fbpx

Projektmenedzsment szoftverek a gyakorlatban

Oktató:

[tba_ribbon]
bruttó

11 990 Ft

Egyszeri összeg

[tba_icon_list_display]
[tba_icon_list_display]

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Projektmenedzsment szoftverek a gyakorlatban?

A tanfolyamunk már nem érhető el, helyette az Agilis projektmenedzser képzést ajánljuk, melyet ide kattintva érhetsz el.


Az utóbbi hónapokban te is home office-ban ragadtál? Nem találod a megfelelő programokat, applikációkat? Ez a tanfolyam azokat az applikációkat és programokat mutatja be, amiket méltán örvendtek nagy népszerűségnek az utóbbi években. Miért fontos ezeket bemutatni? Leginkább azért, hogy használatuk egyszerűbb és gördülékenyebb legyen vállalkozások vagy magánemberek számára. Igyekeztünk azokat a programokat kiválasztani, amelyek a legfelhasználóbarátabb módon kezelhetőek. Mivel nagyon sokan dolgoznak továbbra is otthonról, a cégek sem álltak vissza az irodai munkavégzésre, ezért ez a hiánypótló tanfolyam nekik hivatott segítséget nyújtani abban, hogy az otthoni munkavégzés gördülékenyebb legyen.

 

A tanfolyamban bemutatunk olyan szoftvereket, amik segítenek a kapcsolattartásban, az időbeosztásban vagy a céges kommunikációban.

 

projektmenedzsment-szoftverek-a-gyakorlatban

 

Projektmenedzsment mindenkinek!

A koronavírus okozta gazdasági hatások jelentősen átformálták a munkavégzést is. Aki megtehette otthonról dolgozott, az átállás azonban sok helyen okozott nehézséget. A szoftverek hiányos ismerete, az időbeosztásból fakadó kényelmetlenségek mind - mind nehezítő tényezők. Az otthoni munkavégzéshez elengedhetetlenek a szükséges erőforrások, projekteket támogató szoftver állomány, hiszen több ezer munkavállalónak a feladatait kell átszervezni. Ez a menedzsment és a dolgozók részéről is számos új erőfeszítést igényelt, ilyen például az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos applikációk megismerése. A cégek számára a hatékonyság növelése vagy szinten tartása elsődleges prioritás, ez a tanfolyam ebben nyújt segítséget. Ma már nagyon sokan dolgoznak otthonról ( függetlenül a koronavírustól) akár külföldi cégek számára is, nekik szinte nélkülözhetetlen, ezen programok ismerete.

 

Fontos tudnunk, hogy a munkavégzés hatékonysága nem minden esetben függ az irodai jelenléttől. Nagyon sokan tudnak otthonról, produktivan dolgozni, mivel kevesebb dolog vonja el a figyelmüket, mint egy közösségben. Több statisztikai adat mutatott rá, hogy a produktivitás nemhogy csökkent, hanem nőtt az otthoni munkavégzés alatt. Gördülékeny megbeszeléseket garantáló Zoom, vagy a projektmenedzsmentet támogató Asana és Trello igazi nyertesei voltak az elmúlt időszaknak. Gondoljunk csak bele! Nagyon sokan órákat töltenek munkába vagy munkából való utazással, ezt az időt a home office keretein belül már a feladataiknak szentelhetik. Nincs szükség arra, hogy órákat töltsünk el egy - egy meetingre való rohanással, hiszen Skype vagy a Zoom alkalmazás ( akár ingyenesen is elérhető) ebben is a segítségünkre lesz. Ebben a kurzusban bemutatjuk azokat a szoftvereket amelyek megkönnyítik a munkavégzést és segítenek abban, hogy könnyebbek legyenek a hétköznapok!

 

projektmenedzsment-szoftverek

 

Hatékony munkavégzés, pontos időbeosztás!

A hatékony kommunikáció az egyik alappillére minden futó projektnek. Ha ez elmarad, akkor egy idő után azt vesszük észre, hogy csak egy helyben toporgunk a feladatok pedig a fejünkre nőnek. A futó projektek feljegyzésére és delegálására is tökéletes használható a Trello vagy az Asana. Mindkettő felhasználóbarát projektmenedzsment szoftver, akár párhuzamosan futó projektek is adminisztrálhatóak a program által, és nyomon tudod követni, ki hol tart egy - egy projekttel. Közvetlen céges kommunkációra és adott projekt részére “workspace” létrehozására alkalmas a “Slack” program. A Slack az egyik legnépszerűbb céges kommunikációs szoftver, felhasználóbarát felülete miatt. A futó projekteket “hashtagek” alapján tudjuk számon tartani, ide csak azok a csapattagok kerülnek, akik részt vesznek az adott feladatban.

 

A Microsoft Project Management eszközök használata is elterjedt. A TEAMS a Microsoft által kifejlesztett alkalmazás amivel kiválóan lehet üzenetet váltani, chatelni vagy fájlokat megosztani. A Microsoft egy olyan összetett csomagot biztosít számunkra, ahol szabadon csetelhetünk munkatársainkkal, de olyan funkciók is elérhetőek, mint a fájlok valós idejű, közös szerkesztése. Az MS project egyik legnagyobb előnye, hogy teljesen testreszabható, így ízlés szerint alakítható. Ha a Google szolgáltatások közelebb állnak hozzánk, akkor jó alternatíva lehet a GSuite, ami igazi “minden egy helyen” alkalmazás csomag. A Gsuite tulajdonképpen a Google által létrehozott online alkalmazások összessége. Ha régebb óta használjuk a Google valamelyik szolgáltatását, legyen az levelezés vagy Google drive akkor kedvünkre való lehet a GSUITE is. A Gsuite nem csupán levelező program hanem egy project tárolásában és adminisztrálásában is segít nekünk. Felhő alapú rendszere miatt bárhol elérhetjük a dokumentumokat vagy a levelezésünket, esetleg a naptárunkat. Mivel telefonos applikáció formájában is elérhető, így tényleg kötetlen munkavégzést vállhatunk, bárhol bármikor elérhetjük a szükséges fájlokat és a levelezésünket is.

 

Egy szoftver mind felett?

Mostantól elfelejthetjük az asztali naptárba firkált meeting időpontokat és a fiókba süllyeszthetjük a jegyzetfüzetünket is. A koronavírus sok negatív és váratlan hatással bír, szerencsére ezek az alkalmazások, mind a segítségünkre lesznek a jövőben. Miért ne könnyítenénk meg életünket egy – egy hasonló erőforrás használatával? Bizonyos munkafolyamatok, vagy egy adott projekt menedzselése könnyen átvihető az online térbe. A projektek nyomon követése és ezekben való részt vállalás erősíti a csapatot. Ezek az alkalmazások sokban javítják a hatékonyságot, rálátásunk lesz a saját és mások munkájára is, így minden könnyen nyomon követhetővé válik.

 

Ez a tanfolyam ezeket a szoftvereket mutatja be, hogy gördülékenyen tudj céges szinten is átállni az otthoni munkavégzésre!

 

projektmenedzsment-szoftverek-a-gyakorlatban-2

 

Kinek ajánljuk elsősorban ezt a kurzust?

 • Azoknak, akik otthon vagy távmunkában dolgoznak.
 • Azoknak, akik szeretnének hatékonyabban dolgozni és projektet felügyelni home officeban.
 • Mindennkinek, aki gyakorlati tudást szeretne szerezni a home office programok használatát illetően.

 

Mire lesz szükséged a tanfolyam elvégzéséhez?

 • Számítógép, laptop
 • Internetkapcsolat
 • A tanfolyamban említett szoftverek

 

A tanfolyam moduljai

 1. Home office alapok
  a. Mi az a távmunka?
  b. Iroda a nappaliban?
  c. Tegyünk a produktivitásért!
  d. Home office -Nem csak móka és kacagás!
  e. Urald a káoszt – azaz nehézségek kezelése!
 2. Applikációk megismerése
  a. Nélkülözhetetlen applikációk
  b. Kommunikáció 1.
  c. Kommunikáció 2.
  d. Kommunikáció 3.
  e. Felhő alapú adattárolás
 3. Hatékonyság és időmenedzsment
  a. Hasznos tippek, trükkök
  b. Applikációk a hatékony időbeosztásért – Toggl
  c. Applikációk a hatékony időbeosztásért – Pomodoro technika
  d. Applikációk a hatékony időbeosztásért – Serene
  e. Projektmenedzsment szoftverek használata – Trello
  f. Projektmenedzsment szoftverek használata – Asana
  g. Jegyzetelj!
  h. Egyéb hasznos eszközök – LastPass
  i. Egyéb hasznos eszközök – Loom
 4. Kapcsolj ki!
  a. Online csapatépítő
  b. Bónuszvideó – HomeOffice jóga
  c. Teszt

Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

(havi bruttó átlagbér)

200 000 HUF
(minimálbér)
1 000 000 HUF
Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Kitől fogsz tanulni?

Ezek is érdekelhetnek:

Ráépülő képzések:

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!