fbpx

Manikűr tanfolyam

Oktató:

[tba_ribbon]
bruttó

14 990 Ft

Egyszeri összeg

[tba_icon_list_display]
[tba_icon_list_display]

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Manikűr tanfolyam?

Nyomon követed a legújabb köröm trendeket? A barátnőid egyszerre irigylik és imádják, hogy a körmeid mindig ápoltak és mesések? Sőt, valahogy mindig te vagy a “köröm felelős” a szombati buli előtt? Akkor ez a manikűr tanfolyam neked szól! Ha úgy érzed számodra a műköröm tanfolyam túlzás, akkor a manikűr tanfolyam lesz igazi szerelem! Ez a tanfolyam profi oktatók által összeállított anyag, ami azt a célt szolgálja, hogy megismertessen a manikűr alapjaival, ezáltal még gondosabb munkát végezhessen magad és mások körmein. A most megvásárolt tanfolyamokhoz ajándékba japán manikűr készletet adunk, így vigyázz, kész, rajt: Légy te a körmeid elsőszámú őre! Gondoljunk csak bele a következő szituációba: épp randira készülünk, izgatottan. Smink rendben, haj rendben, ruha szett is tökéletes, vetünk egy utolsó pillantást a körmeinkre… ott elkél némi segítség!

manikur-tanfolyam

A manikűr tanfolyam ebben lesz segítségünkre, gyors és hatékony megoldás a mindennapokban. Ne feledjük nem csak nyáron van szükségünk a kecses és ápolt kacsókra, hanem az év minden hónapjában. Természetesen nemcsak a nők számára fontosak az ápolt kezek. Maradjunk az elsőrandis példánál. Ha a kiszemelt férfi, tetőtől - talpig rendben találtatik, de a kezei hagynak némi kívánnivalót maguk után, az sajnos sokat elárul. A férfiak számára is elengedhetlenek az ápolt kezek főleg, ha vezető beosztásban dolgoznak. Egy ápolt férfi kéz legyen rövidre vágva, tisztán tartva és fontos, hogy a bőrkeményedésekre is külön figyelmet fordítsunk.

 

Az ápolt női kezek mindig jó benyomást keltenek, legyen az egyszínű vagy francia manikűr. Kezeink mindennap fókuszba kerülnek, akár egy munkahelyi prezentáció során, akárcsak az Instagram görgetése közben. Mindig tartsunk magunknál egy finom, hidratáló krémet és egy körömcsipeszt, a biztonság kedvéért!

 

Legfontosabb különbség a műkörömépítő képzés és a manikűr tanfolyam között

A manikűr tanfolyam egy alapozó képzés, ahol megismerkedhetsz a kéz - és lábápolás alapjaival. Ez nem egy műkörömépítő kurzus, itt az alapok sajátíthatod el, hogy később ráépülő tanfolyamként elvégezhesd a műköröm kurzust is. A kurzus során átfogó tudást kapsz arról, hogy tudsz magadnak és másoknak szakszerű manikűrt készíteni. Erre épülnek a további tanfolyamok legyen az gél lakk vagy a műkörömépítés.  Ebben a tanfolyamban megismertetünk a legfontosabb eszközökkel, a japán és francia manikűrrel, vagy a paraffinos kézápolás technikájával. Emellett fontos szerepet kapnak a különböző körömlakkok és azok díszítése, így a kurzus végén képes leszel egy szakszerű manikűr elkészítésére.

A tananyag felépítése

A kurzus tananyaga, amelyet egyéni időbeosztás szerint, az online képzés keretein belül elsajátíthatsz:

 • A szépségiparban használatos fertőtlenítőszerek
 • Bőrápoló olajok, zsírok kémiai összetevői
 • Anyagismeret: lemosók, körömlakkok összetevői, típusai, a használt eszközök. Ide tartozik a körömreszelő, bőrfeltoló, ollók, áztatótálak, stb.
 • A kézápolás alapelvei
 • A hagyományos, japán és francia manikűr technika részletes ismerete
 • Díszítés: alaplakk, fedőlakk, ecsetek, a körömnyomda, csillám, márványozás, körömmatrica technikája
 • Kézmasszázs
 • Paraffinos ápolás
 • Henna – alkalmazása, elkészítése, hennaolaj kikeverése

 

A tanfolyam tartalmaz oktató videókat, hiszen elsődeleges cél, hogy lásd is amit tanulsz. A videókat egy profi kézápoló és műkörömépítő szakember készítette. A videókban találkozni fogsz klasszikus és francia manikűr készítéssel, kézmasszázzsal, henna festéssel és kapsz hasznos tippeket és trükköket.  A kurzus célja, hogy könnyen elsajátítsd az alapokat és később profi szakember váljék belőled, így megvalósíthatod az álmaidat!

 

Mint láthatod, ebben a kurzusban nem tanítjuk a gél lakkozás, zselé- és műkörömépítés, porcelán építés technikáját. Ha a cél ezen szakmai anyagok elsajátítása, akkor az Alfa Kapos Kft. weboldal tanfolyamai között megtalálsz ehhez kapcsolódó OKJ kurzusokat.

 

Mi szükséges a tanfolyam elvégzéséhez?

Ahhoz, hogy el tudd kezdeni, ajánlott a tanfolyamban említett eszközök beszerzése. Mi a Spirit Nails eszközeit és alapanyagait ajánljuk elsősorban, de bármilyen körmös- és fodrászkellék boltban be tudod szerezni az alábbiakat:

 

 • Körömlakkok. Ezekből tökéletesen megfelelnek azok, amelyek már otthon vannak neked, hiszen nem fogsz gél lakkokat használni még.
 • Emellett körömlakkhoz való base coat (alaplakk) és top coat (fedőlakk) is szükséges lesz a tökéletes, tartós körömlakk eléréséhez. A Nail Prep egy fertőtlenítő és zsírtalanító a körmökre, ami által jobban tapad a lakk, elpusztítja az azokon található baktériumokat az egészséges köröm védelme érdekében. Természetesen egy körömlakk lemosó, valamint szálmentes törlő vagy vattakorong is kelleni fog, de ha imádod a lakkozást, akkor ez már biztosan van otthon.
 • Az anyagismeret során megismerkedsz a manikűr szettben található (de külön is beszerezhető) bőrvágó ollóval és a körömollóval (bal kezes verzióban is elérhető), portalanító kefével, körömreszelővel, bufferral és polírozóval, kéztámaszokkal, lábujj szétválasztóval, rózsafa pálcávalés áztató tállal. A bőroldó folyadék a körömre hajló cuticula eltávolítására használandó, a bőrolaj pedig a körömágy szárazsága ellen. Ez utóbbit is több illatban megtalálod, válassz kedvedre valót.
 • A manikűr technikák tanulása során szükséged lesz a Japán Manikűr Készletre. Ennek elemeit külön sajnos nem tudod megvenni, az eredeti Japán Manikűrt csak készletként árusítják. Az eredeti Japán Manikűr Készletet a kurzusunkhoz ajándékba adjuk!
 • A díszítés technikák elsajátításához csillámporra, körömmatricára és esetleg apró gyöngyökre lesz szükséged, valamint ajánlott 2-3 hegyes, vékony ecsetet is beszerezned. Ezek segítségével könnyebb lesz megvalósítani a díszítést.
 • (opcionális) A paraffinos ápoláshoz paraffingép és paraffin szükséges, utóbbi több illatban is kapható, válassz először hozzád közel állót. Mivel ezek beszerzése nagyobb összeg, ezért a kézápolás technika elsajátításához testápolót vagy masszázsolajat is használhatsz
 • (opcionális) Az utolsó fejezetben a henna és henna olaj elkészítésével is megismerkedsz, de mi először a már előre összeállított masszát és olajat ajánljuk. Érdemes először a kézügyességet gyakorolni azáltal, hogy a minták elkészítését gyakorlod, mintsem magát a massza főzését. Ahhoz a hozzávalók beszerzése kicsit bonyolultabb, mivel indiai eredetű a technika.

manikur-tanfolyam-koromdiszites

 

Online certifikátot adó képzés

Azt már most láthatod, hogy egy profi manikűrös készlete hatalmas, ehhez jönnek még később az olyan termékek mint a tipoldó, ragasztó, porcelán oldó, fixáló folyadékok, nem is beszélve a jó öreg reszelőkről és ecsetekről. Ha már most a manikűr szakma szerelmese vagy, akkor később biztosan bővül majd a készleted, különböző színű lakkokkal, mintákkal, vagy épp fényes, csillogó porokkal. Minden egyes nap egy új lehetőség a fejlődésre és arra, hogy örömet okozz egy szép és igényes munkáddal a hozzád közel állóknak. Természetesen elsőre senkinek nem megy úgy, mint a karikacsapás, de meglásd idővel csodaszépek lesznek az ecsetvonásaid és rengeteg embernek okozol majd boldogságot ha kitanulod a szakmát! A velünk végzett tanfolyam végén certifikátot állítunk ki számodra, amely azonban nem biztosít államilag elismert bizonyítványt. Ebben az esetben még nem tudsz szalont nyitni.

 

Milyen képzéseket ajánlunk a későbbiekben?

Nagyon sok hasznos képzéssel kiegészítheted a már meglévő végzettséget. Ilyen lehet a Lábápoló képzés, ami nem tartalmaz műkörömépítő elméleti vagy gyakorlati anyagokat. Ha célod, hogy egyszer a saját szalonodban dolgozz, akkor a Kézápoló és műkörömépítő OKJ-s tanfolyam segítségedre lesz álmaid megvalósításában. Idén még rövid időn belül elvégezheted, a tanfolyam elméleti és gyakorlati részből áll és hivatalos képesítést ad!

 

Ha szeretnél részeleteiben elmerülni a műköröm diszítés rejtelmeibe, akkor várunk a  Műköröm díszítő kurzusunkra. Ezen tanfolyam elvégzése már előfeltételhez kötött, a műkörmös végzettség megléte kitétel. Ha a cél egy teljesen átfogó oktatás, akkor figyelmedbe ajánljuk a Kéz- és lábápoló, műkörömépítő tanfolyam elvégzését, hiszen ez a már felsoroltakat mind magába foglalja.

 

Láthatod, hogy a jó műkörmös szakember széleskörű szakmai ismerettel rendelkezik, és nem egy képzés van a háta mögött. A műköröm, zselé, porcelán építés már egy bővebb képzés sajátossága, vagy több tanfolyam együttes tudása. Nálunk egyelőre csak a a Manikűr tanfolyam elérhető. Az online tanfolyam előnye, hogy “egyéni tanrendben”, otthon tanulhatsz, amikor időd engedi. Egy nap alatt többet is választhatsz, és többe is belekezdhetsz, így elérhetővé válik az a cél, hogy több szakmát sajátítasz el rövid idő alatt. Az Alfa Kapos Képző Központ Kft. tanfolyamai személyes kapcsolatot igényelnek. A képzési helyszínek azonban országosan, több mint 30 nagyvárosban megtalálhatóak (Budapest, Debrecen, Székesfehérvár, Kaposvár stb), amelyet ki tudsz választani az oldalukon.

 

Hasonló tanfolyam

Gél lakk alaptanfolyam

 

A tanfolyam moduljai

 1. Egészségvédelem
  a. Higiénia, sterilizálás
  b. A szépségiparban használható fertőtlenítőszerek
  c. Bőrápoló anyagok
  d. A kéz- és lápápolásnál leggyakrabban használt ápoló anyagok
 2. Anyagismeret
  a. Lakkok és lemosók
  b. A kézápolás eszközei
 3. A manikűr
  a. A kézápolás
  b. A manikűr fajtái
  c. A hagyományos manikűr
  d. A francia manikűr
  e. A japán manikűr
 4. Díszítés
  a. Díszítés különböző lakkokkal
  b. Alaptechnikák
 5. Kézmasszázs
  a. A masszázsról általában
  b. A svédmasszázs fogásai
  c. A masszázs javallatai és ellenjavallatai
  d. A masszázs gyakorlati kivitelezése
  e. Masszázs gyakorlati kivitelezése - bónusz videó
  f. Teszt
 6. Paraffinos ápolás
  a. Mi is a paraffinos ápolás?
  b. A paraffinos ápolás menete
 7. Hennafestés
  a. Mi is az a henna?
  b. Bőrfestés hennával
  c. Végszó
  d. Teszt

Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

(havi bruttó átlagbér)

200 000 HUF
(minimálbér)
1 000 000 HUF
Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Kitől fogsz tanulni?

Ezek is érdekelhetnek:

Ráépülő képzések:

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!