásban tanulhatsz, akkor és ott ahol szeretnél. A modulok végén tesztek segítségével mérheted fel a tudásodat. Nincsenek rejtett költségek és nem kell szabad hétvégéidet beáldoznod, hogy iskolába járj, hiszen szerezhetsz piacképes tudást. 


Kinek ajánljuk az Online Webfejlesztő tanfolyamot?


  • Azoknak, akik karrierváltásban gondolkodnak és az IT szektorban szeretnének elhelyezkedni.
  • Azoknak, akiket érdekelnek a webprogramozás alapjai. 
  • Mindenkinek, aki fejlesztői karrierről álmodik.