fbpx

Hogyan legyek szabadúszó?

Oktató:

[tba_ribbon]
bruttó

Egyszeri összeg

[tba_icon_list_display]
[tba_icon_list_display]

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Hogyan legyek szabadúszó??

A tanfolyamunk jelenleg nem elérhető. Annak érdekében, hogy tudjunk értesíteni a tanfolyam indulásával kapcsolatban kérjük, hogy kattints az alábbi linkre.

Hogyan legyek szabadúszó - Most megtudhatod!


Ez a kurzus a freelancerek mozgalmas világába nyújt betekintést. Ugyan a munkaerőpiacon egyre többen választják a szabadúszó életformát, mégis sokak számára továbbra is rejtélyes, már - már misztikus dolognak tűnik. A szabadúszó általában csak egy rövidebb vagy hosszabb projekt erejéig része az adott cégnek. A freelancer külsős vállalkozó aki “bedolgozik” és többnyire távmunkában végzi el a feladatait a cég számára. Ez természetesen sokkal nagyobb szabadságot biztosít a szakemberek számára, hiszen lényegében csak az számít, hogy az adott munka időben el legyen végezve. Klasszikus szabadúszó munkának számít a fotós, videós, grafikus, újságíró. Ma már azonban kiszélesedett ezen foglalkozások köre, hiszen nem csak a szellemi munkát végzők, hanem séfek, cukrászok, fitnesz edzők is lehetnek freelancerek. 


Kíváncsi vagy belőled hogyan válhat szabadúszó? Tarts velünk! 


Szabadon szárnyalni 

A freelancer életmód nem 21. század találmány, hiszen az újságírók többsége már a 20. században is így dolgozott, leginkább. Később a reklámszakmában előszeretettel alkalmazták ezt a formát, kreatív szakemberek, szövegírók és fotósok is csak egy - egy projekt erejéig dolgoztak be. 

Természetesen, mint az élet más területein, itt is az internet berobbanása hozta a legnagyobb változást. Gomba módra szaporodtak el a freelancerek, marketingesek, tartalomgyártók, vagy akár influencerek. 

Ne legyenek illúzióink, a freelancerkedés nem csak munka: ez egy választott életmód. A legtöbb huszonéves nem véletlenül vág bele, hiszen nem szeretnének a 8 - 4-ig tartó mókuskerékben éveket tölteni, a saját lábukon akarnak megállni.Bármennyire is csábító: nem való mindenkinek. 

hogyan-legyek-szabaduszo-1


Legfontosabb az önismeret 

Az Instagramot görgetve mi sem lehet csábítóbb, mint egy laptoppal bejárni a világot, a tengerpart mellől koktélozva, vagy egy norvég kunyhóból dolgozni, a kandalló előtt. Mielőtt ezen felbuzdulva rohannál kiváltani a vállalkozói igazolványt jobb ha tudod: a szabadúszó élete sem napfény és csillogás. A legtöbben otthonról dolgoznak, napi 8 - 10 - 12 órát. Aki a digitális nomád életformát választja, az magáról gondoskodik. Magának fizeti a járulékokat, a költségeket, sőt: nincs fizetett szabadsága és táppénze sem. 

Ha ezeket előre tisztázod magadban, akkor kisebb meglepetések érnek majd a jövőben. Teremtsd elő a megfelelő feltételeket, online és offline egyaránt, így könnyebb dolgod lesz. 


Home office - Otthon, édes otthon

Mivel sokat fogsz otthon dolgozni, ezért nem árt, ha megteremted az ehhez szükséges feltételeket. Íme két dolog, amivel érdemes kezdened. 


 1. Legyen hatékony időbeosztásod - A home office nagyon csábító. Akkor kelsz, amikor akarsz, akár pizsamában, köntösben is végigdolgozhatod az egész napot. Ettől a legtöbben óva intenek, így mi is. Találj ki magadnak egy tartható napirendet, amiben úgy érzed hatékonyan tudsz dolgozni és tartsd magad hozzá. Legyenek fix pontok a napodban, és ne engedd magad szétcsúszni. 
 2.  A megfelelő munkaállomás kialakítása legalább olyan fontos, mint a produktivitás. Egy kényelmes szék és asztal beszerzését meghálálja majd a hátad és gerinced. Igyekezz rajta rendet tartani, és átlátható tenni. Lehetőleg ne a hálószobából, vagy a kanapéról dolgozz, amennyiben nem muszáj. 

Előnyök és hátrányok 

Azt már tisztán látható, hogy a szabadúszó életmód kitartást, önfegyelmet és kreativitást igényel. Ennek az életformának is megvannak a maga előnyei és hátrányai. 

Az előnyök közé tartozik, hogy te magad szabod meg, hogy kivel, mikor és mennyit szeretnél dolgozni. Nem minden esetben szükséges a napi riportálás, sokszor havi lebontásban kapod a feladatokat. Mivel nem egy fix ügyfélnek dolgozol, ezért az ügyfélszerzés folyamatos feladat, sokaknak ez okozza a legnagyobb kihívásokat.
Ma már nagyon sok hazai és nemzetközi projektbe be tudsz csatlakozni az olyan oldalakon, mint az Upwork vagy Fiverr. 


Mi a helyzet a bérekkel? 

Mivel szabadúszó vagy, így a legritkább esetben van fix havi béred. A jó hír, hogy te szabod mikor és mennyiért dolgozol. Van amikor órabér alapján kapod a fizetésed, máskor pedig projekt alapon. A kreatív szakmákban az órabér 5 - 6 dollár körül mozog, ha magasabb a szakmai tapasztalatod, akkor ennél csak többet kereshetsz. 

hogyan-legyek-szabaduszo-2


Kinek való a szabadúszás? 

A szabadúszás tehát nem való mindenkinek. Szükséged van némi kurázsira, akaratra, kitartásra és kreativitásra. Nincs arra recept, hogy kinek való a freelancer életforma, ezt mindenkinek magának kell megtalálnia. Azonban, ha egyszer úgy érzed sikeres vagy, és kézben tartod a dolgokat, akkor garantáltan csak így tudod majd elképzelni az életedet. 


Miről szól a Hogyan legyek szabadúszó tanfolyam? 

A tanfolyam során bemutatjuk a szabadúszó életmódot, megtudod, hogy kinek ajánljuk és hogyan tudsz belefogni. Áttekintjük a hazai és nemzetközi oldalakat, megnézzük hogyan tudsz ügyfeleket keresni. Elkészítünk egy hatékony Upwork profilt, és végigvesszük a legfontosabb tudnivalókat, azt is megtudod melyek a legkeresettebb szakmák. 


Kiknek ajánljuk a tanfolyamot? 

 • Azoknak, akik szeretnének szabadúszóvá válni. 
 • Karrierváltás előtt állóknak. 
 • Akik még nem ismerik az Upwork és a Fiverr világát. 

Hasonló tanfolyam

Virtuális asszisztens képzés


A tanfolyam moduljai

 1. MODUL – Hogyan legyek szabadúszó?
  Mi is az a “freelancerkedés”?
  b. Szabadúszó vagy ügynökség?
  c. Előnyök és hátrányok
  d. Mennyit kereshetsz szabadúszóként?
  e. Digitális nomád jelentése
  f. Teszt
 2. MODUL – Hogyan vágj bele?
  Mérd fel a kompetenciáidat!
  b. Első lépések
  c. Milyen eszközökre lehet szükséged?
  d. Adókötelesség és számlázás
  e. Top 5 tipp a sikeres profilhoz
  f. Teszt
 3. MODUL – Munkakeresés szabadúszóként
  Milyen freelancer oldalak léteznek?
  b. Freelancer
  c. Upwork
  d. Fiverr
  e. Peopleperhour
  f. Guru
  g. Kisebb oldalak
 4. MODUL – Upwork-ről bővebben
  Upwork kisokos
  b. Órabéres vagy fix projekt?
  c. Tippek a sikeres jelentkezéshez
 5. MODUL – Legkeresettebb szakmák
  Kreatív író
  b. Webdesigner
  c. Programozó/Fejlesztő
  d. Virtuális asszisztens
  e. SEO szakértő
  f. Online marketing menedzser
  g. Táplálkozási tanácsadó
  h. Videóvágó
  i. Coach
  j. Projektmenedzser
 6. MODUL – Időgazdálkodás home office-ban szabadúszóknak
  Bevezetés
  b. Priorizálás
  c. Az Eisenhower mátrix
  d. A Pomodoro technika
  e. Getting Things Done (GTD)
  f. A Pareto-analízis
  g. 168 óra
  h. Do It Tomorrow
  i. Eat the Frog
 7. MODUL – Hasznos eszközök egyénileg vagy csapatban dolgozóknak
  Bevezetés
  b. Projektmenedzsment – Trello
  c. Projektmenedzsment – nTask
  d. Projektmenedzsment – Asana
  e. Időgazdálkodás -Toggle
  f. Jegyzetkészítés

Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

(havi bruttó átlagbér)

200 000 HUF
(minimálbér)
1 000 000 HUF
Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Kitől fogsz tanulni?

Ezek is érdekelhetnek:

Ráépülő képzések:

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!